peri majestic the real

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

παραιτήθηκε ...

 

Ο άνθρωπος παραιτήθηκε για να διευθετήσει την υπόθεση με την εταιρία του και να ξανακατέβει υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές καθαρός πλέον.

Που είναι το κακό;

Γιατί τι έγινε με τον Πάτση; Ακούγεται πουθενά; Τον ενόχλησε κανείς;

Με όπλο την "αλήθεια" θα πάνε όλοι τους στις εκλογές...

4 σχόλια:

  1. Παραιτήθηκε στηρίζοντας προκειμένου να ξαναμπεί στις λίστες των εκλογών, υποκρισία και όνειδος, αλλά Περι βγήκα απο τα ρούχα μου διαβάζοντας τον διάλογο του νέου βρετανού πρωθυπουργού με έναν άνεργο και άστεγο δλδ με εναν απόκληρο του συστήματος , που δεν αποκλείεται να ψηφίζει και τους δεξιούς λόρδους,Ρωτά ο πρωθυπουργός αν εργάζεται σε κάποια επιχείρηση, απαντά ο άστεγος ο κοινωνικά αποκλεισμένος, οχι είμαι άνεργος , με ενδιαφέρει να βγάλω τις γιορτές, επειδή είμαι πτυχιούχος οικονομικών θα με ενδιέφερε να εργαστώ, ο πρωθυπουργός του λέει και εγω από τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά προέρχομαι.Περι το συγκεκριμένο σκηνικό έχει αναμφίβολα ταξικό φορτίο,είναι ο ορισμός της χαμένης κοινωνικής ενσυναίσθησης των απανταχού ελίτ της εξουσίας και της παγκοσμιοποίησης.Είναι ο ορισμός της χαώδους απόστασης των πολιτικών και οικονομικών ελίτ, που όπως το χρήμα δεν έχουν πατρίδα,με τις φτωχοποιημένες μάζες νέων πτυχιούχων και όχι μόνο, τα αμήχανα λόγια του πρωθυπουργού,είναι ο ορισμός της αναλγησίας ενός πλούσιου κυβερνήτη, φυτεμένου από τους τραπεζίτες και την αριστοκρατία, που στα λόγια υπόσχεται σωτηρία ενώ αγνοεί ο ίδιος την ζοφερή πραγματικότητα και την δυστυχία που βιώνει η βρετανική κοινωνία των απόκληρων., το βρετανικό μοντέλο του φιλελεύθερου καπιταλισμού γεννάει φτώχεια,ανεργία και έλλειψη των αναγκαίων διαβίωσης και επιβίωσης και προφανώς Περι δεν φταίει το Brexit, αλλα η ακολουθούμενη στρεβλή οικονομική πολιτική, που ευθύνεται για την ραγδαία αύξηση των ανισοτήτων,το βάθεμα των αντιθέσεων την συρίκνωση του εισοδήματος, αυτή η εικόνα αναγωγικά είναι η ίδια ίσως και χειρότερη σε όλη την πολιτισμένη ευρώπη, απλά κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε επειδή καταναλώνουμε άρα συνεχίζουμε να υπαρχουμε, τέτοιες στιγμές αναλγησίας ,μεταξύ εξουσιαστών και άνεργων, θα συνηθίσουμε να βλέπουμε, μέσα στην ατομική μας απάθεια του στυλ αν είναι να πεθάνει η κατσίκα μας ας πεθάνει η κατσίκα του γείτονα,Περι να θυμάσαι η αθέατη εντολή της απάθειας είναι ΄ do it yourself, δλδ το δυστοπικό σκηνικό της αναλγησίας και του κυνισμού¨.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περι έχεις δίκιο, σαπίλα γράφεις , πιστεύω η λέξη που αποτυπώνει ανάγλυφα την πραγματικότητα είναι ο όρος τοξικότητα, είναι νομίζω ο πιό κατάλληλος για να προσδιορίσει την εποχή μας, ο όρος αυτός δεν παραπέμπει σε μια φωτογραφία στατική της στιγμής, είναι αποτέλεσμα διαδρομής δεκαετιών, που συνεχώς αυξάνεται, Η τραγωδία για τις καπιταλιστικές δημοκρατίες,, σαν την δική μας, είναι ότι οι παραγόμενες τοξίνες αποκτούν βαθιές ρίζες στο σύστημα,ανοίγοντας ρήγματα στην κοινωνία,Οι δεξιοί νεοφιλελεύθεροι θεοποίησαν τις αγορές και κάπως έτσι ήρθε το πρώτο σοβαρό ταρακούνημα με την ασυδοσία και την οικονομική κρίση του 2007, οι νεοφιλελεύθεροι , όχι μόνο από τον χώρο της δεξιάς , αλλά και της κεντροαριστεράς , πίστευαν ότι οι ελεύθερες αγορές δλδ ο ασύδοτος χωρίς φραγμούς καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης, θα αυτορρυθμιζόταν, αλλά συνέβη το αντίθετο, συμπαρέσυρε χωρες στην χρεοκοπία και ταυτόχρονα χρεοκόπησαν και αξίες και ιδανικά , που λειτουργούσαν ως συνδετικά υλικά στην κοινωνία που τα ρήγματα επέφεραν και τις μεγάλες ανισότητες. Μεσα λοιπόν σε αυτό το δυσχερές κλίμα, οι οικονομικές ελίτ έγιναν πιό ισχυρές προκειμένου να κρατήσουν την οικονομία σε επίπεδα που να μην υπάρχει πιθανότητα να σηκωθούν οι πολίτες και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, έτσι όπως καταλαβαίνεις Περι οι οικονομικές ελίτ κυριάρχησαν ασκώντας τεράστια πολιτική επιρροή δλδ το σάπιο σύστημα το συντηρούν οικονομικά οι ολίγοι ολιγάρχες και το πολιτικό προσωπικό απλά ασκεί διαχείριση και υψηλή επιστασία, όπως λέγαμε στον στρατό, εγώ θα πρόσθετα την λαική ρήση το ένα χέρι νίβει το άλλο. Καπως έτσι κατασκευάστηκε το δίπολο, ο δικομματισμός δλδ η εναλλαγή της καθαρόαιμης δεξιάς με την λάιτ αριστερά, που και οι δύο διαχειρίζονται με επιτυχία το σύστημα, οι εντάσεις και οι λεονταρισμοί είναι τεχνητή πόλωση , στάχτη στα μάτια του πολίτη, που πιεσμένος από τα προβλήματα της καθημερινότητας , με την ακρίβεια κλπ μπερδεμένος θα παέι στο παραβάν , θα σκεφθεί τις επιλογές του έχει και ναστε σίγουροι, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους αιθεροβάμονες, θα επιλέξει το μη χείρον

    Δημήτρης Πύρρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σύμβουλος της κυβέρνησης: «Ψηφίστε τη ΝΔ που είναι επαγγελματίες κλέφτες – Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ερασιτέχνες»! (βίντεο)
    Πρωτοφανής δήλωση: «Ο επαγγελματίας κλέφτης θα έρθει να κλέψει δεν θα σε σκοτώσει»!

    Είναι σε απόγνωση,όλη η συμμορία.. Δήθεν "ο επαγγελματίας" κλεφτης θα έρθει μόνον γιά να σε κλέψει,ενώ ο "ερασιτέχνης",μπορεί και να σε σκοτώσει.Δλδ παραδοχή πώς ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ αλλά η "διαφορα",είναι στους "επαγγελματίες", -ρίξτε ψηφο στους "ερασιτέχνες"! Δέν σώζοντε με τίποτα,ακόμα και εάν ακρωτηριάσουν όλα τα "μέλη τους". Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ.
    Η Αμερική έχει το ζήτημα της,δέν του ψηφίζουν τον Μακαρθυ,και έρχεται μπέρδεμα ,γιά όλους. Πολύ σίγουροι ήταν για τα αφεντικά τους..
    Επαιξαν και έχασαν..Ηπιαν και μέθυσαν. ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει και η Κίνα γιά τους λάτρεις τής αριστεράς..Οσο για την "δεξιά",αφήστε την καλλύτερα.Επαθε ότι ακριβώς και η Πασόκα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή