peri majestic the real

Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Όμορφα κι ωραία....χωρίς να ακουστεί κιχ...

 Στα εξωτερικά της ΕΕ υπάρχει ανθρωπισμός και αλληλεγγύη τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς επισημαίνοντας ότι «οι ελληνικές αρχές, η υπηρεσιακή κυβέρνηση που έχει την ευθύνη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έσωσε 100 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών» στον Έβρο.Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ο νέος Ελληνας Επίτροπος στη θέση Αβραμόπουλου -  ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

 Μιλώντας για την περίοδο της ανάληψης των καθηκόντων της παρούσας Επιτροπής, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι «η κατάσταση στα κέντρα των νησιών στην Ελλάδα ήταν τουλάχιστον δεινή, ντροπιαστική για να πούμε ολόκληρη την ιστορία. Τα περιστατικά βίας ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Οι εγκαταστάσεις ήταν ανεπαρκείς, κάτω από τα πρότυπα, υπερπλήρεις και ακατάλληλες» σημείωσε ο κ. Σχοινάς τονίζοντας ότι «η Μόρια δεν είναι ο δικός μου τύπος της Ευρώπης». Τέσσερα χρόνια μετά, χάρη στη συλλογική δουλειά και την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, όπως προσέθεσε, υπάρχουν νέα κέντρα με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, στην Σάμο, την Κω, τη Λέρο, ενώ μίλησε και για το Μαυροβούνι στη Λέσβο.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τον συνωστισμό στα κέντρα υποδοχής, κάτι το οποίο έχει να κάνει και με τις μεταφορές στην ηπειρωτική χώρα και των μετεγκαταστάσεων σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και συνδεδεμένα μέλη.

Όσον αφορά, τις διαδικασίες ασύλου, ανέφερε ότι είναι ταχύτερες.


Ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ταυτόχρονα ότι «οποιαδήποτε παραβίαση του δικαιώματος ασύλου είναι απαράδεκτη».

«Η ΕΕ, ήταν, είναι και πάντα θα είναι προορισμός ασύλου για εκείνους που ξεφεύγουν από τον πόλεμο ή τις διώξεις» τόνισε, προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα μία μεταναστευτική πολιτική που έχει νόημα, πρέπει να βασίζεται σε μία συνεχή, αδυσώπητη μάχη κατά των διακινητών, την προστασία των εξωτερικών μας συνόρων και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες αυτές οι αρχές δεν είναι αντίθετες ούτε ακυρώνουν η μία την άλλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου