peri majestic the real

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Θάνατος της Ελισάβετ……



Θάνατος της Ελισάβετ……

Η «κατάρα» τού Μπάττενμπεργκ «ξαναδίνει» τον Θρόνο τής Βρετανίας στους Γερμανούς !!!
To 1917 ήταν μια χρονιά, η οποία θα «σημάδευε» για πάντα τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Η Βρετανία βρισκόταν σε πόλεμο με τη Γερμανία κι ο λαός της —εν μέσω μιας τρομερής ανθρωποσφαγής— είχε έντονα αντιγερμανικά συναισθήματα. Ο σκληροτράχηλος βασιλιάς της είχε ένα πρόβλημα πρωτοφανές για την ιστορία …«Ανήκε» ταυτόχρονα καί στα δύο «στρατόπεδα», τα οποία συγκρούονταν μεταξύ τους και μετρούσαν εκατομμύρια νεκρών.

Ο βασιλιάς τής Αγγλίας Γεώργιος ο Ε’, ο οποίος βρισκόταν σε πόλεμο με τη Γερμανία, ήταν Γερμανός ο ίδιος και είχε επιπλέον και βασιλικά αξιώματα μέσα στη Γερμανία. Επρεπε λοιπόν να δώσει μια λύση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο ήταν τεράστιο κι απειλούσε τον Θρόνο του μέσα στην Αγγλία. Τι έκανε; …Προσπάθησε να «ξεφορτωθεί» όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία αποκάλυπταν τη γερμανικότητα τού κατ’ όνομα μόνον «Βρετανικού» Θρόνου. Επρεπε να βρει τρόπο να «κρύψει» τη γερμανικότητα που απειλούσε τον Θρόνο αυτόν, εφόσον το αντιγερμανικό μένος των Βρετανών ήταν τεράστιο. Γι’ αυτόν τον στόχο «άλλαξε» το όνομα του ίδιου του βασιλικού του Οίκου από αυτό του Οίκου «Σαξονίας-Κόμπουργκ & Γκότα» σε Οίκο των «Γουίνδσορ». Εστω όμως κι αυτό, όσο μεγάλο συμβολικό «βάρος» κι αν είχε ως επιλογή, δεν έφτανε. Ο γερμανισμός τής βρετανικής εξουσίας ήταν «εκκωφαντικός». Δεν ήταν μόνον οι Γερμανοί βασιλείς, οι οποίοι εξουσίαζαν τη Βρετανία …Ηταν και οι συγγενείς τους, οι οποίοι καταλάμβαναν όλα τα ζωτικά στρατιωτικά της πόστα …Ολοι εκείνοι οι βλοσυροί «Βρετανοί», οι οποίοι μιλούσαν μεταξύ τους γερμανικά όταν πολεμούσαν τη Γερμανία, στέλνοντας δεκάδες χιλιάδες βρετανούς στο θάνατο.
Ως εκ τούτου δεν έφταναν οι «συμβολισμοί» …όσο μεγάλοι κι αν ήταν … Επρεπε να «ξεφορτωθεί» κι άλλα από τα γερμανικά «βάρη», τα οποία απειλούσαν να τον «βυθίσουν» μέσα στον «ωκεανό» αίματος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου …«Βάρη», όπως για παράδειγμα τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία «θύμιζαν» στον λαό τηγερμανικότητα του Θρόνου …Ειδικά τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία ηγούνταν του στρατεύματος και τα οποία έκαναν τον λαό να τρελαίνεται και ν’ αναζητά προδότες κάθε φορά που τα νέα από τον πόλεμο ήταν αρνητικά. Το πιο βασικό πρόσωπο σ’αυτήν την προσπάθεια της βρετανικής «αναβάπτισης» του Θρόνου και της «απογερμανοποίησής» του ήταν ο φοβερός και τρομερός Μπάττενμπεργκ …

Ο Prince Louis Alexander of Ba6enberg. Αυτός ήταν ένας απολύτως γνήσιος Γερμανός «Lord of the Sea» τής Βρετανικής αυτοκρατορίας, η οποία εκείνη την εποχή θεωρούσε ότι «κυβερνά τα κύματα» …Ενας Γερμανός με τον ύψιστο βαθμό στη στρατιωτική ιεραρχία τού στρατού τής Βρετανίας …Ενας Γερμανός «σώγαμπρος», ο οποίος είχε γεννηθεί κάπου στην Καθολική Αυστροουγγαρία και στην πραγματικότητα έκανε «καριέρα» Βρετανού με «ειδικότητα» τη στρατιωτική γνώση. Αυτός ο ύψιστος στρατιωτικός παράγοντας του βρετανικού στρατού, ο οποίος βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Γερμανία, εκτός από Γερμανός πρίγκηπας ήταν και ξάδερφος του βασιλιά τής Βρετανίας.

Αυτόν καθαίρεσε ο Γερμανός βασιλιάς τής Βρετανίας, για να «καθησυχάσει» τον λαό του. Ενα από τα πιο διαφημισμένα πρόσωπα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας μέσα σε λίγες ημέρες έπεσε στην απόλυτη δυσμένεια, για να «διασκεδαστούν» οι φόβοι και οι αγωνίες των Βρετανών, οι οποίοι μετρούσαν δεκάδες χιλιάδες νεκρών κι αναζητούσαν προδότες, για να ξεσπάσουν τον θυμό τους. Αυτή η «αποκαθήλωση» του Μπάττενμπεργκ, οοποίος πλέον μετά την ατίμωσή του αναγκαστικά θα ονομαζόταν Μαουντμπάττεν —για να «βρετανίζει» λίγο το όνομά του— είχε και παράπλευρα αποτελέσματα. Η δική του «αποκαθήλωση» ήταν και η «καταδίκη» τής οικογένειά του. Κυρίως, όμως, ήταν καταδίκη για τον έφηβο γιό του, ο οποίος μεγάλωσε ως ο «πρίγκηπας» γιος τού τρομερού «Lord of the Sea» με τη βασιλική συγγένεια και ξαφνικά θα έπεφτε θύμα ενός τρομερού bulling στα στρατιωτικά σχολεία όπου φοιτούσε …Ενός απάνθρωπου bulling, το οποίο ήταν...
Του Παναγιώτη Τραϊανού διαβάστε την συνέχεια στο λινκ

4 σχόλια:

  1. Με την άνοδο της Ελισάβετ στο θρόνο τέθηκε το ερώτημα της ονομασίας της βασιλικής δυναστείας. Ο θείος του Φιλίππου, Λούις Μαουντμπάττεν, υποστήριξε ότι έπρεπε να δοθεί το όνομα «Οίκος των Μαουντμπάττεν», κάτι στο οποίο εναντιώθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ, υποστηρίζοντας ότι η δυναστεία έπρεπε να διατηρήσει το όνομα «Οίκος του Ουίνδσορ». Η ισχυρή αντιπάθεια του Τσώρτσιλ προς τον Λουδοβίκο Μαουντμπάττεν, τον οποίο θεωρούσε επικίνδυνο και υπαίτιο για την απώλεια της Ινδίας, θεωρείται ότι συνέβαλε σε αυτή του την άποψη.

    Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ο μεθύστακας σύμφωνα με τον Τραϊανού είδε τους Μαουντμπάττεν ως πρόβλημα και καλά έκανε. Μετά τον θάνατος της Μαρίας του Τεκ (Mary of Teck, 26 Μαΐου 1867 – 24 Μαρτίου 1953) ήταν Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και των Βρετανικών Υπερπόντιων Κτήσεων και Αυτοκράτειρα της Ινδίας, ως σύζυγος του Βασιλιά-Αυτοκράτορα Γεωργίου Ε΄ και την παραίτηση του Τσώρτσιλ, η βασίλισσα Ελισάβετ εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο οι απόγονοι του ζεύγους που δεν έφεραν τον τίτλο «Βασιλική Υψηλότητα» και ούτε έφεραν πριγκιπική ιδιότητα είχαν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το επώνυμο «Μαουντμπάττεν-Ουίνδσορ» Το 1917, o Γεώργιος υπέγραψε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η βρετανική βασιλική οικογένεια εγκατέλειπε όλους τους γερμανικούς τίτλους της και μετονόμασε τη βασιλική δυναστεία από «Σαξονίας-Κοβούργου & Γκότα» στο βρετανικό «Ουίνδσορ»

    Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, ο Βασιλιάς Γεώργιος γινόταν ολοένα και πιο ασθενής, έχοντας προβλήματα στους πνεύμονες, επιδεινούμενα εξαιτίας του έντονου καπνίσματος. Το 1935 οι βασιλείς γιόρτασαν το ασημένιο ιωβηλαίο τους, με εορταστικές εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα σε όλη τη Βρετανική Αυτοκρατορία. Η Μαρία έγινε Βασιλομήτωρ, όταν ο Γεώργιος απεβίωσε στις 20 Ιανουαρίου 1936 και στο θρόνο ανήλθε ο πρωτότοκος γιος τους, Εδουάρδος.

    Μέσα στον ίδιο χρόνο ο Εδουάρδος προκάλεσε μια συνταγματική κρίση, ανακοινώνοντας την επιθυμία του να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη Αμερικανίδα Ουώλλις Σίμπσον. Η Μαρία αποδοκίμασε την πρόθεσή του αυτή και αργότερα αρνήθηκε να συναντήσει την Σίμπσον.

    Είναι ξεκάθαρη η άρνηση της Μαρίας. Μήπως είδε και γνώριζε κάτι??

    Πάμε παρακάτω..

    Η Κρόφορντ μια από τις γκουβερνάντες της πριγκίπισσας Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας . Μετά την παραίτηση του βασιλιά Εδουάρδου VIII το 1936, ο Δούκας της Υόρκης ανέβηκε στο θρόνο ως Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ' και η Ελισάβετ έγινε η υποτιθέμενη διάδοχος . Η Κρόφορντ παρέμεινε στην υπηρεσία του βασιλιά και της βασίλισσας ως παιδαγωγός, και δεν αποσύρθηκε μέχρι τον γάμο της πριγκίπισσας Ελισάβετ το 1947, ενώ η ίδια η Κρόφορντ είχε παντρευτεί δύο μήνες νωρίτερα. Η Κρόφορντ είχε ήδη καθυστερήσει τον γάμο της για 16 χρόνια για να μην εγκαταλείψει, όπως το είδε, τον βασιλιά και τη βασίλισσα με αυτά που λέγονται...Η Crawford ήταν η επώνυμος συγγραφέας του βιβλίου The Little Princesses , το οποίο αφηγήθηκε την ιστορία της εποχής της με τη βασιλική οικογένεια. Μετά τη δημοσίευση του βιβλίου το 1950, Η Κρόφορντ εξοστρακίστηκε κοινωνικά και εγκατέλειψε το Νότιγχαμ, το σπίτι της χάρης και της εύνοιάς της, το οποίο της είχε παραχωρηθεί ισόβια. Ούτε η βασίλισσα ούτε κανένα άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας της μίλησαν ποτέ ξανά..... Η Μαργαρίτα αδελφή της Ελισάβετ, ήταν δυσαρεστημένη για την περιορισμένη μόρφωσή της, ειδικά αργότερα, όταν και άσκησε κριτική στη μητέρα της. Η Βασιλομήτωρ φαίνεται ότι αργότερα «εξέφρασε τη λύπη της» για το γεγονός ότι οι κόρες της δεν πήγαν σε σχολείο όπως τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους, ενώ υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί μόνο με την επιμονή του Γεωργίου Ε΄......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συνέχεια...

    Στις 20 Ιανουαρίου οι γιατροί του, με επικεφαλής τον Λόρδο Μπέρτραντ Ντώσον, εξέδωσαν ένα δελτίο με την πρόταση: «Η ζωή του Βασιλιά κινείται ειρηνικά προς το κλείσιμό της». Ο Ντώσον, ο οποίος υποστήριξε την «ήπια ανάπτυξη της ευθανασίας», παραδέχθηκε στο ημερολόγιό του ότι επιτάχυνε το θάνατο του Βασιλιά με την έγχυση δύο διαδοχικών θανατηφόρων ενέσεων (μορφίνης και κοκαΐνης) στο αίμα του, γύρω στις 11:00 μμ.Ο γιατρός, που δεν έλαβε έγκριση ή συμβουλή ούτε από τη Βασίλισσα Μαρία ούτε από τον Πρίγκιπα Εδουάρδο, δικαιολόγησε την πράξη του γράφοντας ότι ενήργησε για να διατηρήσει την αξιοπρέπεια του Βασιλιά και για να αποτρέψει περαιτέρω πίεση στην οικογένεια. Οι ενέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του βασιλιά, μια πράξη που έχει καταγραφεί από την Ιστορία πλέον ως «ευθανασία», έχει συζητηθεί ευρέως και ως αυτοκτονία με ιατρική βοήθεια ή ακόμα και ως φόνος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος είναι ο τίτλος της νεογέννητης κόρης του Χάρι και της Μέγκαν; Λίλιμπετ Νταϊάνα Μαουντμπάτεν Ουίνδσορ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η «δεξίωση του αιώνα» απόψε στο Μπάκιγχαμ
    Αρχηγοί κρατών, βασιλείς και μέλη βασιλικών οικογενειών άρχισαν από νωρίς να καταφθάνουν στο Λονδίνο προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στην αποθανούσα μονάρχη. Η αρχή έγινε στο Γουέστμινστερ Χολ όπου βρίσκεται η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ για το λαϊκό προσκύνημα που ολοκληρώνεται αύριο, Δευτέρα, στις 6:30 το πρωί.

    Εκεί βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι περίπου 500 VIPs που προσκλήθηκαν στο Λονδίνο για να παραστούν στην κηδεία της βασίλισσας. Απέτισαν φόρο τιμής μπροστά στο φέρετρο και ακολούθως κατευθύνθηκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τη «δεξίωση του αιώνα» που διοργάνωσε ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος, Καμίλα.

    Τους παγκόσμιους ηγέτες, πρεσβευτές και ξένους βασιλείς θα χαιρετήσουν επίσης ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, η βασιλική πριγκίπισσα και ο κόμης και η κόμισσα του Γουέσεξ. Οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Ολλανδίας, της Νορβηγίας και της Ισπανίας θα είναι επίσης εκεί.

    Δεξίωση με "σορό¨νεκρού μόνον Γερμανοί θα μπορούσαν να κάνουν!! Αυτό είναι γεγονός.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή