peri majestic the real

Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Είναι χιλιάδες τα δράματα αυτής της ευνουχισμένης γενιάς...γεννηθέντες 1970-1985...

Ο κύριος Αποστόλης είναι 77 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Είναι χήρος με μια κόρη 45 ετών στα ξένα. Η κόρη του είναι Γιατρός και ζει στη Γερμανία. Εδώ και χρόνια συζεί με έναν Σομαλό  τον οποίο γνώρισε σε ένα party για ΜΚΟ μεταναστών...στην Ελλάδα δεν κατεβαίνει. Η μοναδική της επαφή είναι το ελληνικό προξενείο.

Αργά το βράδυ ο κ. Αποστόλης κατεβαίνει στο υπόγειο του σπιτιού του.  Ανοίγει το οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ και ταξιδεύει. Χαζεύει τις παλιές εικόνες και αναπολεί το παρελθόν πίνοντας μια κρύα Γερμανική μπύρα Thuringer του Βασιλόπουλου. Γυρίζει τον χρόνο αρκετά πίσω. Την εποχή που ήταν δραστήριος φοιτητής στο τότε νεολαιίστικο κίνημα αλλά και καθηγητής στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης του. 

Πέφτει συχνά στις φωτογραφίες της κόρης του. Όταν μαθήτρια έπαιρνε ΟΛΑ τα τραγούδια της γιορτής του Πολυτεχνείου. Ένας αγριεμένος θηλυκός Ρίτσος ντυμένος στα κόκκινα για την νέα Ελλάδα. Όταν πρώτη μιλούσε στους συμμαθητές της για αλληλεγγύη, για σεβασμό στην διαφορετικότητα. Για τις συναυλίες με τις φίλες της. Για τα έξαλλα ρεβεγιόν (ακόμα έχει τα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας), για την αγάπη της προς την Γερμανία σε βαθμό παρεξηγήσεως. Μια αγάπη που ξεκίνησε από την καθηγήτρια της στα ιδιαίτερα στο σπίτι. Αυτή η καθηγήτρια...που διαλαλούσε την αθεΐα της όπου κι αν βρισκόταν...κι αυτός την θαύμαζε μιας και η κόρη του έδειχνε ευτυχισμένη..

 Είναι Μάρτιος του 2024 και ο κύριος Αποστόλης έχει να δει την κόρη του 15 ολόκληρα χρόνια από εκείνο του πρωινό του Σαββάτου στο αεροδρόμιο. Η κόρη του δεν του μιλά.  Δεν έχει πλέον τον αριθμό της. Πριν χρόνια προσπάθησε να τις πει κάτι και τον ειρωνευόταν. Του ζητούσε επίμονα να πουλήσει το οικόπεδο της γιαγιά της γιατί ο Iμπραήμ ( ο σύντροφός της) ήθελε να αγοράσει μια πανάκριβη BMW. 

Αυτό είναι όλο...μια πανάκριβη BMW...

8 σχόλια:

  1. H ΜΑΣΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟΝ. ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. ΣΩΣΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κείμενο αυτό το έγραψα μέσα σε λίγα λεπτά. Πριν λίγα λεπτά γα την ακρίβεια. Δικό μου είναι

      peri

      Διαγραφή
    2. Εντελως αγαναχτισμενος πολιτης11 Απριλίου 2024 στις 4:51 π.μ.

      Να δεις ποσους "κυρ-Αποστοληδες" μπαμπαδες ειχαν τα θυματα των Τεμπων που ψηφιζαν δημοκρατικα......ψηφιζαν δηλαδη τους δολοφονους των παιδιων τους.

      Διαγραφή
  2. Μακροχρόνια οικονομική κρίση + καραντίνα + αλβανοποίηση της κοινωνίας + κόμματα που ασχολούνται με τον εαυτό τους -το ψέμα της μεταπολίτευσης μπροστά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δονήσεις WOKE. Μας κινουν και εμεις χορευουμε στον ξυπνιο / υπνο μας.
    Οσοι ληθη νοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν άλλαζες και το όνομα από κυρ Αποστόλης σε κυρ Παντελής θα κούμπωνε άνετα και άριστα με το ομώνυμο τραγούδι, του Λευτέρη Μαχαιρίτσα " ο κυρ Παντελής ", αντί λοιπόν να αναρτάς και καλά πράττεις άσματα ξενόφερτα , ανήρτησε αν είσαι όντως πατριώτης και την άλλη εκδοχή το ελληνικό άσμα που έγραψα, δώσε βάση στα λόγια και αν διαφωνείς που αποκλείεται γράψε την ενστασή σου με δικά σου λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H μουσική ειναι ψυχαγωγία, είναι αγάπη. Τι πρόβλημα έχεις? Δεν μου αρέσει ο Μαχαιρίτσας....δεν μου λέει κάτι..

      peri

      Διαγραφή
  5. Κυρ Περι δεν αντελήφθην που έχω άλλη οπτική αναφορικά με το τι είναι μουσική, αλλά πάλι το ιστολόγιο είναι δικό σου οπότε επιλέγεις προφανώς μουσική που αρέσει σε σένα , μόνο που την αναρτάς προκειμένου να την ακούσουμε και οι πληβείοι , δλδ επιλέγεις για εμάς , αν αρέσει σε σένα βάλτην στο σπίτι σου να της ακούς μόνος σου, απλά ρε παιχτούρα σου αντιπαρέβαλα την ιστορία σου με τον κυρ Απόστόλη με την ιστορία που τραγουδά ο Μαχαιρίτσας του κυρ Παντελή, και μένα ο Μαχαιρίτσας δεν μου αρέσει αλλά μου άρεσαν οι στίχοι του τραγουδιού, τόσο απλά ρε άρχοντα, το κορυφαίο είναι η κατακλείδα σου, " δεν μου λέει κάτι ", βέβαια δεν περίμενα να σου πει κάτι,αφού δεν μπήκες στον κόπο να το ακούσεις, αλλά θα μου πεις και αν το άκουγες τι θα καταλάβαινες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή