peri majestic the real

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Πίσω από τους Γάλλους είναι οι Γερμανοί...Το blog μας είχε δει τον κίνδυνο...

 




Κάπου εδώ φαίνεται ότι αποκαλύπτεται το αίτιο της σημερινής ουκρανικής κρίσης. Προφανώς έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και η Γερμανία θέλει να αρπάξει αυτό, το οποίο θεωρεί δικό της …Θέλει να αρπάξει για λογαριασμό της το “ντεπόζιτο” …Αυτό, το οποίο μέχρι τώρα – και για λόγους στρατηγικής – επέτρεπε στους Ρώσους να ελέγχουν ή να νομίζουν ότι ελέγχουν, θέλει η Γερμανία να τους το αρπάξει. Γιατί; …Για να κάνει αυτό, το οποίο μέχρι τώρα δεν επέτρεπε στην Ουκρανία να κάνει μόνη της. Γιατί, όποιος έχει το “ντεπόζιτο”, καλεί τους προμηθευτές της γειτονιάς να το ενώσουν με τους δικούς τους “σωλήνες”. Αν ελέγχει η Γερμανία το ουκρανικό “ντεπόζιτο”, μπορεί να παρακάμψει τους Ρώσους …Μπορεί να φέρει τους ανταγωνιστές τους και να σπάσει το μονοπώλιό τους.


Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ποιο είναι το πρόβλημα με τη σημερινή Ουκρανία; Το μικρό θεωρητικά πρόβλημα; …Ότι με το “ντεπόζιτό” της έχουν συνδεθεί όλοι όσοι θα μπορούσαν να συνδεθούν ως καταναλωτές, αλλά δεν έχουν συνδεθεί όλοι όσοι θα μπορούσαν να συνδεθούν ως προμηθευτές. Το “ντεπόζιτό”, δηλαδή, έχει “εκροές” προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους ενδιαφερόμενους, αλλά οι “εισροές” του γίνονται μόνον από τη Ρωσία. Αυτές οι δεύτερες είναι το πρόβλημα των Γερμανών. Το πρόβλημά τους είναι το ρωσικό μονοπώλιο στο “γέμισμα” της κεντρικής ευρωπαϊκής “δεξαμενής. Αυτό προσπαθούν να “σπάσουν” οι Γερμανοί …Το ρωσικό μονοπώλιο και την εξάρτησή τους από αυτούς.

Γιατί θέλουν να το “σπάσουν”; Για ποιο κέρδος ρισκάρουν μια πολύ επικίνδυνη σύγκρουση με τη Ρωσία; …Ρισκάρουν, γιατί, αν το καταφέρουν, θα γίνουν οι ίδιοι κυρίαρχοι της κατάστασης και άρα της αγοράς. Θα μπορούν οι ίδιοι, ως πλούσιοι καταναλωτές, να ελέγχουν την τιμή του αερίου και άρα θα πάρουν την τύχη τους στα δικά τους “χέρια”. Δεν θα εκβιάζονται αυτοί από τους παραγωγούς, αλλά αυτοί θα εκβιάζουν τους παραγωγούς.

 Traianou.gr

2 σχόλια:

  1. αν στείλει η γαλλία θα στείλουμε κι εμείς.. θα μας πετσοκόψουν οι Ρώσοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι βενιζελικοί και οι ανθρωποι των γερμανών θα θελήσουν να βάλουν μπροστά την ελληνική μειονότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη

  ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ… …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη, που —εδώ κι έναν αιώνα— «τρώει» τα παιδιά ΟΛΩΝ των Ελλήνων !!!… …Το «βουβό» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ε...