peri majestic the real

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Τρώει χρόνο μέχρι την Άνοιξη και βλέπουμε...μιας και ο Τσίπρας ακόμα δεν τραβά...

 

Όλα τα έχει μελετήσει, για να γίνει ένας γνήσιος «κλώνος» τού Παπανδρέου …Του «Παπανδρέου», ο οποίος λείπει από την «παράσταση» και φιλοδοξεί να τον αντικαταστήσει. Τέτοιο «διάβασμα» δεν πρέπει να έχει ξανακάνει ο αγράμματος. Πιο «στημένο» από το παρακράτος πολιτικό πρόσωπο ΔΕΝ πρέπει να έχει υπάρξει. Μόνον με τον νεαρό Μπακογιάννη μπορεί να συγκριθεί. Από την εποχή τής εφηβείας του τον «σπρώχνουν» οι παπανδρεϊκοί Αλαβάνοι …Ο ένας τον έκανε μηχανικό, ο άλλος πολιτικό …Τον διόρισαν στην κυριολεξία αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος, χωρίς καν να ήταν βουλευτής και σε ηλικία που φυσιολογικά δεν θα έμπαινε ούτε σε λίστα υποψηφίων για δημοτικός σύμβουλος.

Είναι βέβαιο ότι τώρα ο Τσίπρας τα έχει «βρει» με το μητσοτακαίικο, γιατί αυτό αποτελεί εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση-μονόδρομο για τ’ «αφεντικά». Δεν τους βγαίνει ο διπολικός σχεδιασμός χωρίς τον «πόλο» των Παπανδρέου και άρα έπρεπε να βρεθεί υποκατάστατο. Τους βόλεψε μάλιστα η μικρή «μετακίνηση» του διπόλου προς τα «αριστερά» —λόγω Τσίπρα—, για να εμφανίζονται οι μητσοτακικοί λίγο πιο αυθεντικοί «δεξιοί». Αυτό όμως πλέον ΔΕΝ τους φτάνει. Η φθορά που παρουσιάζει το πολιτικό προσωπικό στα χρόνια μας είναι τεράστια και έρχεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τον παρελθόν. Αυτός ο σχεδιασμός τώρα πρέπει να προστατευτεί, γιατί τα φαινόμενα του εκφυλισμού του τον απειλούν.

Από τη στιγμή λοιπόν που βρέθηκε το πρόσωπο αυτό, το οποίο θ’ αντικαταστήσει τον «πόλο»-Παπανδρέου, θα πρέπει να εστιάσουν στην προστασία τού ίδιου του σχεδιασμού …Ενός σχεδιασμού, ο οποίος δείχνει προβληματικός με τη γρήγορη «απαξίωση» του Κούλη …Πολύ προβληματικός, εάν σκεφτεί κάποιος ότι ακόμα δεν έχει καν ψηφιστεί από τη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία θα είναι γι’ αυτόν το μεγάλο crash-test με τον κόσμο τής Δεξιάς. Αν «πέσει» ο Κούλης —υπό το βάρος τής λαϊκής αντίδρασης—, όλος ο σχεδιασμός βρίσκεται στον «αέρα», εάν σκεφτεί κάποιος την αδυναμία που υπάρχει καί από τις δύο πλευρές τού δικομματισμού …Εάν σκεφτεί κάποιος ότι καί οι δύο πλευρές είναι αδύναμες κι αναγκασμένες να λειτουργούν με «υποκατάστατα» των φυσικών ηγεσιών τους.

Αν αυτά τα θλιβερά «υποκατάστατα» καταρρεύσουν, το βενιζελικό μητσοτακαίικο δεν θα μπορεί να διατηρήσει έναν στοιχειώδη έλεγχο της δεξιάς ΝΔ και ταυτόχρονα ο σχεδιασμός δεν θα μπορεί να διαιωνιστεί, ώστε να έχει πρακτικό νόημα ο έλεγχος αυτός. Πρέπει πάση θυσία να επιβιώσουν τόσο ο Κούλης όσο κι ο Τσίπρας, για να διαιωνιστεί ο βενιζελικός σχεδιασμός. Αυτή βέβαια ΔΕΝ είναι μόνον η αγωνία των «αφεντικών», αλλά είναι και η αγωνία τής Ντόρας …Η αγωνία τής μάνας.

Αν «πέσει» ο Κούλης, ως εν ενεργεία Πρωθυπουργός, θα περάσει στην ιστορία τής ΝΔ ως αποτυχημένος και δεν θα μπορεί να «συνεχίσει» την ενεργή παρουσία του και άρα τον έλεγχο στον χώρο τής Δεξιάς …Δεν θα μπορεί ν’ αποσυρθεί ως «επίτιμος», ώστε να μπορεί —όπως ο πατέρας του— να «κινεί» τα «νήματα» του κόμματος, χωρίς να μπορούν να τον αποβάλουν οι δεξιοί από το κόμμα …Δεν θα μπορεί να «παρκάρει» μόνιμα σε ένα γραφείο τής Βουλής και με την ασυλία τού βουλευτή να ελέγχει μόνιμα και χωρίς φθορά το κόμμα …Δεν θα μπορεί να «μοιράζει» στους μητσοτακικούς θέσεις και βολέματα, τα οποία αντιστοιχούν στο μερίδιο της Δεξιάς, όπως έκανε ο πατέρας του …Δεν θα μπορεί να συνθέσει δίδυμο με τον επίσης «παρκαρισμένο» Καραμανλή, μέχρι να τον διαδεχθεί κάποιο από τα παιδιά του. Πρώτος στόχος λοιπόν είναι να μην «πέσει» ο Κούλης.

Ντόρα Μπακογιάννη | ΣΚΑΪΔεύτερος στόχος —και εξίσου σημαντικός— είναι να στηριχθεί κι ο αδύναμος Τσίπρας, ώστε να διαιωνιστεί ο σχεδιασμός τού δικομματισμού …Να στηριχθεί, ώστε να επανέλθει στην εξουσία, προκειμένου να «φάει» ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι να προετοιμαστεί ο Μπακογιάννης, για να διεκδικήσει την ηγεσία τής ΝΔ και βέβαια την Πρωθυπουργία. Ο Τσίπρας και ο χρόνος που μπορεί να «φάει» είναι το «κλειδί» για να μπορέσει ο Μπακογιάννης να πάρει τη «σειρά» του. Αν δεν αντέξει ο Τσίπρας για κάποιο κρίσιμο χρονικό διάστημα, ο δικομματισμός θα καταρρεύσει και μαζί του και ο σχεδιασμός των Βενιζελικών.

 Ο Μπακογιάννης στην περίπτωση αυτήν θα είναι μια «φωτοβολίδα» με καλύτερη στιγμή του τη Δημαρχία τής Αθήνας.

Αυτή είναι η αγωνία τής Ντόρας, η οποία, μετά την παταγώδη αποτυχία της να γίνει Πρωθυπουργός η ίδια, φαντάζεται τον εαυτό της ως αδιαφιλονίκητο capo τής επόμενης «μετάλλαξης» της φαμίλιας Βενιζέλου σε Μπακογιάννη …Η αγωνία μιας γυναίκας, η οποία υπήρξε εγγονή Πρωθυπουργού, κόρη Πρωθυπουργού, αδερφή Πρωθυπουργού, παρ’ ολίγον Πρωθυπουργός η ίδια και προετοιμάζεται να γίνει μητέρα Πρωθυπουργού …Ούτε στη Μποτσουάνα δεν υπάρχει άτομο μ’ αυτές τις ιδιότητες …Ούτε οι γόνοι φυλάρχων δεν έχουν αυτήν τη «συνέχεια» …Ούτε στις πιο κλειστές επιχειρήσεις η ιδιότητα του CEO δεν «μεταφέρεται» τόσο απόλυτα. Αυτή η Ντόρα τής «αξιοκρατίας» ονειρεύεται τώρα να πάρει τη θέση του πατέρα της στην οικογένεια. Ο Κούλης απλά θ’ αντιμετωπιστεί ως ένα απλό δεδομένο σε μια «εξίσωση», την οποία πρέπει να «λύσουν» άλλοι.

Η Ντόρα λοιπόν, ως επικεφαλής τής οικογένειας Μητσοτάκη, θα πρέπει να πολεμήσει σε δύο διαφορετικά «μέτωπα» …Στα «μέτωπα» αυτά, τα οποία ήδη περιγράψαμε. Από τη μία ΔΕΝ πρέπει ν’ αφήσει τον Κούλη να «πέσει», γιατί θ’ αποβληθεί όχι μόνον αυτός, αλλά ολόκληρη η οικογένειά της από τη ΝΔ κι από την άλλη πρέπει να στηριχθεί ο Τσίπρας, ώστε να μπορέσει να κάνει ακόμα —είτε ο ίδιος ως πρόσωπο είτε το κόμμα του ως Συγκυβέρνηση— μία ακόμα πρωθυπουργική θητεία, προκειμένου να «φαγωθεί» μια κρίσιμη για την «ωρίμανση» του Μπακογιάννη τετραετία …Για πόσο καιρό θ’ αντέχει να φυτεύει ο άνθρωπος δέντρα στην άσφαλτο της Αθήνας;

Traianou.gr

3 σχόλια:

  1. Τελικά η Μαρξιστική Νέα τάξη,μιά γεύση για το τέλος της ,παίρνει αυτές τίς ημέρες, από τήν χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.Οι Κινέζοι απελπίστηκαν,φαντάσου.Από τήν Κουμουνιστική Κίνα τό "υβρίδιο" τών Εβραίων ,ξεκίνησε ο "ιός",και όπως δείχνει θα τούς ξεριζώσει απο παντού.Θα πάρουν τον "ιό" τους και θα ψάχνουν άλλες "παραλίες". Με έρημο η χιόνια.??
    Ποιός ε'ιπαμε πώς ετοιμάζει τίς βαλίτσες του για πρωθυπουργός?? Α ο Σταλινικός κουμουνιστής,της "αριστεράς" .Ο Τσίπρας. Γιά να δούμε! ...Γιατί άλλα τάζει ο γάιδαρος και άλλα ο γαιδουριάρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπε ο σταλινικός Φίλης για το ζήτημα των παρακολουθήσεων "Μας είπαν ότι αργά θα μαθαίνουμε για τις παρακολουθήσεις. Μετά απο τρία χρόνια,δλδ θα μας παρακολουθεί η κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΑΊΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ"!
    Δλδ τι ακριβώς μας είπε??? Πώς θα παίζει εναλαγή ,Μητσοτακης -Τσίπρας-Τσίπρας-Μητσοτάκης. Το "πολιτικό" σκηναριό αποφάσισε να μας το πεί, και στα μουτρα.Ούτε κάν τους νοιάζει να κρυφτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ αρχίζει το γέλιο σταλινικος ο αλεξ και ο φίλης άρα ο σχολιάζων είναι από άλλο πλανήτη άλλο ανέκδοτο όσο είναι κομμουνιστής ο πουτιν δλδ οι Κινέζοι κομουνιστικαπιταλιστες τι είναι; είμαστε μια ωραία ατμοσφαιρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υπάρχει αλβανική "κοινότητα" στην Ελλάδα... Θέλουν και ψάχνουν έναν μεγάλο χώρο .Το μήνυμα; Η Ελλάδα χρειάζεται τους Αλβανούς. Και ειδικά ο Μητσοτάκης μαζί με τα κόμματα της βουλής...

    Ανοίγουν πόρτες που δεν πρέπει...κάνουν φιλικές εξυπηρετήσεις , μάλλον με το αζημίωτο σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Ο Αλβανικός εθ...