peri majestic the real

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Αν παραιτηθεί ο Μητσοτάκης πρώτος που θα έχει πρόβλημα θα είναι ο Τσίπρας...και μετά ο Μπακογιάννης... Ο Μητσοτάκης πρέπει -πάση θυσία- να παραμείνει πρωθυπουργός! Πάση θυσία ...

Αν «πέσει» ο Κούλης, ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός, θα περάσει στην ιστορία τής ΝΔ ως αποτυχημένος και δεν θα μπορεί να «συνεχίσει» την ενεργή παρουσία του και άρα τον έλεγχο στον χώρο τής Δεξιάς 

…Δεν θα μπορεί ν’ αποσυρθεί ως «επίτιμος», ώστε να μπορεί —όπως ο πατέρας του— να «κινεί» τα «νήματα» του κόμματος, χωρίς να μπορούν να τον αποβάλουν οι δεξιοί από το κόμμα …Δεν θα μπορεί να «παρκάρει» μόνιμα σε ένα γραφείο τής Βουλής και με την ασυλία τού βουλευτή να ελέγχει μόνιμα και χωρίς φθορά το κόμμα …Δεν θα μπορεί να «μοιράζει» στους μητσοτακικούς θέσεις και βολέματα, τα οποία αντιστοιχούν στο μερίδιο της Δεξιάς, όπως έκανε ο πατέρας του …Δεν θα μπορεί να συνθέσει δίδυμο με τον επίσης «παρκαρισμένο» Καραμανλή, μέχρι να τον διαδεχθεί κάποιο από τα παιδιά του. Πρώτος στόχος λοιπόν είναι να μην «πέσει» ο Κούλης.

Δεύτερος στόχος —και εξίσου σημαντικός— είναι να στηριχθεί κι ο αδύναμος Τσίπρας, ώστε να διαιωνιστεί ο σχεδιασμός τού δικομματισμού …Να στηριχθεί, ώστε να επανέλθει στην εξουσία, προκειμένου να «φάει» ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να προετοιμαστεί ο Μπακογιάννης, για να διεκδικήσει την ηγεσία τής ΝΔ και βέβαια την Πρωθυπουργία. Ο Τσίπρας και ο χρόνος που μπορεί να «φάει» είναι το «κλειδί» για να μπορέσει ο Μπακογιάννης να πάρει τη «σειρά» του. Αν δεν αντέξει ο Τσίπρας για κάποιο κρίσιμο χρονικό διάστημα, ο δικομματισμός θα καταρρεύσει και μαζί του και ο σχεδιασμός των Βενιζελικών. Ο Μπακογιάννης στην περίπτωση αυτήν θα είναι μια «φωτοβολίδα» με καλύτερη στιγμή του τη Δημαρχία τής Αθήνας.

Αυτή είναι η αγωνία τής Ντόρας, η οποία, μετά την παταγώδη αποτυχία της να γίνει Πρωθυπουργός η ίδια, φαντάζεται τον εαυτό της ως αδιαφιλονίκητο capo τής επόμενης «μετάλλαξης» της φαμίλιας Βενιζέλου σε Μπακογιάννη …Η αγωνία μιας γυναίκας, η οποία υπήρξε εγγονή Πρωθυπουργού, κόρη Πρωθυπουργού, αδερφή Πρωθυπουργού, παρ’ ολίγον Πρωθυπουργός η ίδια και προετοιμάζεται να γίνει μητέρα Πρωθυπουργού …Ούτε στη Μποτσουάνα δεν υπάρχει άτομο μ’ αυτές τις ιδιότητες …Ούτε οι γόνοι φυλάρχων δεν έχουν αυτήν τη «συνέχεια» …Ούτε στις πιο κλειστές επιχειρήσεις η ιδιότητα του CEO δεν «μεταφέρεται» τόσο απόλυτα. Αυτή η Ντόρα τής «αξιοκρατίας» ονειρεύεται τώρα να πάρει τη θέση του πατέρα της στην οικογένεια. Ο Κούλης απλά θ’ αντιμετωπιστεί ως ένα απλό δεδομένο σε μια «εξίσωση», την οποία πρέπει να «λύσουν» άλλοι.Ντόρα Μπακογιάννη | ΣΚΑΪ

Η Ντόρα λοιπόν, ως επικεφαλής τής οικογένειας Μητσοτάκη, θα πρέπει να πολεμήσει σε δύο διαφορετικά «μέτωπα» …Στα «μέτωπα» αυτά, τα οποία ήδη περιγράψαμε. Από τη μία ΔΕΝ πρέπει ν’ αφήσει τον Κούλη να «πέσει», γιατί θ’ αποβληθεί όχι μόνον αυτός, αλλά ολόκληρη η οικογένειά της από τη ΝΔ κι από την άλλη πρέπει να στηριχθεί ο Τσίπρας, ώστε να μπορέσει να κάνει ακόμα —είτε ο ίδιος ως πρόσωπο είτε το κόμμα του ως Συγκυβέρνηση— μία ακόμα πρωθυπουργική θητεία, προκειμένου να «φαγωθεί» μια κρίσιμη για την «ωρίμανση» του Μπακογιάννη τετραετία …Για πόσο καιρό θ’ αντέχει να φυτεύει ο άνθρωπος δέντρα στην άσφαλτο της Αθήνας;

Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο, βλέπουμε και πάλι τα επικίνδυνα διχαστικά παιχνίδια των Βενιζελικών, οι οποίοι φτάνουν μέχρι τις εμφυλιοπολεμικές απειλές. Γιατί το λέμε αυτό; …Γιατί η γενική κατακραυγή εις βάρος τού Κούλη δείχνει να έχει γίνει ανεξέλεγκτη …Μία «σταγόνα» πλέον αρκεί, για να ξεχειλίσει το «ποτήρι» τής ανοχής και να οδηγηθεί σε παραίτηση η Κυβέρνησή του …Να αναγκαστεί να κηρύξει αναγκαστικά εκλογές και μάλιστα μέσα σε κλίμα έντονης εσωκομματικής κριτικής κι αμφισβήτησης, όπου εκ των δεδομένων θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Απλά είναι τα πράγματα. Αν η ΝΔ οδηγηθεί σε εκλογές υπό την πίεση της λαϊκής αντίδρασης, ο Πρωθυπουργός τής Κυβέρνησής της θα πρέπει να θέσει εαυτόν στην κρίση τού κόμματος κι αυτό είναι επικίνδυνο. Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπουν στο «παιχνίδι» δυνάμεις τής Δεξιάς, οι οποίες στην κυριολεξία μισούν τους Μητσοτάκηδες …Δυνάμεις, οι οποίες θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την αντιδεξιά οργή που προκάλεσε ένα ξένο «στοιχείο» για την παράταξή τους …Δυνάμεις, τις οποίες η Ντόρα τις γνωρίζει, εφόσον αυτές ήταν που τη νίκησαν, στερώντας της τη δική της πρωθυπουργική θητεία.

Αυτό είναι που «τρέμει» η Ντόρα, γιατί η ΝΔ σε μια τέτοια περίπτωση θα πάει σε δεξιά «χέρια» και άρα θ’ απομακρυνθεί από τον «κανακάρη» της. Η «σταγόνα» που θα ξεχειλίσει το «ποτήρι» είναι αυτήν, η οποία ΔΕΝ πρέπει να «τρέξει» κι αυτό πρέπει τώρα ν’ αντιμετωπιστεί. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στη Θεσσαλονίκη επ’ ευκαιρία των εγκαινίων τής ΔΕΘ, η οποία είναι «βαρόμετρο» για μία Κυβέρνηση …Ένα «βαρόμετρο», το οποίο το φοβούνταν ακόμα και οι ισχυροί τού σχεδιασμού …Ένα «βαρόμετρο», το οποίο τρόμαζε ακόμα και τον Ανδρέα στα καλύτερά του. Αυτό είναι που τρομάζει τώρα τη Ντόρα και τους Βενιζελικούς «κηδεμόνες» τής Δεξιάς.

Άνοιξε «βεντέτα» η Κυβέρνηση του Κούλη με τον ΠΑΟΚ κι αυτό δεν είναι καλό γι’ αυτούς. Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο ισχυρή, πολυπληθής κι οργανωμένη συλλογική δύναμη της πόλης. Αυτή η δύναμη, η οποία θεωρητικά, ως προσφυγική, θα έπρεπε να είναι στο πλευρό των Βενιζελικών, ήταν έτοιμη ν’ αποδοκιμάσει τον Κούλη …Ήταν έτοιμη να βάλει «φωτιά» στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη τής χώρας κι αυτό σημαίνει πολιτικό αδιέξοδο …Ειδικά μετά τις έντονες αποδοκιμασίες στο κέντρο τής Αθήνας επ’ ευκαιρία τής κηδείας τού Θεοδωράκη …Ειδικά μετά τις αποδοκιμασίες των Κρητικών για τον ίδιο λόγο στην ιδιαίτερη πατρίδα του …Στην κυριολεξία ΔΕΝ έχει πού να «σταθεί» ο Γκαουλάιτερ τής Μέρκελ.

Αυτό είναι που προσπάθησαν να σταματήσουν. Τι έκαναν; …Τα γνωστά υπόγεια παιχνίδια τους. Η Ντόρα έστειλε τον κουμπάρο της Μαρινάκη να πάει να «πιάσει» το αντίπαλον δέος τού ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη …Άλλον έναν μεγιστάνα βενιζελικού τύπου…Κληρονόμο ενός μεγιστάνα, ο οποίος λίγο καιρό πριν τη Χούντα ήταν τορναδόρος στα μηχανουργεία τού Πειραιά. Αυτόν έστειλε η Ντόρα να «καθαρίσει» το «ματς» τής Θεσσαλονίκης. Αυτόν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για «στησίματα» παιχνιδιών, τον έστειλε για να «στήσει» και το παιχνίδι τής κοινωνικής αντίδρασης στη Θεσσαλονίκη …Τον έστειλε να πάει να πιάσει τους παράγοντες του Άρη. Στην πιο ήπια περίπτωση να τους ζητήσει να μην συμπράξουν στις διαδηλώσεις με τον ΠΑΟΚ και στην πιο hard περίπτωση να προκαλέσει μια εσωτερική και βίαιη σύγκρουση στην κοινωνία τής πόλης, προκειμένου να σταματήσει το «μέτωπο» εις βάρος τού Κούλη.

Ρωτάμε εμείς οι αφελείς: Ήταν σύμπτωση που «ολόκληρος» Μαρινάκης πήγε στη Θεσσαλονίκη λίγες ώρες πριν «ανέβει» ο Κούλης; Ως τι πήγε ένας υποτίθεται παγκοσμίου βεληνεκούς μεγιστάνας να συζητήσει με το οπαδικό αληταριό τής πόλης; Ως τι πήγε στη Θεσσαλονίκη ο υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών Πρόεδρος του Ολυμπιακού; Είναι πολιτικός, ο οποίος πήγε να προετοιμάσει το «έδαφος» της επίσκεψης του Μητσοτάκη; Με ποια νομιμοποίηση; Είναι μέλος τής ΝΔ με την αρμοδιότητα αυτήν; Είναι σύμβουλος του Πρωθυπουργού; Είναι Θεσσαλονικιός, ο οποίος ανησυχεί για τον «διχασμό» της πόλης του; Μήπως πήγε να πληρώσει κάποιους να καθίσουν στα σπίτια τους τις ημέρες των εγκαινίων τής ΔΕΘ ή στη χειρότερη περίπτωση να κάνουν αντισυγκεντρώσεις —επίσης βίαιες— εις βάρος των οπαδών τού ΠΑΟΚ; …Τις ολοκαίνουργιες σημαίες στην εκδήλωση του Κασιδιάρη ποιος τις πλήρωσε;

Όλο το βενιζελικό παρακράτος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να «σώσει» τον Κούλη …Όλα τα «όργανά» του, τα οποία θα μπορούσαν να σταματήσουν τη λαϊκή αντίδραση στην πόλη. Όλοι «συντονισμένοι» για τη «σωτηρία» του …Ο αντίπαλος «πόλος», ο Τσίπρας …Το χαφιεδαριό τού Περισσού …Το μητσοτακικό σκουπιδαριό τού ΛΑΟΣ …Όλη η «σαβούρα» τής κοινωνίας, η οποία πλούτισε λόγω Μνημονίου …Όλοι οι μη-δεξιοί πολιτικοί τής Κυβέρνησης της Δεξιάς …ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ. Έκαναν τα πάντα, για να προστατεύσουν τον γιο τού μεγάλου «αρχηγού». Έκαναν τα πάντα, για να «φιμώσουν» τους Θεσσαλονικείς …Μέχρι και συγκέντρωση του Κασιδιάρη οργάνωσαν, για να «χρωματίσουν» τη λαϊκή αντίδραση κατά τού Πρωθυπουργού σαν «φασιστική» ή «αντιεμβολιαστική» κλπ. …«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ, για να σωθεί ο αυτιστικός ΚΟΥΛΗΣ», θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της μάζωξής τους. Αν «πέσει» ο Κούλης, χάνονται ΟΛΟΙ μαζί του, γιατί καταρρέει ο σχεδιασμός τής φασιστικής Μεταμεταπολίτευσης των Μνημονίων και των δισεκατομμυρίων κάποιων.

Σε θέση μάχης οι Βενιζελικοί κι αυτό ήταν πάντα επικίνδυνο για τον Ελληνισμό. Τίποτε δεν θα μας φαινόταν περίεργο, όταν αυτά αφορούν τους Βενιζελικούς και τους Προτεστάντες που «κρύβονται» από πίσω τους. Τους έχουμε ικανούς γι’ αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια, τα οποία δείχνουν πόσο αμετανόητοι είναι οι Βενιζελικοί όταν πρέπει να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Δείχνουν πόσο φυσιολογικό είναι να θυσιάζουν ακόμα κι ανθρώπους, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση, για να καταλάβει κάποιος την κατάσταση την οποία βλέπουμε …Ίδια περίπτωση είναι με την εποχή που «έπεφτε» ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως «αποτυχημένος» Πρωθυπουργός τής Δεξιάς και τον στήριζε μόνον το «δεκανίκι» τού ΚΚΕ …και του ΚΚΕεσ. …Ίδια περίπτωση με την εποχή που κάποιοι έβγαζαν τα πιστόλια, για ν’ αλλάξουν το «κλίμα» υπέρ τού Μητσοτάκη. Κάποιος έπρεπε να «θυσιαστεί», για να σωθεί ο Μητσοτάκης στην ηγεσία τής Δεξιάς και άρα οι Βενιζελικοί να διατηρήσουν τον έλεγχο της Δεξιάς Παράταξης.

Όμως, το πρόβλημα της Φαμίλιας-επιχείρησης ΔΕΝ είναι μόνον η σωτηρία τού Κούλη. Το ίδιο πιεστικές είναι οι ανάγκες και στο μέτωπο της διατήρησης του δικομματισμού από την πλευρά τού Τσίπρα. Και σ’ αυτό το θέμα υπάρχει πρόβλημα. Δεν «τραβάει» όσο θα ήθελαν ο Αλέξης. Ακόμα και να στηρίξουν τον Κούλη, δεν τους αρκεί, εάν δεν μπορέσει ο Τσίπρας ν’ ανακτήσει τη δυναμική του. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να «επιβιώσει» πολιτικά ο παντελώς απαξιωμένος ως αγράμματος και ψεύτης Τσίπρας, για να «φάει» τον χρόνο που απαιτεί η «ωρίμανση» μέχρι την εμφάνιση του Μπακογιάννη στην ηγεσία τής Δεξιάς.

Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούν να αλληλοβοηθηθούν μεταξύ τους όσο κι αν αυτό γίνεται με τον γνωστό γι’ αυτούς γελοίο τρόπο. Γι’ αυτόν τον λόγο το πολιτικό «καρτούν» με το όνομα Καρανίκας βγήκε να προσφέρει «στήριξη» στον Κούλη, ο οποίος αποδοκιμάζεται σε κάθε δημόσια εμφάνισή του. Ο Καρανίκας, ο οποίος ήταν εκείνος που έγινε γνωστός για τις αποδοκιμασίες του εις βάρος τού Παπούλια, βγήκε να καταγγείλει την τακτική των αποδοκιμασιών. Πόσο στήριξη όμως να προσφέρει ο αγράμματος πολιτικός σχεδιαστής-μπάρμαν-χασικλής; Αναγκαστικά θα πρέπει να επιστρατευτεί όλο το «τόξο» τού «προοδευτικού» χώρου.

Traianou.gr

Και κάπως έτσι η Ελλάδα θα οδηγείται στην αφάνεια, εν μέσω γεωπολιτικού χάους και φτώχειας.

3 σχόλια:

  1. Οι καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά δυστυχώς επισφραγίζουν με μαθηματική ακρίβεια όσα εσύ και εγώ με διορατικότητα βλέπουμε πρίν ξεσπάσουν σε κανονικό χρόνο, τραγικό αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλα θα μου πείς και τι έγινε που γινόμαστε μάντεις των μελλούμενων, ξυπνάνε οι ραγιάδες, προφανώς και όχι εδω Πέρι και στο έγραψα χθές , κουβέντιαζα με έναν συνάνθρωπο που μου δήλωσε άνεργος 2 συναπτά έτη , ζει με τα ψίχουλα των επιδομάτων και στις εκλογές θα ψηφίσει ΝΔ γιατί όλοι οι άλλοι είναι πουλημένοι ανθέλληνες, σκέφτηκα καλά σε κάνουν ρε μαλακα που σε πηδάνε και το ευχαριστιέσαι. Σήμερα θα ασχοληθώ με την υποκρισία , η περίοδος χάριτος με τα δακρύβρεχτα μηνύματα υποδοχής και φιλοξενίας των ευρωπαίων που ευθύνονται για τον πόλεμο πέρασε,οι ξεριζωμένοι βλέπουν τώρα το πραγματικό πρόσωπο των χωρών που τους έχουν υποδεχθεί, βλέπουν την προκατάληψη, τις διακρίσεις και αποφασίζουν να επιστρέψουν.Δυστυχώς Περι αυτό συμβαίνει στη διάρκεια των προσφυγικών κρίσεων, εδώ μετά την μικρασιατική καταστροφή οι γηγενείς έλληνες αντιμετώπισαν με εναν κάκιστο και απαράδεχτο τρόπο έλληνες πρόσφυγες της Μ Ασίας, που ξεριζώθηκαν απο τα σπίτια τους απο την ηλιθιότητα και τον μεγαλοιδεατισμό της μητέρας ελλαδας,σκεψου Περι και οι ουκρανοί πρόσφυγες δεν είναι σκουρόχρωμοι μουσουλμάνοι που αλλοιώνουν τον πολιτισμό και την δημογραφική σύνθεση της λευκής χριστιανικής Ευρώπης.Οι αιτίες είναι η κακή οικονομική κατάσταση των ντόπιων, η ανασφάλεια, η παραπληροφόρηση στα μέσσα κοινωνικής δικτύωσης και στα συστημικά ΜΜΕ που παραφουσκώνουν τις τοξικές ειδήσεις, ότι δλδ οι πρόσφυγες απολαμβάνουν περισσότερα απο τους ντόπιους. εμπλεκονται σε εγκλήματα, και όπως είναι φυσικό το θερμό καλωσόρισμα μετατρέπεται σε αδιαφορία και ψυχρή αντιμετώπιση και στο τέλος έρχεται η απόρριψη.Αλήθεια υπάρχει τρόπος να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές; αν σταματήσουν οι ανταγωνισμοί που δημιουργούν πολέμους, αν γεφυρωθουν οι οικονομικές ανισότητες, αν εξαλειφθεί η φτώχεια, αν οι ανθρωποι γίνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ίσως κάτι αλλάξει,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περι πρός επίρρωση της κοινής μας άποψης , ότι το παιχνίδι και εδώ αλλά και σε όλες τις χώρες του πλανήτη είναι σικέ , σου μεταφέρω όσα αναφέρονται στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε στους ξένους ανταποκριτές, η Τζόρτζια Μελόνι, όπου υπογράμμισε με εμφαντικό τρόπο ότι καταδικάζει τον φασισμό και ναζισμό,τους νόμους κατά των Εβραίων, πρόσθεσε ότι αν εκλεγεί, η χώρα της δλδ η Ιταλία δεν θα βγεί απο το ευρώ και δεν πρόκειται να αποχωρήσει απο την ΕΕ. Σκέφτηκα τι κάνει ο άνθρωπος , πόσο συμβιβασμένος και οσφυοκάμπτης γίνεται προκειμένου να πάρει το οκ απο το συστημικό παγκόσμιο κέντρο της νέας τάξης που στα λόγια αντιμάχεται, για να κυβερνήσει, Περι ασε τους αιθεροβάμονες να ονειρεύονται ότι με όλους αυτούς τους τύπους, θα ανατραπεί πρός το παρόν το υφιστάμενο σύστημα, αλλά θα μου πείς ποιός τους ακούει είναι λίγοι και σκόρπιοι , εδώ σήμερα η Λεπέν μαζί με φήφους των βουλευτών του Μακρόν μοιράζονται θέσεις στην εθνοσυνέλευση, υπόγειες διαδρομές αλληλοστήριξης , οπότε κράτα μικρό καλαθι έχουμε να δούμε ξανά το ίδιο έργο που σκηνοθετείται αυτή την χρονική περίοδο και στην χώρα μας, απλά παραδέξου έχουμε απλή αναγωγή σε πολιτικό επίπεδο που δίνει ανάσες επιβίωσης στο καπιταλιστικό '΄συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέν πάει πουθενά,πουθενά πουθενά ,εκεί θα μείνει.. Εκεί θα μείνει γιατί δέν μπορούν να κάνουν αλοιώς.Κανείς δέν "τραβάει" και αναγκαστικά,εγκλωβίστηκε,ο βρωμιάρης. Αυτό δέν είναι θεία δίκη? Ο 'κληρονόμος" του πατέρα του,ο "κληρονόμος" της απάτης,της ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ συμμορίας,έμεινε γιά τό τέλος,και θα τα πληρώσει όλα.Ψάχνει τρόπο να γλυτώσει το σκουπίδι,μά δέν του "βγαίνει". Ποιόν θα τοποθετήσουνε? Χθές "μίλησε" ο σαπιοκώλης. Γέλια. Υπέγραψε σε όλα,μουγκάθηκε γιά όλα και σήμερα βγήκε "φάντης μπαστούνι"..
    Οταν ακούσεις γιά εκλογές,απλά εγκαταλείπουν το σκάφος γιά να σωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη

  ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ… …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη, που —εδώ κι έναν αιώνα— «τρώει» τα παιδιά ΟΛΩΝ των Ελλήνων !!!… …Το «βουβό» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ε...