peri majestic the real

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Οι τιμές στα ενοίκια, ανέβηκαν από τον Μητσοτάκη μέσω AirBNB και Golden Visa. Είναι εκβιαστής των νέων ανθρώπων για να προωθήσει τα δάνεια κατοικίας των Τραπεζών.

 


Για μια ακόμη φορά....

Η απότομη άνοδος των ενοικίων και οι απλησίαστες τιμές των κατοικιών για το μέσο Έλληνα, είναι αποτέλεσμα της φούσκας ακινήτων που δημιούργησε ο Μητσοτάκης με τη χρυσή βίζα αφενός και τα Airbnb αφετέρου . Καμία σχέση με ανάπτυξη - ποια ανάπτυξη , της τσέπης των κρατικών εργολάβων και των «επιχειρηματιών» ; Ο μέσος Έλληνας υποφέρει από τη φορολογική αφαίμαξη , την ακρίβεια και την αδυναμία οποιασδήποτε επένδυσης! 

Τα χρήματα του εξανεμίζονται, πριν τα δει καν κι ο Μητσοτάκης μιλάει για ανάπτυξη !

Μετά την οικονομική κρίση επί Καραμανλή, τα μνημόνια του Παπανδρέου και των άλλων, την "Πανδημία" οι νέοι άνθρωποι τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά αφού αδυνατούν να ανεξαρτητοποιηθούν...να ανοίξουν τα φτερά τους( παραγωγικές ηλικίες 30-55)

Ο νέος Γολγοθάς των νέων είναι ότι δεν μπορούν να βρουν λογικά ενοίκια εξαιτίας του Μητσοτάκη. Ο Μητσοτάκης είναι ο εφιάλτης των νέων ανθρώπων. Τους θέλει φευγάτους από την Ελλάδα. Το μότο ότι όποιος έχει αυτοκίνητο, είναι πλούσιος και πολλά άλλα που κατά καιρούς λέγονται από τα χείλη παλιανθρώπων της Ν.Δ είναι γεγονός... Μαζί με τον Μητσοτάκη και οι χρήσιμοι υπάλληλοί του. Κασσελάκης-Ανδρουλάκης.

3 σχόλια:

  1. Τώρα αυτός ο τύπος είναι πρόεδρος αξιωματικής αντιπολίτευσης; τι να πούμε ρε φίλε με την κατάντια μας

    Πολίτης 2: Εγώ είμαι με τον Μπέο, ε; Πρόσεχε πώς μιλάς, ε.

    - Κασσελάκης: Χ@στηκα, τον έχω χεσμ@@ο τελείως. Πιο χεσμ@@νο δεν μπορούσα να τον έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος ΄΄οτι μπορούμε να ανακάμψουμε, άλλωστε είναι πρόδηλο Περι ότι ορθολογιστικά σκεπτόμενος θα παρατηρήσεις πως η ελληνική κοινωνία μοιάζει να διάγει για μια ακόμα φορά, περίοδο γενικευμένης κρίσης με κύριο χαρακτηριστικό τον βαθύ λήθαργο , την διαχρονική ύπνωση, μόνο ίσως η οικονομική ανέχεια ίσως η πείνα δλδ το έσχατο σημείο μπορεί ενδεχομένως να λειτουργήσει ως εφαλτήριο, παρότι και ως πρός αυτό διατηρώ επιφυλάξεις σοβαρές , ενθυμούμενος το 15 που για να εκτονωθεί η οργή του λαού για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές , την χρεοκοπία και τα μνημόνια διάσωσης του τραπεζικού συστήματος, οι μηχανισμοί της εξουσίας έφεραν λύσεις ΄"αριστερές " για να δώσουν ανάσες ανακουφιστικές στον δικομματισμό, που στην πράξη αφού είχαμε ένα 4χρονο ρεπό της δεξιάς, ξεκούρασης επέστρεψε με την βοήθεια του κοινού και της αποχής αυτοδύναμα να ολοκληρώσει.Ακόμα και αν κάποιος βασιστεί στον εκφερόμενο δημόσιο λόγο τη βοηθεία και των μμε,δεν έχει νομίζω κανένα περιθώριο να νιώσει αισιόδοξος. Αλήθεια πόσο κυνικά και υποκριτικά ακούγονται , για όσους έχουν ακόμα αυτή την δυνατότητα να έχουν ανοιχτά ώτα,κάποιοι να υπερασπίζονται λυσσαλέα καθολικές αξίες , όπως αγάπη, αλληλεγγύη,συμπάθεια , σεβασμό,την νέα λέξη ενσυναίσθηση που πολλοί χρησιμοποιούν χωρίς να γνωρίζουν το βαθύ της νόημα, είτε κάποιοι της νεοφιλελεύθερης εκδοχής να επιτίθενται με λύσσα επειδή θεωρούν τις ιδέες ως αριστερές, άρα επικίνδυνες , για την ασφάλεια του συστήματος εξουσίας.Επομένως που αλήθεια βρίσκεται και κατοικεί η παιδεία και ο πολιτισμός της κοινωνίας ; προφανώς έχει απωλεσθεί από το υποσυνείδητο του νεοέλληνα και νεοραγιά.Ο υποβαθμισμένος και ενίοτε χυδαίος πολιτικός λόγος, δεν επιτρέπει σε κάποιον να ζει στην τρελή χαρά, αντίθετα σε κάνει όλο και περισσότερο ζώντας μέσα σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον να θέλεις να αυτοπεριοριστείς, να θωρακίσεις τον εαυτό σου και τα δικά σου πρόσωπα από το βάδισμα μέσα σε όλο αυτό το ναρκοπέδιο που έφτιαξαν προκειμένου να σε εγκλωβίσουν, να σε τρομάξουν, να σε περιθωριοποιήσουν να σε μετατρέψουν χειραγωγώντας σε άβουλο πολίτη που ή με συμμετοχή και επιλογή του μικρότερου-μεγαλύτερου κακού, είτε με την εθελουσία έξοδο και με την αποχή να σε κάνουν απλό θεατή, άβουλο κριτή και άσφαιρο στην διεκδίκηση της αξιοπρεπούς ζωής.Σε οδήγησαν με στρατηγική στην παραίτηση, σου αφαίρεσαν την ορμή να βρωντοφωνάξεις φτάνει ο κατήφορος, σε βάλαν όμως έντεχνα στο κλουβί με τις τρελές, σου έδωσαν αναπαυτικό καναπέ και έγχρωμη τv , σε γέμισαν με μυθοπλασίες, σε φόβισαν με εγκλήματα, με κλοπές, με γάμους και ντιριντάχτα, με μουσικές βραδιές γιομάτες νοσταλγίες για μια Ελλάδα με αξίες που δυστυχώς χάνεται. Ποιός αλήθεια ενδιαφέρεται για την βολή του ή το βολεμά του,πως αλλιώς μπορεί να ονομάσει κανείς την γενικευμένη αδιαφορία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλήθεια τι κοινό έχουν η Ηγεμονία και η Ηθική ; πολύ απλά το αρχικό γράμμα Η,από την μία έχουμε την κυβερνητική ηγεμονία και από την άλλη την ηθική αναφορικά με την κοινωνία. Μια κοινωνία στην οποία απουσιάζει το ηθικό ανάχωμα, μια κοινωνία που θεωρεί κανονικότητα τις εκπτώσεις στις αξίες , θεωρεί ορθολογισμό τα χατίρια στους ημέτερους, το ξεπούλημα των πάντων,, θεωρεί ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις είναι άνευ αποτελέσματος,θεωρεί ως θέσφατο το όλοι μαζί τα φάγαμε και όλοι το ίδιο είμαστε, προφανώς ο πληθυντικός αριθμός εμπεριέχει αλήθειες , όντως χωρίς την καταλυτική και κομβική παρέμβαση του ' σοφού " λαού με τις πολιτικές του επιλογές δεν θα είχαμε τις παραπάνω ρήσεις.Δυστυχώς τα κοινωνικά βάσανα, δεν αλλάζουν τις ισορροπίες, ο πολίτης δεν γίνεται λογικός , οξυδερκής, διορατικός, ψαγμένος, όταν υποχωρεί η παλίρροια διαπιστώνει ξανά ότι κολυμπούσε ξεβράκωτος,ότι βρίσκεται σε βέρντιγκο , σε περιδίνηση, σε οπισθοδρόμηση,ζει σε περιβάλλον ανισοτήτων,κοινωνικών αποκλεισμών,ανεργίας, ανασφάλειας, εμπαιγμού, φτώχειας, ανακαλύπτει ότι αδυνατεί να καλύψει βασικές του ανάγκες, αλλά την κρίσιμη στιγμή δίνει άφεση αμαρτιών.Το ηθικό πλεονέκτημα του πολίτη να γίνει κυρίαρχος λαός, χάνεται και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αλήθεια πόσο δίκιο είχε ο Αριστοτέλης, αιώνες πρίν , διαχρονικός μέχρι σήμερα και εις πάντας τους αιώνες αμήν, όταν έγραφε " η ανοχή και η απάθεια είναι τα τελευταία χαρακτηριστικά μιας κοινωνίας που πεθαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Flesh And Blood