peri majestic the real

Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Τα όσα συμβαίνουν στο Νίγηρα και στην περιοχή του Σαχέλ, μας αφορούν μιας και ο κύριος Μητσοτάκης συμφώνησε χωρίς δεύτερη σκέψη με το άρθρο 18....της αμυντικής συμφωνίας με τη Γαλλία με αφορμή τις φρεγάτες Belh@rra. Η Γαλλία του Μακρόν έχει τεράστια πολυεθνικά συμφέροντα στο Σαχέλ... Οι σημαίες της Ρωσίας που υψώθηκαν από τις μάζες του Νίγηρα σε διαδηλώσεις, δεν είναι καλός οιωνός...



Ολόκληρο το άρθρο 18

Η συνεργασία αυτή μπορεί να λάβει, χωρίς να περιορίζεται σε αυτές, τις εξής μορφές:

α) Ανταλλαγή εκπαιδευτών και φοιτητών από στρατιωτικά ιδρύματα.

β) Συμμετοχή σε μαθήματα θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, σεμινάρια, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και συμπόσια, που διοργανώνονται από στρατιωτικούς και πολιτικούς φορείς αμυντικού ενδιαφέροντος.

γ) Ανταλλαγή Αξιωματικών-Συνδέσμων (ΑΣ).

δ) Ανταλλαγή επισκέψεων σε στρατιωτικούς και πολιτικούς φορείς αμυντικού ενδιαφέροντος.

ε) Ενδιάμεσες στάσεις και /ή επισκέψεις σε κρατικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία.

στ) Χρήση προκαθορισμένων θαλάσσιων λιμένων και αερολιμένων για εκπαίδευση και επίγνωση του περιβάλλοντος της περιοχής.

ζ) Ειδικές και χωριστές διευθετήσεις που διευκολύνουν την επιχειρησιακή χρήση εγκαταστάσεων θαλασσίων λιμένων και αερολιμένων αμφοτέρων των Μερών.

η) Κοινές δραστηριότητες, εκπαίδευση και στρατιωτικές ασκήσεις, είτε επί του εδάφους είτε επί Ελληνικών ή Γαλλικών Κρατικών πλοίων ή αεροσκαφών, στο πλαίσιο της αυξημένης ναυτικής παρουσίας της Γαλλίας στην Μεσόγειο ή της κοινής συμμετοχής σε διμερείς ή πολυμερείς ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο Πέλαγος.

θ) Ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας στους τομείς των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ καθώς και της χρήσης στρατιωτικού εξοπλισμού.

ι) Συμμετοχή σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων ή αναπτύξεις σε θέατρα επιχειρήσεων προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων, όπως, για παράδειγμα, τις υπό γαλλική διοίκηση επιχειρήσεις στο Σαχέλ.

ια) Συνεκπαίδευση μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων.

ιβ) Συνεργασία στους τομείς αναγνώρισης απειλών στον κυβερνοχώρο και ανάπτυξης ικανοτήτων κυβερνο-άμυνας.

ιγ) Συνεργασία στους τομείς αναγνώρισης υβριδικών απειλών και ανάπτυξης κατάλληλων τρόπων αντιμετώπισης.

ιδ) Αμοιβαία υποστήριξη αναφορικά με τη συμμετοχή σε πολυεθνικές αμυντικές δομές, όπως για παράδειγμα η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Επέμβασης (ΕΙΕ).

ιε) Οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες οι οποίες συμφωνούνται από κοινού από τα Μέρη στη βάση του κοινού τους συμφέροντος.

Πηγή Flash.gr 

στο παρακάτω video o πρώην υπουργός αμύνης είναι ειλικρινής...Το θέμα είναι ποια είναι η άποψη του νέου υπουργού αμύνης...ο οποίος ήταν και υπουργός των εξωτερικών...

2 σχόλια:

  1. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έντεχνα τα φίλια συστημικά μέσα μαζικής αποχαύνωσης , βάλθηκαν να πασάρουν το λεγόμενο κίνημα της πετσέτας, μάλλον για να δείξουν ότι παλεύουν μόνο για την πετσέτα και την ξαπλώστρα.Κατά την γνώμη μου οι συνέλληνες παλεύουν και υπερασπίζονται το δικαίωμα να κινούμαστε ελεύθερα στον δημόσιο χώρο,το δικαίωμα δλδ στα κοινά αγαθά που υπερβαίνει ξαπλώστρες και τραπεζοκαθίσματα, ας μην κοιτάμε λοιπόν την ξαπλώστρα, την πετσέτα και χάνουμε την θάλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μέλλον καθίσταται με τις ανθρώπινες εγκληματικές πράξεις δύσκολο για την ανθρώπινη διαβίωση και επιβίωση, οι φυσικές καταστροφές θα γίνουν για τον ΄φιλοξενούμενο στον πλανήτη μια δυσμενής κανονικότητα,είναι αδιαμφισβήτητο ότι με το λιώσιμο των πάγων σταδιακά η στάθμη της θάλασσας θα ανέβη κατά 50 εκατοστά,με συνέπεια να βυθιστούν παραλιακές πόλεις ,άλλες συνέπειες οι φρικτές επιπτώσεις στις προμήθειες νερού και τροφίμων και η κατάρρευση της εφοδιαστικής αλυσίδας, σκέψου Περίανδρε ένας πόλεμος στην ουκρανία αποσταθεροποίησε ολόκληρες χώρες πχ Σουδάν, φαντάσου τι θα γίνει όταν οι παγκόσμιες αποδόσεις στην γεωργική παραγωγή μειωθούν δραματικά, το αποτέλεσμα κάπου 400 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεινάσουν,1-3 δισεκατομμύρια θα έχουν έλλειψη νερού, που στην τελική θα σκοτώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη. Οι αρνητικές επιπτώσεις θα επηρεάσουν τον παγκόσμιο νότο αρχικά και όχι τον πλούσιο βορρά , που σημειωτέον έχει τις μεγαλύτερες ευθύνες για τα τεκταινόμενα. Η αιτίες γνωστές, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πρός όφελος μερικών δεσεκατομμυριούχων, της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ που δεν έχει χρώμα, εδώ σε αυτούς τους λίγους προφανώς δεν έχουν σημασία οι ιδεολογίες και οι διαχωρισμοί αριστερά δεξιά, για όλους αυτούς ένα είναι το χρώμα , το χρώμα του δολαρίου.Μπορούμε άραγε να κάνουμε κάτι ,βέβαια αν αντιδράσουμε και οργανωθούμε μπορεί να αποτρέψουμε την καταστροφή που πλησιάζει,να τεθούν αυστηροί κλιματικοί στόχοι, μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μπορεί να τεθεί φραγμός στην επικείμενη καταστροφή. Εν κατακλείδι Περι, ο μέγας Νίκος Καζαντζάκης , δεν ήταν βενιζελικός,κομμουνιστής αφορεσμένος από το ιερατείο ήταν, έγραψε " η ανώτατη αρετή δεν είναι να είσαι ελεύθερος, αλλά να μάχεσαι για την ελευθερία ",

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν ξεχνώ. Ο Καραμανλής μας έβαλε στα μνημόνια. Εξαιτίας του Καραμανλή τα Ελληνόπουλα δεν κάνουν παιδιά. Αυτός μας βραχυκύκλωσε μονιμοποιώντας στο Δημόσιο όλους τους συμβασιούχους του Σημίτη. Αυτός καθιέρωσε τις άθλιες κομματικές συνεντεύξεις για πρόσληψεις στο Δημόσιο. Αυτός ρήμαξε τους νέους της χώρας, δουλειά χωρίς ένσημα και ασφάλεια. Πως; Αυτός καθιέρωσε τα ανασφάλιστα Προγράμματα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας (STAGE) στους νέους ανθρώπους χωρίς ΚΑΝΕΝΑ μέλλον!!! Για ένα ανασφάλιστο Πρόγραμμα (STAGE) ένας νέος άνθρωπος ήθελε Υπουργό!!! Αυτός ήταν η αφορμή να κυνηγηθούν πτυχιούχοι με νόμιμα πτυχία ως πλαστά!!! Αυτός ήταν που σνόμπαρε τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τους νέους ανθρώπους. Την περίοδο 2012-2014 ο Σαμαράς ήταν αυτός που από το ΑΣΕΠ διόριζε τα ρουσφέτια του Καραμανλή!!! Που επενδύει ο Καραμανλής; ΣΤΗ ΛΗΘΗ.

…Συμμετείχε απολύτως στα εγκλήματα … Κληρονόμησε χωρίς καμία αντίδραση  όλα τα  swaps  και τα δάνεια τού Σημίτη …Δεν έλεγξε κανένα σκάνδαλο...