Σε διπλό πλειστηριασμό βγαίνει για δεύτερη φορά η παραγωγική μονάδα της Ελληνικής Υφαντουργίας Α.Ε. της οικογένειας Ακκά στα Γιαννιτσά, η οποία επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες πρωταγωνίστησε στην καθετοποιημένη παραγωγή και εξαγωγή denim, του υφάσματος από το οποίο κατασκεύαζαν μεγάλοι ευρωπαϊκοί και αμερικανικοί όμιλοι τα δημοφιλή blue jeans....Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Υφαντουργία που ιδρύθηκε το 1974 και το 1994 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών αποτέλεσε ένα από τα καλύτερα κλωστήρια βάμβακος καθώς στο πελατολόγιό της ήταν βαριά ονόματα, όπως Benetton, Next, Chicco κ.α. Ωστόσο, «λύγισε» υπό το βάρος μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 92 εκατ. ευρώ, με τη γνωστή κατάληξη των πλειστηριασμών τόσο για τα ακίνητα όσο και για τον εξοπλισμό της...Αναφορικά με τις θυγατρικές εταιρείες της Ελληνικής Υφαντουργίας, διέθετε τα Κλωστήρια Κιλκίς, το Εκκοκκιστήριο στη Καρδίτσα και τα Κλωστήρια Θράκης τα οποία οδηγήθηκαν και αυτά σε πλειστηριασμό.
Μετά τη διενέργεια των πλειστηριασμών, τα Κλωστήρια Κιλκίς στη Νέα Σάντα άλλαξαν χέρια ενώ τα Κλωστήρια Θράκης στην Κομοτηνή βγήκαν τρεις φορές στο σφυρί δίχως όμως αποτέλεσμα.
Πηγή: Thesstoday.gr
Και εδώ; Μια από τα ίδια. Καμία επαφή με την πραγματικότητα. Πουκαμισάδες, Ανωμαλίες και ίντριγκες. Χωρίς όραμα. Χωρίς διάθεση για τίποτα...
Είναι μεγάλη η καταστροφή...
Αρτος και θεάματα ή δώσε θάρρος στον βιλατζ people κλπ. η καραμέλα που αρέσει να πιπιλίζει το πόπολο ή ο νεοραγιάς ή ο νεοέλληνας , τελευταία είναι η κλιματική κρίση, όπερ ερμηνευόμενο λειτουργεί ως ανώτερη δύναμη, ή ως οργή θεού για τους χριστιανοταλιμπάν ή ως ανθρωπίνως αδύνατη παρέμβαση του πολίτη, ακόμα λειτουργεί τεχνηέντως και ως άλλοθι απευθυνόμενη στην κοινωνία. Ανεξάρτητα από καταλογισμούς ευθυνών ή από πολιτικές προτιμήσεις διαμορφώνεται η άποψη ότι τα καιρικά φαινόμενα είναι τέτοιας κλίμακας που δεν μπορούμε να κάνουμε παρά ελάχιστα για να μειώσουμε σοβαρά τις συνέπειές τους. Είναι για τους εκάστοτε κυβερνώντες-εξουσιαστές,το τέλειο άλλοθι,για τις καταστροφές , το δικό τους φταίξιμο ξεκινά μετά την κρίση δλδ στην διαχείριση των συνεπειών της επόμενης μέρας , αναφορικά με το αν υπάρχουν υποδομές ανάσχεσης ούτε λόγος.Αλλά αν σκεφτούμε ότι η Ολλανδία που έχει αρνητικό υψόμετρο δλδ κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα,αποτελεί ζωντανή απόδειξη ότι τα αντιπλημμυρικά έργα μπορούν να παράσχουν αποτελεσματική προστασία.Αν λένε επιστήμονες σοβαροί, είχαμε στην Αττική αυτά τα ύψη βροχής που έπεσαν στην Θεσσαλία , όλη η παραλιακή ζώνη δλδ από Φάληρο μέχρι Πειραιά και Δραπετσώνα θα είχε βυθιστεί κάτω από το νερό με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Επομένως είναι κατεπείγουσα η αναβάθμιση των αντιπλημμυρικών υποδομών σε ολόκληρη την χώρα με προφανώς ιεράρχιση στις πιο ευάλωτες περιοχές, το ίδιο αφορά και στην αντιπυρική προστασία και την αντισεισμική θωράκιση, προσωπικά μια ένσταση έχω αν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να το κάνουν πράξη , εκτός και αν δοθείσης της ευκαιρίας απλά όλοι και όλα μπούν στην διαδικασία της ασφάλισης , προκειμένου το κράτος σιγά σιγά να απεμπλακεί από αποζημιώσεις, χαράς ευαγγέλια για τις ασφαλιστικές εταιρείες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι για να κλείσω το πιπίλισμα της καραμέλας,η κλιματική αλλαγή ή καλύτερα κρίση,ως διατύπωση και ως αφήγημα,δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή ενός φαινομένου, υπάρχει ακριβώς και ας αφήσουμε στην άκρη σχόλια και απόψεις ότι δεν υπάρχει η είναι εφεύρημα νεοταξίτικο κλπ παπαριές,περιγράφει λοιπόν την έκτακτη ανάγκη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, θέτει τις ανθρώπινες κοινωνίες προ των ευθυνών τους γιατί κακά τα ψέματα οι κυβερνήσεις αλλού τυρβάζουν. Ομως στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίστροφο, κατ ΄αρχήν οι κοινωνίες ως συλλογικότητες αποτελούνται από τους πολίτες που προφανέστατα έχουν τις ευθύνες με τις εκάστοτε επιλογές τους για όλους αυτούς που κυβερνούν,μάλλον ο όρος χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για την απουσία όλων των υποδομών και των μηχανισμών πρόληψης,αντί για αποτροπή ο όρος κλιματική κρίση δημιουργεί αποδοχή, αντί να κινητοποιεί τις κοινωνίες μάλλον αποπροσανατολίζει σκοταδιστικά. Οντως η κλιματική κρίση είναι εδώ, αυτό σημαίνει περισσότερη μέριμνα, περισσότερα μέτρα πρόληψης, ενημέρωσης και επιφυλακής. Περισσότερο από ποτέ το κράτος πρέπει να μεριμνά για τους πολίτες, τις περιουσίες τους, το περιβάλλον, οτιδήποτε άλλο απλά΄αποτελεί συνέργεια σε προμελετημένο έγκλημα. Αν δούμε την κλιματική κρίση και πολιτικοοικονομικά θα συμφωνήσουμε ότι είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης των κρατών, επομένως κάτι πρέπει να αντιτάξουμε και πρός αυτήν την κατεύθυνση.
ΑπάντησηΔιαγραφή