peri majestic the real

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Έργα και ημέρες των οικονομικών δολοφόνων, των έν 'Ελλάδι εκμαυλιστών, των κομμάτων με τα δυσανάλογα χρέη πού ζητάνε ψήφο απο ένα λαό με μνήμη και αντανακλαστικά πιό αργά και απο το slow motion


''Ο κύκλος των χαμένων (ποιητών) ψυχοπαθών βενιζελικών αληταράδων''
  1. Έργα και ημέρες των οικονομικών δολοφόνων, των έν 'Ελλάδι εκμαυλιστών, των κομμάτων με τα δυσανάλογα χρέη πού ζητάνε ψήφο απο ένα λαό με μνήμη και αντανακλαστικά πιό αργά και απο το slow motion:


  2. ΠΑΣΟΚ: O τίτλος «ΠΑΣΟΚ» θα επανέλθει αλλά με κάτι άλλο δίπλα. Το δήλωσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, χωρίς όμως να εξηγεί τι θα είναι αυτό το «κάτι άλλο».

  3. ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝΑΛ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ.......

  4. 1ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

    Το πρώτο μνημόνιο ψηφίστηκε στις 6 Μαΐου του 2010, αν και είχαν προηγηθεί μέτρα λιτότητας και τους προηγούμενους μήνες από την τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. 

    Με το πρώτο μνημόνιο καταργήθηκε οριστικά ο 13ος και 14ος μισθός και υπήρξαν περικοπές μισθών στο δημόσιο. Στα δημόσια έσοδα ο Φ.Π.Α. φθάνει στο 23%, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε ο κατώτερος μισθός και αυξήθηκαν τόσο τα όρια απολύσεων όσο και τα όρια συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια. 

    Το πρώτο μνημόνιο ψηφίστηκε από 172 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ ενώ μέρος των άρθρων ψηφίστηκε και από τη Βουλεύτρια της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. 

    Ως συμπλήρωμα του πρώτου μνημονίου ήρθε στις 29 Ιουνίου του 2011 το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015. Περιλάμβανε μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις και νέα μέτρα απορρύθμισης της αγοράς εργασίας. Το Μεσοπρόθεσμο ψήφισαν 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως και η 'Ελσα Παπαδημητρίου από τη Ν.Δ..

    2ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

    Το δεύτερο και κατά κοινή ομολογία σκληρότερο μνημόνιο έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο που είχε προκύψει από τις εντονότατες πολιτικές εξελίξεις του 2011. Στηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Ψηφίστηκε στη Βουλή στις 12 Φεβρουαρίου του 2012. Επρόκειτο για ένα ογκωδέστατο νομοσχέδιο χιλιάδων σελίδων με τίτλο «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας». Ψηφίστηκε από 199 Βουλευτές. 

    Τα βασικά μέτρα που περιλάμβανε ήταν: 


    - Μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού σε όλα τα κλιμάκια του βασικού μισθού (από 751€ σε 586€) και 32% στους νεοεισερχόμενους μέχρι 25 ετών. 

    - Κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας από τον δημόσιο τομέα έως το 2015, εκ των οποίων 15.000 μέσα στο 2012. 

    - Κατάργηση κλαδικών συμβάσεων εργασίας. 

    - Άρση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες. 

    - Περικοπές συντάξεων, επιδομάτων, δαπανών υγείας, άμυνας. 

    - Αύξηση αντικειμενικών αξιών και ενοποίηση φόρων στα ακίνητα. 

    - Αύξηση των εισιτηρίων στις Αστικές Συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ κατά 25%. 

    - Κατάργηση φοροαπαλλαγών και χαμηλού Φ.Π.Α. στα νησιά. 

    Και αυτό το μνημόνιο συμπληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα από το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 το οποίο εισηγήθηκε η κυβέρνηση που είχε προκύψει από τη συνεργασία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε στις 7 Νοεμβρίου του 2013 και έλαβε 153 ψήφους. 

    Θεσμοθέτησε: 



    - Νέα αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώσεις εφάπαξ έως 83%.

    - Κατάργηση καθολικότητας της Εθνικής Σύμβασης Εργασίας

    - Κατάργηση δώρων στο δημόσιο.

    - Διευκόλυνση απολύσεων.

    -Αντίτιμο 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία.

    -Περικοπές ειδικών μισθολογίων.

    3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

    Το τρίτο μνημόνιο ψηφίστηκε στις 13 Αυγούστου του 2015 σε μία μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις εκείνου του καλοκαιριού. Δηλαδή την επιβολή capital controls, το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που απέρριψε την πρόταση των δανειστών για τη νέα σύμβαση αλλά και την περίφημη 17ωρη διαπραγμάτευση του Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες που κατέληξε τελικά σε συμφωνία.

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........


  5. Απο μια ''περίεργη'' διαρροή της εφημερίδας «Handelsblatt», η οποία μιλάει για Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης το αργότερο το 2024, το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Ομως, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο χρέους θα παραμείνει στο 60%, με επιμέρους αλλαγές. Ενας από τους τομείς που πρέπει να μεταρρυθμιστεί είναι το συνταξιοδοτικό. Θα γίνουν διμερείς διαπραγματεύσεις με τις χώρες με το υψηλό χρέος, που θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα εφαρμόσουν ένα τετραετές πρόγραμμα με στόχο το χρέος τους να μειωθεί στο 90% του ΑΕΠ έπειτα από μερικά χρόνια.

    Για να έχουμε μια εικόνα, θυμίζουμε ότι αυτήν τη στιγμή το ελληνικό κρατικό χρέος είναι της τάξης του 164%. Λόγω της μεγέθυνσης του ΑΕΠ και της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε συνδυασμό και με τις αποπληρωμές κάποιων παλαιών δανείων, το πολύ να πέσει στο 150% μετά από μερικούς μήνες. 


  6. Δηλαδή μιλάμε για ''πυρηνική'' δημοσιονομική πολιτική αφού το μεγαλύτερο χρέος της χώρας, είναι στα χέρια των ευρωπαικών EFSF/ ESM.


  7. Με λίγα λόγια, τα ΠΑΝΤΑ βρίσκονται σε ξένα χέρια κοστουμαρισμένων λωποδυτών. Τίποτα δεν μας ανήκει.


  8. Τα δάκρυα του κροκοδείλου προτού φάει το θύμα του. Αυτοί ειναι οι βενιζελικοί εγληματίες που ζητιανεύουν την ψήφο μας, επιδεικνύοντας μ'αυτόν τον τρόπο, ότι δεν αξίζουμε να ζούμε. Μόνο, μόλις και μετά βίας να επιβιώνουμε. Μιλάμε για ανθρώπους τεμπέληδες, άχρηστους, επικίνδυνους, υποψήφιους κατηγορούμενος για τα δικαστήρια εγληματιών πολέμου της Χάγης. Και σ'όλα αυτά, αποτελεί μεγάλη τιμή γι'αυτούς να τους ξαναψηφίσουμε.


  9. Μάς μιλούν με ταυτόσημες έννοιες συγκεκαλυμένες με ρητορική και όμορφα λόγια του τύπου, ''Είσαι Έλληνας, πρέπει να πληρώνεις για να σωθεί ο τόπος''.

  10. Τί θέλει να πεί ο ποιητής;


  11. Χρέη Ν.Δ-Πάνω απο 343 εκ.ευρώ.
    Χρέη ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΚΙΝΑΛ-Πάνω απο 318 εκ.ευρώ.
    Ενώ από σ'ένα τι απαιτούν; Απόλυτη υποταγή όταν σού παίρνουν το σπίτι για 1 ευρώ.'

    Καί σ'όλα αυτά έχουμε και την ''περίεργη'' μεταστάθμευση, απο τα οκτώ διαβόητα αμερικανικά επιθετικά Μη Επανδρωμένα Εναέρια Οχήματα (UAV) MQ-9 Reaper (Θεριστής) στην 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα, για ποιόν λόγο άραγε;


  12. Λύσεις, στα μέτρα μας υπάρχουν;


  13. Ζητάνε την ψήφο μας; Δώστε τους τ'@ρχίδια σας, ζητάνε το ''κατιτίς'' για ένα ρουσφετάκι; Μπούνους μέχρι να τρώνε το φαί με καλαμάκι.


  14. Δεν υπάρχουν ηγέτες, ηγέτες είστε ΕΣΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ πού ανεχτήκαμε των τόσω χρονών τις κοροιδίες και τα ψέμματα, απο τις ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμό του παιδιού μας, μέχρι το χάσιμο Εθνικού Εδάφους απο τις ειρηνευτικές συμφωνίες του κώλου, γιατί ''έτσι'' επιτάσσει η ευρωπαική σταθερότητα.


  15. Ζήστε ΈΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΤΩ ΚΙ'ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

    Δείξτε τι σημαίνει η Ελλάδα των Ελλήνων και όχι των Ελληνόφωνων.
    Ακόμα υπάρχουν καλοί άνθρωποι που αξίζουν την ψήφο μας....έτσι κι'αλλοιώς δεν είναι όλοι, σαν την παλιά διαφήμιση ''Όχι εγώ το απορρυπαντικό μου δεν τ'αλλάζω με τίποτα''. 

  16. ΜΑΝΚΟ

1 σχόλιο:

  1. Στο έλεος των ξένων funds και των τραπεζών βρίσκονται χιλιάδες Ελληνες δανειολήπτες, οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως προστασία για την πρώτη κατοικία τους, ούτε καν από το κράτος, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό της επιχείρησης έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κοβολού από το σπίτι της, που αποτελεί την πρώτη κατοικία της, για ένα χρέος 15.000 ευρώ.

    Ολα αυτά σε μία χώρα που από το 2010 έως σήμερα έχει βιώσει τρεις διαδοχικές κρίσεις: οικονομική, υγειονομική και ενεργειακή, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε τεράστια συρρίκνωση των εισοδημάτων, με αποτέλεσμα οι δανειολήπτες να αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Ουδείς μπορεί να λησμονήσει, φυσικά, τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών κατά τη διάρκεια των Μνημονίων για μαζικούς πλειστηριασμούς, προβάλλοντας ισχυρές αντιδράσεις και για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

    Σημειώνεται πως οι μόνοι που διατηρούν την προστασία για την πρώτη κατοικία τους είναι οι δανειολήπτες για τους οποίους έχει αρχίσει η προπτωχευτική διαδικασία. Στην πράξη και αυτοί θα χάσουν την πρώτη κατοικία τους όταν ενεργοποιηθεί ο Ιδιωτικός Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων!

    Καί σκέφτοντε καποιοι κουτοπόνηροι.."εγώ δέν έχω πάρει δάνειο καλά να πάθουν"..Δέν γνωρίζουν όμως πώς σύντομα θα είναι η γειτονιά τους ακατοίκητη..
    Θα είναι μπαγκλαντες,Γερμανική γειτονιά,μαροκινή γειτονιά..Μπορεί αυτοί να μην πήραν άλλά θα πάρουν και αυτοί τα βουνα η θα αλλάξουν γλώσσα και συνήθειες..
    Το γίδι θα κλωτσίσει και πολύ άγρια..Εμείς πάντως ακούμε καλπασμούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υπάρχει αλβανική "κοινότητα" στην Ελλάδα... Θέλουν και ψάχνουν έναν μεγάλο χώρο .Το μήνυμα; Η Ελλάδα χρειάζεται τους Αλβανούς. Και ειδικά ο Μητσοτάκης μαζί με τα κόμματα της βουλής...

    Ανοίγουν πόρτες που δεν πρέπει...κάνουν φιλικές εξυπηρετήσεις , μάλλον με το αζημίωτο σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Ο Αλβανικός εθ...