Η Κατρίν Κολονά θα γίνει δεκτή αύριο, Παρασκευή, από τον Μαροκινό ομόλογό της Νάσερ Μπουρίτα, "με τον οποίο θα συζητήσει όλες τις διαστάσεις της εξαιρετικής διμερούς συνεργασίας μεταξύ του Μαρόκου και της Γαλλίας", δήλωσε σήμερα η Αν-Κλερ Λεζάντρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, δίνοντας έμφαση στα θετικά στοιχεία της σχέσης μεταξύ των δυο χωρών.
Για παράδειγμα, επικαλέστηκε τον τομέα της εκπαίδευσης. Στο Μαρόκο, σε 40 εγκεκριμένα γαλλικά σχολεία φοιτούν περισσότεροι από 46.000 μαθητές, από τους οποίους το 69% είναι Μαροκινοί, υπογράμμισε. "Από την άλλη πλευρά, οι Μαροκινοί φοιτητές αντιπροσωπεύουν "την πρώτη ομάδα των ξένων φοιτητών στη Γαλλία", που σπουδάζουν στις καλύτερες σχολές μηχανικών και εμπορίου.
Το 2022, 16 Μαροκινοί έγιναν δεκτοί στη φημισμένη Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού, "δηλαδή περισσότεροι από το 1/3 των αλλοδαπών που γίνονται δεκτοί σε αυτήν" δήλωσε επίσης η εκπρόσωπος. Το Παρίσι και το Ραμπάτ έχουν επίσης στενές οικονομικές σχέσεις, καθώς το Μαρόκο είναι ο "πρώτος προορισμός των Γάλλων επενδυτών στην αφρικανική ήπειρο".
Πέρα από αυτή την "εξαίρετη" συνεργασία, η Κολονά και ο Μπουρίτα "θα μιλήσουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του, όπως η επισιτιστική ανασφάλεια που πλήττει ιδιαιτέρως την αφρικανική ήπειρο", πρόσθεσε η Λεζάντρ.
Το θέμα με τις βίζες θα συζητηθεί επίσης, δήλωσε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Το Παρίσι είχε αποφασίσει να μειώσει κατά το ήμισυ τις άδειες εισόδου που χορηγούνται στους Μαροκινούς, επικαλούμενο την απροθυμία του βασιλείου να δεχθεί εκ νέου τους πολίτες του που ήταν παράτυποι μετανάστες στη Γαλλία. Ένα μέτρο που καταδικάστηκε από το Ραμπάτ, ανθρωπιστικές ΜΚΟ και γαλλόφωνους μαροκινούς κύκλους.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP
Είναι ολοφάνερο τι συμβαίνει... τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ( ο Άραβας στην φώτο είναι από τα Αραβικά Εμιράτα) είναι ο μεγαλύτερος πελάτης για τη γαλλική βιομηχανία όπλων...και η Γαλλία εξοπλίζεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με Υδρογονάνθρακες και όχι μόνο....
Ειλικρινά οφείλω να ομολογήσω ότι στις δυο τελευταίες σου αναρτήσεις με εξέπληξες θετικά, αυτή την ανάγνωση όντως δεν την είχα ανιχνευσει, μάλλον αντιμετώπιζα κάποια πράγματα εντελώς επιδερμικά, εμβαθύνοντας την σκέψη σου παρατήρησα ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, στην συνέχεια θα προσπαθήσω να τα αξιολογήσω με θετική οπτική και να δω αν γίνει επαλήθευση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελικά έχεις απόλυτα δίκιο, από την στιγμή που και θα συμφωνήσεις πιστεύω ,η ανθρώπινη συνείδηση, είναι η πιό αχαρτογράφητη θάλασσα, από την στιγμή που δεν υφίστανται τα αναγκαία φίλτρα να βάζουν φραγμό σε σκέψεις πλουτισμού αθέμιτου και εικονικής δόξας. τότε προφανώς Περι ο κυνισμός,η αδιαφάνεια και οι καθεστωτικές λογικές θα διαπερνούν κατακόρυφα το πολιτικό σύστημα.Οπότε την αφύπνιση την ονόμασαν ψέκασμα,την αλήθεια συνομμωσία,την ανυπακοή επικινδυνότητα,κάπως έτσι μας έπεισαν ότι η σκλαβιά είναι ελευθερία. Σκέφτομαι μερικές φορές και να τα γράφουμε μήπως μόνο τις εσωτερικές μας αναζητήσεις καλύπτουμε, βαρέθηκα την ρήση του Κεμάλ.από την άλλη παρότι έχουμε διαφορετικές αναφορές, έχουμε και ταυτόσημες προσεγγίσεις, αλλά ποιός μας ακούει; τινος ιδρώνουν τα ώτα; βέβαια αντιλαμβάνομαι όταν με διαβάζεις σίγουρα θα λές μέσα σου έχει δίκιο ο δημητράκης, αλλά δεν θα γίνουμε και αριστεροί, απαντώ δεν εκπορεύονται οι απόψεις μου από την αριστερά, άλλωστε δεν είμαι κομματικοποιημένος , απλά καταθέτω την πολιτική μου σκέψη και άποψη , με κόσμιο τρόπο, ίσως ορισμένες φορές να ενοχλεί η γραφίδα μου αλλά μάλλον ενοχλεί η αλήθεια. . το μόνο λοιπόν που στην παρούσα φάση μας μένει είναι να χαμογελάμε , μόνο έτσι θα τους κάνουμε να ανησυχούν και δεν αναφέρομαι στους εκ γενετής μουτρωμένους.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://traianou.gr/2022/12/poios_genithike_ta_christougenna.html
ΑπάντησηΔιαγραφή