peri majestic the real

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Μας ετοιμάζουν οι βενιζελικοί;

 


5 σχόλια:

  1. Περι σήμερα απέφυγα το αυτόφωρο, περίμενα σε τράπεζα επαρχιακής πόλης με υπομονή στην ουρά, οπότε κάποια στιγμή χωθηκε παραβιάζοντας την σειρά ένας νεοέλληνας , ευγενικά του είπα ότι αυτό δεν είναι σωστό και με στόλισε, δεν μπόρεσα να κρατηθώ και του έριξα δυο σφαλιάρες, ούτε πρόλαβε να καταλάβει τι έγινε , ο ταλιμπάν έφυγε βρίζοντας αλλά τον φωτογράφισα και μακάρι να τον πετύχω βράδυ, Με αφορμή το περιστατικό μούρθε στο μυαλό ο νεολογισμός χωσιματίας,λέξη που περιγράφει τις ιδιότητες συμπολιτών μας,που προφανώς πτωχαίνουν την κοινωνία, την ευτελίζουν, κάνοντας την ηδη προβληματική ζωή μας ακόμα δυσκολότερη.Περιστοιχιζόμαστε απο χωσιματίες,, στην ρουτίνα μας, στον στρατό.την πολιτική, τις ουρες στις τράπεζες, στα μέσα μαζικής μεταφοράς,ακόμα και στην επαγγελματική μας ανέλιξη. Πέρι ο χωσιματίας δλδ ο εξυπνούλης , μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός ή δεξιός, μπορεί να επιχειρηματολογεί υπέρ κάποιου κόμματος, αλλά αυτό δεν έχει σημασία., νοιάζεται μόνο για την πάρτη του,βάζοντας το ατομικό του συμφέρον υπεράνω όλων.Θεωρεί ότι είναι δημοκράτης, χώνεται παντού παραβιάζοντας κάθε επετηρίδα ή προτεραιότητα, ο χωσιματίας θα σερβιριστεί πρώτος, θα μπεί πρώτος στο ασανσέρ,θα ψωνίσει πρώτος,θα πάρει ως οσφυκάμπτης πρώτος προαγωγή,ενω ο ικανός θα φάει την σκόνη του. Αλλά αν όπου πετυχαίνετε τον χωσιματία και δεν καταλαβαίνει από ευγένειες, τότε πίπτει ραβδος, αυτή η συνομοταξία ένα τρόπο καταλαβαίνει, δεν σας προτρέπω σε χειροδικία , αλλά σας πολιτισμένοι που ε'ίμαστε καλό είναι να συγκρατιόμαστε.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεοφάνεια χθές, παρατήρησα ωμό σαδισμό που επέδειξαν ορισμένοι δεσποτάδες. οίτινες βάλθηκαν να πετούν τον σταυρό με ευχέρεια πρωταθλητή ακοντιστή, οι βουτηχτάδες ξέρουν τι τράβηξαν για να καλύψουν την απόσταση, φερέλπιδες νέοι και απελπισμένα γερόντια βούτηξαν σε λιμάνια, ακρογιαλιές,λιμνοθάλασσες,κοίτες , ρέματα,ποτάμια, χειμάρρους, στέρνες, πηγάδια εδω δεν είμαι σίγουρος,κάθε λογής βαλτόνερα μπάς και πιάσουν τον τίμιο σταυρό, την μοναδικά τελετή που ακόμα έχει πέραση η τιμιότης και εντιμότης. Ναι μεν κατακαλόκαιρο στην καρδιά του χειμώνα , αλλά η διαφορά 20 βαθμοί στο περιβάλλον και κάτω του μηδενός εντός του νερού,μετέτρεψε τους οδοντες των κολυμβητών σε ξεκούρδιστο πιάνο, άσε που έπαθαν και ορθοτριχίαση και έμοιαζαν λές και καλύφτηκαν με βελέντζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το διασκεδάσουμε , Εχει κάτι Τούρκους γείτονες παιδαράδες ,και γυναίκες κουκλάρες. Εδώ γεμίσαμε αδερφές και ψευτοκουλτουριάρηδες ,που περιμένουν τον Καραισκάκη να σηκωθεί,να καθαρίσει,και κάτι γερόντια στή σκέψη,που ακόμα την φιλοσοφούν την φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τις γυναίκες οκ συμφωνώ καμία σχέση με τις ντόπιες, αρχαιοελληνική ομορφιά, για τους άρρενες έχω μια επιφύλαξη στο μουστάκι, εκεί μπερδεύομαι λίγο από το φερετζές του πούστη, όπως και ναναι ας γίνει η αρχή της συνομοσπονδίας στον έρωτα και αν περπατήσει πάμε και στην συνεκμετάλευση στι αιγαίο, όλα Περι δεν αρχίζουν από το στομάχι λάθος αρχίζουν λίγο παρακάτω και μάλιστα τελειώνουν στην ονομαζόμενη και ξαπλώστρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρισκόμαστε στον προτελευταίο άθλο του "ΗΡΑΚΛΗ " Ο ήρωάς μας, μέχρι αυτό το σημείο, έχει καταφέρει να επιβιώσει και να δείξει μεγάλη ανδρεία, έχοντας παλέψει με θηρία γιγάντια και μεγαλοδύναμους ηγέτες. Η οξυδέρκειά του και ο τρόπος του να βρίσκει για όλα μια διέξοδο έχουν σταθεί αρωγοί στη μέχρι τώρα πορεία του, ενώ οι δύο μεγαλύτεροι εχθροί του, η Ήρα και ο Ευρυσθέας, αποτυγχάνουν στα κακόβουλα σχέδιά τους, επαληθεύοντας και οι ίδιοι την ισχύ της προσωπικότητάς του.

    Μια ακόμη απόδειξη για τα χαρίσματά του είναι πως αποτελεί το μοναδικό πρόσωπο σε όλο το φάσμα της μυθολογίας που έχει φέρει εις πέρας τους άθλους, αφού όσοι προσπάθησαν να επιχειρήσουν έστω και ένα από τα κατορθώματα του Ηρακλή είτε έβρισκαν τραγικό θάνατο είτε αποτύγχαναν και εγκατέλειπαν την προσπάθεια. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που στο πρόσωπο του Ηρακλή μπορεί κάποιος να διακρίνει το πρόσωπο του απόλυτου ηγέτη, του βασιλιά, του ανθρώπου που μπορεί να οδηγήσει τον λαό του στην ευδαιμονία και την ανεξαρτησία.

    Ενώ, λοιπόν, στην αναμέτρηση μεταξύ του Ευρυσθέα και του Ηρακλή το προβάδισμα το έχει ο τελευταίος, φτάνει η ώρα της αναγγελίας του ΕΝΔΕΚΑΤΟΥ άθλου. Στο διάβα του και καθώς κατευθυνόταν προς τον ΚΑΥΚΑΣΟ , συνάντησε τον ΤΙΤΑΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ
    Πρόκειται για τον γνωστό τιτάνα που τιμωρήθηκε από τους θεούς για την κλοπή της φωτιάς και τη διάδοσή της στους ανθρώπους, αλυσοδένοντάς τον και βάζοντας ένα γεράκι να του τρώει τα σωθικά. Πέρασαν πολλά χρόνια με τον Προμηθέα να υποφέρει από την τιμωρία του. Έφτασε, όμως, η ώρα της απελευθέρωσής του. Ερχόμενο πάλι το γεράκι να κατασπαράξει τον Προμηθέα, ο Ηρακλής σήκωσε το βέλος του και το σκότωσε.


    Ο Ηρακλής συναντά τον Άτλαντα.
    Έφτασε επιτέλους στη χώρα, όπου βρισκόταν το ξεχωριστό δέντρο, που φυτρώνουν πάνω του ΧΡΥΣΑ ΜΗΛΑ . Το δέντρο αυτό το είχαν αφήσει εκεί ο Δίας με την Ήρα μετά τον γάμο τους. Τα μήλα μπορούσαν να τα κόψουν μόνο συγκεκριμένες γυναίκες, οι οποίες αποκαλούνταν Εσπερίδες. Για να μην παραβιάσει κανείς τους αυτόν τον κανόνα, όρισαν να υπάρχει ένα και μοναδικό φίδι με εκατό κεφάλια, τυλιγμένο γύρω από τον κορμό του δέντρου που το προσέχει.

    Κατά την παρουσία του Ηρακλή στην περιοχή, δεν άργησε να φανεί ο Άτλαντας, κρατώντας στους στιβαρούς ώμους του τον ουρανό. Αυτός ρώτησε τον Ηρακλή τι γύρευε εκεί. Εκείνος του εξήγησε το πρόβλημά του και ο Άτλαντας του έδωσε τον λόγο του πως αν κρατούσε για λίγο ο Ηρακλής τον ουρανό στους ώμους του, θα του μάζευε όσα μήλα χρειαζόταν. Αποδείχτηκε, όμως, ότι ήθελε να τον ξεγελάσει, καθώς απώτερος σκοπός ήταν να απαλλαχτεί επιτέλους από το μαρτύριό του. Ο Ηρακλής, όμως, έχοντας αντιληφθεί ποιες ήταν οι προθέσεις του, του ζήτησε να κρατήσει πάλι για λίγο τον ουρανό, ώσπου να βάλει ένα μαξιλάρι κάτω από τους ώμους του. Φυσικά και δεν έγινε αυτό. Αντιθέτως, πήρε από τον Άτλαντα τα μήλα, κατάφερε να σκοτώσει το θανατηφόρο φίδι και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στο παλάτι, έτοιμος να παραδώσει τα ξακουστά χρυσά μήλα στον Ευρυσθέα. Ο τελευταίος φοβόταν να τα κρατήσει, καθώς ήταν πολύ πιθανό να γινόταν αποδέκτης της οργής των θεών. Για τον λόγο αυτόν, ΤΑ ΜΗΛΑ έγιναν αντικείμενο προσφοράς στη θεά Αθηνά.
    (αυτόν τόν άθλο ζούμε,είναι τόσο βλάκες όσο δέν "παίρνει" Ο ΗΡΑΚΛΗΣ βγαίνει ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή