peri majestic the real

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Γεμίζει την Ιταλία με λαθρομετανάστες η Γερμανία αλλά οι Ιταλοί πολίτες δεν ενδιαφέρονται και τόσο...Βαλβίδα εκτόνωσης ήταν τελικά η Μελόνι. Και δεύτερο πλοίο γερμανικής ΜΚΟ κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές.

 Και δεύτερο πλοίο γερμανικής ΜΚΟ κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους νέους κανόνες για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό που ισχύουν στην Ιταλία, οι ΜΚΟ μπορούν κάθε φορά να πραγματοποιούν μόνον μια επιχείρηση διάσωσης και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της πρέπει να ειδοποιούν την αρμόδια ιταλική αρχή για να τους ανακοινώνεται σε πιο λιμάνι πρέπει να αποβιβάσουν άμεσα τους διασωθέντες.

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών και γραμματέας της Λέγκα  Ματέο Σαλβίνι, μάλιστα, έχει εκφράσει επανειλημμένα την άποψη ότι μέρος των ανθρώπων που μεταφέρονται στην στεριά, στη συνέχεια θα έπρεπε να φιλοξενούνται από τις χώρες στις οποίες έχουν την έδρα τους οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. 

Οι υπεύθυνοι των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται νότια της Σικελίας όμως τονίζουν ότι προέχει πάντα η διάσωση της ανθρώπινης ζωής και ότι είναι παράλογο, κατά την άποψή τους, να περιορίζεται τόσο αυστηρά το πεδίο δράσης τους. Πολλές φορές, δε, τα λιμάνια που τους υποδεικνύει η Ιταλία, βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το σημείο στο οποίο επιχειρούν τα πλοία των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Απαιτούνται και τρεις ημέρες επιπλέον ταξίδι.

Η νέα αυτή διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού, οδήγησε πρόσφατα σε σειρά εντάσεων της κυβέρνησης Μελόνι με την Γαλλία και αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που η Ιταλίδα πρωθυπουργός θα συζητήσει την ερχόμενη Πέμπτη στη Ρώμη με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Πηγή: Deutsche Welle.

 Για μια ακόμη φορά οι Ιταλοί πολίτες στους δρόμους για το πρωτάθλημα της Νάπολης.

 

 

1 σχόλιο:

  1. Για όσους θεωρούν την άνοδο της ακροδεξιάς ως κτύπημα στο σύστημα το καπιταλιστικό, πολύ απλά εκμεταλλευόμενη την οργή και θυμό των πολιτών έναντι του συστήματος και των εξουσιαστών, λαϊκίζοντας και πουλώντας φύκια και καθρεπτάκια αντισυστημικά μη κομίζοντας τίποτε το νέο και το ανατρεπτικό,πχ Μελόνι απλά λειτουργούν ως ανακουφιστική βαλβίδα εκτόνωσης, αποτελούν μέρος του προβλήματος και βέβαια όχι την λύση.Μην έχουμε λοιπόν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, όσοι λειτουργούν ως κόμματα εντός του πλαισίου, είναι συστημικά , προφανώς η λαϊκίζουσα ρητορική έρχεται να κουμπώσει με τα θέλω του πολίτη που το ίδιο το σύστημα έθεσε στο κοινωνικό περιθώριο, με τους απόκληρους και αποκλεισμένους, οι οποίοι πλανεμένοι ψάχνουν εναγωνίως κάπου να πιαστούν, το λούμπεν προλεταριάτο το μέρος της κοινωνίας που βρίσκεται στον πάτο του βαρελιού, χωρίς αντανακλαστικά χωρίς ταξική συνείδηση εύκολα παρασύρεται από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ενσωματώνεται σε μια λογική του όλοι ίδιοι είναι και πολύ απλά η ρητορία της ακροδεξιάς βρίσκει εύκολο και εύπεμπτο ακροατήριο, ρίξε Περι μια ματιά στην ανθρωπογεωγραφία των οπαδών της ντόπιας ΧΑ και θα βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή