peri majestic the real

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Tι του είπαν οι Γερμανοί; Ότι αν παραδώσει στους Άγγλους αμύθητους ελληνικούς θησαυρούς οι Άγγλοι θα επιστρέψουν τα Ελγίνεια?? Θα πάρει τις εκλογές? Θα γίνει η νέα "παρεξηγημένη" Μελίνα? Κι όμως είναι πραγματικότητα...στην ατζέντα είναι και η εγκατάσταση Άγγλων στην Ελλάδα αφού συμφώνησε πρώτα για την επέκταση του Μουσουλμανικού τόξου στην Ελλάδα. Οικογενειακή υπόθεση γίνεται η Ελλάδα!! Και όλα αυτά εν μέσω Κόβιντ και ακραίας φτώχειας!! Εν μέσω διχόνοιας που ο ίδιος δημιούργησε.

 


'Ενα παλιό κείμενο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης είναι έτοιμος να προτείνει καινοτόμες λύσεις στο μακροχρόνιο αυτό πρόβλημα...Βασική πρόταση για να πείσει το Βρετανικό Μουσείο να δώσει πίσω τα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι η τροφοδότηση του με δανεισμούς ελληνικών αρχαιοτήτων που δεν έχουν φύγει ποτέ από τη χώρα. 

Είναι αλήθεια πως η Βρετανία έχει μία λίστα ελληνικών θησαυρών που θα επιθυμούσε να δανειστεί. Για παράδειγμα χρυσά μυκηναϊκά αντικείμενα όπως η μάσκα του Αγαμέμνωνα, το χάλκινο άγαλμα του Δία ή ακόμη και ο μηχανισμός των Αντικυθήρων.

Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης επανέλαβε την πάγια θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, δηλαδή το ότι «τα μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα με βάση το τότε οθωμανικό καθεστώς και ότι το βρετανικό μουσείο λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς πολιτικές επιρροές». Μία θέση που είχε υιοθετήσει πριν λίγους μήνες και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον στην εφημερίδα Τα Νέα, χωρίς να αφήνει περιθώρια μετακίνησης. Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος και την UNESCO, ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι πολιτικό και θα βρίσκεται στην ατζέντα της συνάντησης των δυο πρωθυπουργών, όμως δεν θέλησε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες των προτάσεών του, λόγω της «ευαισθησίας» του ζητήματος.

Καθοριστική η συνάντηση Τζόνσον – Μητσοτάκη

Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Και ο τουρισμός στην ατζέντα Μητσοτάκη-Τζόνσον

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Λονδίνο στις 15–17 Νοεμβρίου, θα εστιάσει και στον τουρισμό και τις επενδύσεις. Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μόνο η αύξηση των Βρετανών τουριστών, αλλά και η προώθηση του προγράμματος «προσωρινών αδειών παραμονής» στην Ελλάδα για Βρετανούς που μπορούν να εργάζονται εξ’ αποστάσεως. Παράλληλα, θα επιχειρήσει να προσελκύσει βρετανικά κεφάλαια με έμφαση στη «πράσινη ανάπτυξη» των ελληνικών νησιών.

Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Shattered Dreams