peri majestic the real

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

Διαφωνείς;


 

3 σχόλια:

  1. Ας τρέχουν οι τελευταίοι στήν "λίστα" ,χρήσιμοι ηλίθιοι να τούς ψηφίζουν και να τούς νομιμοποιούν. Δέν θα τελειώσει ποτέ αυτό το έργο.Και θα κλαψουρίζουν συνεχώς τί φταίει.
    Είναι δύσκολο να δεχτείς πώς ανήκεις στήν κατηγορία τών τελευταίων. Μιά "πυραμίδα" είναι όλο το σύστημα. Καί ένας εντελώς ανόητος κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται πώς είναι η "δομή" της και η "βάση" αυτής .Μόνον ο ηλίθιος δέν βλέπει πόσο ηλίθιος είναι.
    "Κάθοντε" σε γερά τούβλα,οι πρώτοι της "πυραμίδας",τό "περιβάλον" τους είναι "σταθερό" ,και η βάση της γερή όπως το "μπετόν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα δεν θα διαφωνήσω αλλά να μου επιτρέψεις να σχολιάσω τα τεκταινόμενα με την δική μου οπτική και πάντα με πολιτικούς όρους. Αρχικά νομίζω ότι για αρχή να παραγγείλουμε κάμποσα αλεξίπτωτα, μην τσακιστούμε καθώς καθημερινά πέφτουμε από τα σύννεφα.Κάθε καθημερινή είδηση μας βρίσκει τάχα, απροετοίμαστους, έκπληκτους, σοκαρισμένους και άναυδους.Κανένας δεν δικαιούται στην τελική Περι, υποκριτικά να δηλώνει αθώος στα συμβαίνοντα γύρω του. Παράδειγμα τα απανωτά περιστατικά βίας παιδιών και εφήβων, τα παιδιά μας καθρεφτίζουν ανελέητα και εμείς στρέφουμε το πρόσωπό μας από την καθόλου κολακευτική αντανάκλασή μας. Μας επιστρέφουν την εικόνα μιας κοινωνίας που εμείς φτιάξαμε για αυτά και στην οποία τα καλούμε να τα βγάλουν πέρα.Αλήθεια έχουμε σκεφτεί, σε τι συνθήκες ζουν ; πως είναι το σχολείο τους;,πως επιβιώνει η οικογένεια ; πως η πολιτεία αντιμετωπίζει το εκπαιδευτικό σύστημα και τους δασκάλους ;τι προοπτικές 'έχουν μεγαλώνοντας ; τι ευκαιρίες και δυνατότητες τους προσφέρει η χώρα τους ;,πόσο έχουν προετοιμαστεί να πλοηγηθούν σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία ;πόσο ασφαλή και προστατευμένα νιώθουν απέναντι στις απειλές της εποχής που ζούμε ; πως αλήθεια Περι τα εκπαιδεύουμε για να κατανοήσουν τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη ; Ξεκάθαρα χωρίς υποσημειώσεις κάθε περιστατικό νεανικής βίας, δείχνει πως εμείς και συνολικά η κοινωνία και η πολιτεία, βαθμολογούμαστε κάτω της βάσης , μαζί και το πολιτικό σύστημα να μην το έχουμε στο απυρόβλητο , γιατί από εκεί αρχίζουν οι ευθύνες και στην συνέχεια διαχέονται στην κοινωνία.Τα παιδιά μεγαλώνουν σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, κοινωνικής οδύνης και χωρίς προοπτικές. δεν κρούουν τον κώδωνα κινδύνου , αλλά κοντεύουν να γκρεμίσουν το κωδωνοστάσιο.Κλείνω με τον Λεξ, " ζήσαμε πόλεμο χωρίς βομβαρδισμένα τοπία / επιβιώσαμε απ την βία του να μην έχεις μία /τα πιτσιρίκια μεγαλώνανε σαν άγρια θηρία ", Το χρέος λοιπόν και καθήκον μας απέναντί τους είναι να παραιτηθούμε όλοι από την μακάρια έκπληξή μας, να κοιταχτούμε στον καθρέπτη μας και να γειωθούμε με την πραγματικότητα κατεβαίνοντας από τα σύννεφα, να αντιληφθούμε ποιά κοινωνία φτιάξαμε για να ζούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να σε ρωτήσω Περι, θεωρείς τυχαίο μεταπολιτευτικά ότι πέντε πρωθυπουργοί είχαν φοιτήσει στο ιδιωτικό κολέγιο Αθηνών και συγκεκριμένα, Ανδρέας και Γιώργος Παπανδρέου, Παπαδήμος, Σαμαράς και Μητσοτάκης . Προσωπικά το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι τα σχολεία με δίδακτρα και τσουχτερά μάλιστα, λειτουργούν ως φυτώρια της εγχώριας ελίτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή