peri majestic the real

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Αδιανόητος βιασμός του φυσικού τοπίου!!! Η UNESCO συμφωνεί; Η Μενδώνη; Μύκονος και τα Ζαγοροχώρια; Είναι απίστευτο το πώς βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι τη χώρα και εμάς του υπόλοιπους.


 άντε και ανακλήθηκαν οι άδειες δόμησης.... αποκαθίσταται το ανάγλυφο του εδάφους το οποίο έχει κατακρεουργηθεί; Σημεία "κλειδιά" στην νομιμότητα της έκδοσης της άδειας δόμησης α) η βεβαίωση της Περιφέρειας Ιωαννίνων για το πλάτος της οδού (του μουλαρόδορομου όπως αναφέρει το κείμενο παραπάνω) ώστε να έχει πρόσωπο το οικόπεδο το οποίο μάλλον ήταν τυφλό και ξαφνικά απέκτησε πρόσωπο σε κοινοτική οδό, β) η βεβαίωση του δασάρχη για το "μή δασικό χαρακτήρα" του εκτός οικισμού τμήματος του οικοπέδου σε σχέση με τις αεροφωτογραφίες. Εκεί βασικά παίχτηκε το παιχνίδι...αλλά για το συμβούλιο αρχιτεκτονικής τί να πω.... άλλους τους βγάζουν του λάδι (ακόμα και για το χρώμα των κεραμιδιών μπορεί να σε απορρίψουν σε παραδοσιακούς οικισμούς) και σε άλλους (βλέπε κροίσους) βαράνε προσοχές....

Κάτι άλλο; Εκεί δεν έκοβε τις βόλτες του ο Μητσοτάκης μαζί με τον διαβόητο Καχριμάνη;

 

Όπως εξήγησε η Λίνα Μενδώνη είναι η πρώτη φορά που εγγράφεται στον συγκεκριμένο κατάλογο ένα πολιτιστικό αγαθό της χώρας μας, το οποίο αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα της νεώτερης πολιτιστικής μας κληρονομιάς καθώς οι μέχρι σήμερα ελληνικές εγγραφές αφορούσαν σε αγαθά της Αρχαιότητας ή του Βυζαντίου: «Ο διεθνής Οργανισμός αναγνώρισε την εξέχουσα οικουμενική αξία της αρχιτεκτονικής των Ζαγοροχωρίων, ως ένα εξαιρετικό δείγμα επιβίωσης και αλληλεπίδρασης της βυζαντινής και οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Αναγνώρισε την αυθεντικότητα και ακεραιότητα του αγαθού, συστατικά απαραίτητα προκειμένου να περιληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η εγγραφή του Ζαγορίου ως Zagori Cultural Landscape στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο της 45ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Ριάντ, αποτελεί πρόσκληση και υποχρέωση της χώρας μας να διατηρήσει και να προστατεύσει αλώβητη αυτήν κληρονομιά, φυσική και πολιτιστική, που από σήμερα καθίσταται παγκόσμια».

----Να πούμε εδώ εμείς οι ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΟΙ ,ότι κάθε φορά που η "Ουνέσκο",η χλωρίδα και πανίδα κτλ, δίνει "τόν τίτλο της" και τα "συχαρίκια", χάνεται από τον ιδιοκτήτη ,αυτό που "θαυμάζει", και σύντομα γίνεται "ιδιοκτησία" κάποιου ΕΒΡΑΙΟΥ. --

Μόλις μπαίνουμε στά βαθιά και μαύρα σκοτάδια..! 

Την επανεκκίνηση υποσχέθηκε ο ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ,ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ "ΔΡΟΜΟ". ..κάποιοι θα κλάψουν και κάποιοι θα γελάσουν μέχρι δακρύων.


"ο νεοέλληνας" "ο ραγιάς"..ο "ιθαγενής" ο "κατεκτημένος" από τά τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς...Θα γαμήσει τα πρέκια τους. .. Τότε να δούμε όλους αυτούς τούς αριστερούς καραγκιόζηδες να κρύβονται στις τρύπες τους. Γιατί τους "αριστερούς"; Μα γιατί αυτοί είναι οι βλάκες που δεν έχουν ξεχωρίσει και δεν έχουν ταξινομήσει καταστάσεις ΑΡΧΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΟΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ.

3 σχόλια:

  1. Χα,χα! Περιφέρεια Ηπείρου!....Βουτηγμένη στα σκάνδαλα! Ψάξτε λίγο τον συντονιστή της Περιφερειακής Διοίκησης, πρώην φανατικός πασόκος, γενίτσαρος του συριζα σήμερα και θα δείτε πώς τακτοποιούνται μια χαρά αυτές οι δουλίτσες και όχι μόνο!...Μπράβο σας και πάλι κ. Peri! Είστε το πιο δυνατό, το πιο αληθινό blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τι να το κάνω αν το blog είναι αληθινό? Τι έγινε? Έχει σαπίσει όλο το έθνος...

      peri

      Διαγραφή
  2. https://traianou.gr/2023/10/dolofonia_mpakogiani.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή