peri majestic the real

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Τα πάντα είναι χρήμα και συμφέρον...



Όχι μόνο δεν «ξεμύτισε» από την θαλπωρή του μεγάρου Μαξίμου, του Κολωνακίου, έστω σε μια ένδειξη συμπαράστασης για τους χιλιάδες ταλαιπωρούμενους πολίτες, αλλά ο μηχανισμός των τρολ του κόμματός του ξεσάλωσε στα social media, επιρρίπτοντας τις ευθύνες -άκουσον, άκουσον- στους πολίτες που βγήκαν έξω με κακοκαιρία (!!).

 Ενας πολύ κακός άνθρωπος. Που βλέπει τους ανθρώπους μόνο για το χρήμα...Μην ξεχνάμε ότι με πρόφαση τον Κόβιντ, διαλύει την οικονομία. Ξεπουλά τα πάντα. Κάνει έρημο την ίδια του την χώρα...Είναι αυτός που λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός , είχε δηλώσει δημόσια από το Ισραήλ ότι είναι εχθρός του Νατιβισμού. Δηλ; Των αυτόχθονων Ελλήνων. Βλέπουμε καθημερινά στα νοσοκομεία τι συμβαίνει...στο θέμα της ακρίβειας, της ανεργίας... Τι θυμίζει η περιπέτεια της Αττικής Οδού; Το Μάτι φυσικά..  Κάποιοι δημοσιογράφοι ούρλιαζαν στα κανάλια πριν ακόμη εγκλωβιστεί ο κόσμος.. Παράξενα πράγματα...παράξενα πράγματα όταν οι ίδιοι δεν περνά μέρα που να μην φωνάζουν στον λαό... είτε για τα εμβόλια, είτε για οτιδήποτε...Ένας μυστήριος εγκλωβισμός στην Αττική Οδό λες και ήταν ο μοναδικός χιονιάς που έπληξε την Αθήνα. Ένας μυστήριος εγκλωβισμός στην Αττική Οδό όταν 48 ώρες πριν όλη η Ελλάδα ήξερε ότι θα πέσει χιόνι. Τελικά είχε άγιο ο κόσμος.. Είχε τα αυτοκίνητα με το air-condition....Το κλιματιστικό σύστημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του εξοπλισμού ασφαλείας ..Μην περιμένετε από κανέναν Μητσοτάκη να παραιτηθεί...Το μυαλό του είναι στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...

Αν «πέσει» ο Κούλης, ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός, θα περάσει στην ιστορία τής ΝΔ ως αποτυχημένος και δεν θα μπορεί να «συνεχίσει» την ενεργή παρουσία του και άρα τον έλεγχο στον χώρο τής Δεξιάς …Δεν θα μπορεί ν’ αποσυρθεί ως «επίτιμος», ώστε να μπορεί —όπως ο πατέρας του— να «κινεί» τα «νήματα» του κόμματος, χωρίς να μπορούν να τον αποβάλουν οι δεξιοί από το κόμμα …Δεν θα μπορεί να «παρκάρει» μόνιμα σε ένα γραφείο τής Βουλής και με την ασυλία τού βουλευτή να ελέγχει μόνιμα και χωρίς φθορά το κόμμα …Δεν θα μπορεί να «μοιράζει» στους μητσοτακικούς θέσεις και βολέματα, τα οποία αντιστοιχούν στο μερίδιο της Δεξιάς, όπως έκανε ο πατέρας του …Δεν θα μπορεί να συνθέσει δίδυμο με τον επίσης «παρκαρισμένο» Καραμανλή, μέχρι να τον διαδεχθεί κάποιο από τα παιδιά του. Πρώτος στόχος λοιπόν είναι να μην «πέσει» ο Κούλης.

Δεύτερος στόχος —και εξίσου σημαντικός— είναι να στηριχθεί κι ο αδύναμος Τσίπρας, ώστε να διαιωνιστεί ο σχεδιασμός τού δικομματισμού …Να στηριχθεί, ώστε να επανέλθει στην εξουσία, προκειμένου να «φάει» ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να προετοιμαστεί ο Μπακογιάννης, για να διεκδικήσει την ηγεσία τής ΝΔ και βέβαια την Πρωθυπουργία. Ο Τσίπρας και ο χρόνος που μπορεί να «φάει» είναι το «κλειδί» για να μπορέσει ο Μπακογιάννης να πάρει τη «σειρά» του. Αν δεν αντέξει ο Τσίπρας για κάποιο κρίσιμο χρονικό διάστημα, ο δικομματισμός θα καταρρεύσει και μαζί του και ο σχεδιασμός των Βενιζελικών. Ο Μπακογιάννης στην περίπτωση αυτήν θα είναι μια «φωτοβολίδα» με καλύτερη στιγμή του τη Δημαρχία τής Αθήνας.


Αυτή είναι η αγωνία τής Ντόρας, η οποία, μετά την παταγώδη αποτυχία της να γίνει Πρωθυπουργός η ίδια, φαντάζεται τον εαυτό της ως αδιαφιλονίκητο capo τής επόμενης «μετάλλαξης» της φαμίλιας Βενιζέλου σε Μπακογιάννη …Η αγωνία μιας γυναίκας, η οποία υπήρξε εγγονή Πρωθυπουργού, κόρη Πρωθυπουργού, αδερφή Πρωθυπουργού, παρ’ ολίγον Πρωθυπουργός η ίδια και προετοιμάζεται να γίνει μητέρα Πρωθυπουργού …Ούτε στη Μποτσουάνα δεν υπάρχει άτομο μ’ αυτές τις ιδιότητες …Ούτε οι γόνοι φυλάρχων δεν έχουν αυτήν τη «συνέχεια» …Ούτε στις πιο κλειστές επιχειρήσεις η ιδιότητα του CEO δεν «μεταφέρεται» τόσο απόλυτα. Αυτή η Ντόρα τής «αξιοκρατίας» ονειρεύεται τώρα να πάρει τη θέση του πατέρα της στην οικογένεια. Ο Κούλης απλά θ’ αντιμετωπιστεί ως ένα απλό δεδομένο σε μια «εξίσωση», την οποία πρέπει να «λύσουν» άλλοι.


https://noumer.blogspot.com/2021/11/blog-post_66.html



5 σχόλια:

  1. Ζούμε αναμφίβολα στην χώρα του τραγέλαφου και του παραλόγου, πριν την έλευση της κακοκαιρίας που την ένταση της τα επιστημονικά δεδομένα ανακοίνωσαν, το επιτελικό κράτος μετα απο συνεχεις συσκέψεις των εμπλεκόμενων φορέων, ανακοίνωσε και αυτο ότι είμαστε ετοιμοι με τον μηχανισμό , να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα και μάλιστα η στόχευση ηταν να μείνουν οι μεγάλες οδικές αρτηρίες ανοιχτές, το αποτέλεσμα το είδαμε, προφανως ειχα γραψει θα ειμαστε στο ίδιο έργο θεατές, όπως το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές ετσι και τωρα μια λεξη αποτυπώνει μπαχαλο.Προφανως η οργή και ο θυμός οχι μονο των πολιτών που εγκλωβίστηκαν αλλα και ολων όσων εβλεπαν εκ του μακρόθεν την ταλαιπωρια, αν διοχετευθει στον λεκτικό προπηλακισμό του κυβερνήτη δεν εχει κανενα αποτέσμα, απλα γινεται βαιραλ στο διαδίκτυο, το οποιο στην τελική λειτουργεί ως κυτιο παραπόνων , ως πυελοδοχείο εκτόνωσης. Κατα την γνωμη μου η αγανάκτηση , η οργή και ο θυμός πρεπει να μετουσιωθεί σε πολιτική πραξη, ειτε με αποχη στις επομενες εκλογες , είτε ψηφο σε κομματα που δεν υπεγραψαν μνημόνια.Βεβαια ο μηχανισμός καλά κρατεί, εχουμε αρνητικές επιδόσεις στην πανδημία, αρνητικές επιδοσεις στην αντιμετώπιση της ακρίβειας,αρνητικες σε θεματα δημοκρατίας διάχυτη απαισιοδοξία στην πλειονότητα των πολιτών ότι η χωρα πηγαίνει σε λαθος κατεύθυνση, αλλα στο πεδίο των δημοσκοπησεων βλέπουμε αλλη αποτύπωση, δλδ ολα λειτουργουν ρολόι αν ειναι δυνατόν και όμως να ο τραγέλαφος ,να ο παραλογισμός,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.newsauto.gr/news/sto-sfiri-i-attiki-odos-gia-ta-epomena-25-chronia/

      Στο «σφυρί» η Αττική Οδός…

      Στην έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη νέα παραχώρηση μιας από τις σημαντικότερες οδικές υποδομές της χώρας, της Αττικής Οδού, προχώρησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

      Διαγραφή
  2. " Έκκληση προς την Ρωσία, να επιλέξει την αποκλιμάκωση της έντασης στα σύνορα με την Ουκρανία, απηύθυναν για μία ακόμη φορά οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ότι, σε αντίθετη περίπτωση, «θα υπάρξει απάντηση» και «το κόστος θα είναι υψηλό».

    Πρέπει να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να βγούμε από τη σημερινή κατάσταση με διάλογο», δήλωσε ο Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, μετά την πρώτη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο στην Καγκελαρία και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής του κατά της παράδοσης φονικών όπλων.
    Αφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο η Γερμανία να υποστηρίξει το Κίεβο σε θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Ουκρανία θα παραμείνει χώρα διαμετακόμισης φυσικού αερίου και ότι θα εξακολουθήσει να υποστηρίζεται πολιτικά και οικονομικά από τη Γερμανία.
    «Η Ευρώπη και οι εταίροι της στο ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, να συντονιστούν στενά και να δείξουν αλληλεγγύη προς την Ουκρανία», πρόσθεσε ο κ. Μακρόν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση."


    -----------
    Αυτά είναι τα σημαντικά! Εδώ παίζοντε τα "δυνατά".Εδώ είναι η λύση του "μυστηρίου"..
    Τό "μέλλον" τής Γερμανίας.! Το οποίο έχει ήδη γραφτεί.Την τελική της προσπάθεια κάνει λίγο πρίν ψωφίσει για πάντα..Με τον δικο της τρόπο,Τον γνωστό του τραμπούκου. Απειλεί και έχει βοήθεια όλων τών συνεταίρων τραμπούκων..Αντε γειά... Ψώφισε ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόν Βολοντίμιρ Ζελένσκι,δέν τον βλέπω και πολύ καλά... Η μαριονέτα της Γερμανίας κινδυνεύει από τον λαό τής Ουκρανίας που υποτίθεται υποστηρίζει. Δεν μπορεί να τούς πείσει για αυτό,καθώς τα "μέτρα" κατά του κοροιδοιού, τούς έχουν ενοχλήσει. Οπως και τα μέτρα της "ευρωπαικής ένωσης"( γερμανικής) τους έχουν ενοχλησει. Το φορολογικό σύστημα μοντέλου του τραμπούκου έχει δημιουργήσει αναστάτωση. Εχουν δεί και τί έχει πάθει ,όποιος λαός είναι στήν ΕΕ και στο ευρώ ,και τα έχουν πάρει..
    Τελικά ισχύει!! "Πήγε ο Εβραίος στο παζάρι και ήτανε μερα Σάββατο"..
    Τα εχουν κάνει μαντάρα και "κλωτσάνε" όλοι οι λαοί του κόσμου,με τα "μοντέλα" τους. Μάλλον θα μείνουν στήν Ιστορία,σάν τον πιο ηλίθιο και φονικό λαό,οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί και οι "μεταρρυθμίσεις" τους.Το τέλος πλησιάζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε να ασχοληθουμε και με τα σοβαρά ζητήματα , που κρύβονται τεχνηέντως πίσω απο την πανδημία,η μέθοδος ειναι παλιά και δοκιμασμένη, από όλους όσους επιδιώκουν να αποδομήσουν μια δομή του δημοσίου.Πρωτα μειώνεις μεχρις ασφυξίας τους πόρους χρηματοδότησης,μετά σταδιακά μειώνεις το προσωπικό χωρίς να προσλαμβάνεις νεο για την κάλυψη των κενών μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την ορθη παροχή υπηρεσιών,ταυτόχρονα συκοφαντείς την δομή ως άχρηστη και αντιοικονομική,ενω εκθειάζεις και υμνολογείς για το λειτούργημα τις αντιστοιχες δομές του ιδιωτικού τομέα, ασχετα αν δεν εβαλε πλάτη ο ιδιωτης γιατρος ως όφειλε στην πανδημία.Κάπως έτσι δεν συνέβη με την ΔΕΗ τον ΟΤΕ, τα αεροδρόμια, τον σιδηρόδρομο, τα λιμάνια;κάπως έτσι χωρίς να διεκδικώ την δουλειά της Πυθίας, θα συμβεί μετα την πανδημία και με τα δημόσια νοσοκομεία. Ο χρόνος θα δείξει, μετα την πανδημία έρχεται η νεοφιλελευθερη πανδημία , που απέναντί της κανενα εμβόλιο ή φαρμακο δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά παρά μόνο με την έγερση απο τον καναπέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή