peri majestic the real

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ!

 

Εξευγενισμός: ή αλλιώς κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική αναδι-άρθρωση μιας περιοχής χαμηλού βιοτικού επιπέδου. Κατά τη διαδικασία "εξευγενισμού" οι παλαιότεροι και πιο αδύναμοι οικονομικά πληθυσμοί εκτοπίζονται, ταυτόχρονα με την εισαγωγή επενδύσεων και κεφαλαίου. Μετά την εκκαθάριση από τους παλιούς κατοίκους, η ίδια περιοχή αναπλάθεται και "αναβαθμίζεται", με σκοπό τη δημιουργία υπεραξίας ώστε να πουληθούν γη και ακίνητα σε αγοραστές από μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα, με μέγιστο κέρδος. 

Τα δάση ή τα πρώην δάση θα γίνουν απαγορευμένες ζώνες για τους κοινούς θνητούς.

Ανθρακοδεσμευτική γεωργία, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας π.χ φωτοβολταϊκά, βιομάζα, επιδοτήσεις βιομάζας, στην επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας...Το μοντέλο λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες είναι "πρωτοπόρες" στην διαχείριση των δασών. 

Επιδοτήσεις σε εταιρείες, και αρπαχτές ...Με την Ανθρακοδεσμευτική γεωργία ασχολείται η Bayer AG.


2 σχόλια:

  1. Ο Σολωμός είχε πει " Γλυκιά η ζωή και ο θάνατος μαυρίλα ", που να ήξερε πως η ζωή του νεοέλληνα θα ήταν μια διαχρονική μαυρίλα, μια ζωή με έλλειψη ζωντάνιας, με αίσθηση δυστυχίας, με ακύρωση ονείρων.Μαυρίλα κάθε Αυγουστο,από τα χιλιάδες στρέμματα δάσους, μαυρίλα η αντιμετώπιση με τα υπερσύγχρονα μέσα, με την επικοινωνιακή αξυρισιά, τα σηκωμένα μανίκια, τις παπαρολογίες , 'ώστε να πεισθεί το πόπολο ότι ο μηχανισμός δουλεύει ή μας δουλεύει ρολόι.Μαυρίλα που μια δασική πυρκαγιά μπήκε στον αστικό ιστό και έκαψε μια γυναίκα στην επιχείρηση που εργάζονταν,μαυρίλα να αγοράζεις ραφάλ, τεφάλ, F-35,παρά ελικόπτερα πυρόσβεσης, μαυρίλα να προσλαμβάνονται αστυνομικοί για να προστατεύουν το σύστημα από την λαική οργή και όχι πυροσβέστες, μαυρίλα τα μμε να λειτουργούν ανταποδοτικά πρός την εξουσία,να προσπαθούν να πείσουν τους τηλέπληκτους ψηφοφόρους ότι η καταστροφή δεν οφείλεται σε ανεπάρκεια και αδιαφορία, αβελτηρία και ανικανότητα ενός ολόκληρου συστήματος και μηχανισμού, αλλά ο " στρατηγός άνεμος " ή οι " χαοτικές κηλιδώσεις ", προφανώς υπάρχουν σε διάφορα μυαλά σήμερα χαοτικές κηλιδώσεις. Ομως το σημαντικό, χειρότερη μαυρίλα , είναι πως οι αποδέκτες της προπαγάνδας τρώνε το παραμύθι αμάσητο,παρ΄'όλο που σκουπίζουν την στάχτη απ τις αυλές και τα μπαλκόνια τους , όχι μόνο σήμερα , αλλά και μελλοντικά η ίδια κατάσταση θα είναι. μαυρίλα στις ζωές τους και στις ζωές των παιδιών τους, δυστυχώς, ουδεμία αντίδραση, η οργή , η αγανάκτηση τελικά έγινε μια φυσιολογική κανονικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα είναι, ''business as usual'', μην απορεί κανείς, γιατί ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΞΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ.
    Απο τις φωτογραφικές διατάξεις του Σκρέκα στις 12 Αυγούστου του 2022 και την απόφαση που πάρθηκε τον Ιανουάριο του 2023, η οποία τροποποιεί την υπουργική απόφαση του Αυγούστου με τους επαΐοντες της αγοράς ΑΠΕ να μιλούν για ξεκάθαρη πριμοδότηση ενεργειακής ΙΚΕ ημετέρων της κυβέρνησης, που πλέον μπορεί να πάρει κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης.
    Γι'αυτό, ποτέ δεν θα προχωρήσουν έργα ουσιαστικής δασοπυρόσβεσης, δεν θα ξαναδούμε ουσιαστική και ολοκληρωμένη φάση αναδάσωσης της χώρας, τα ευρωπαικά κονδύλια δεν θα απορροφηθούν για προσλήψεις και έργα......Γιατί απλώς, το ''περιβάλλον'' ευννοεί, τους αεριτζήδες......
    Τομάρια που έσπευσαν να πάρουν όρους σύνδεσης για να πουλήσουν στη συνέχεια τις άδειες και να αποκομίσουν τεράστιες υπεραξίες.

    Για να γίνει κατανοητό μια άδεια ΑΠΕ για φωτοβολταϊκά χωρίς όρους σύνδεσης έχει μηδενική αξία. Αν όμως πάρει όρους σύνδεσης, τότε ανά 1 MW αυτή η άδεια μπορεί να αξίζει από 85.000 έως 150.000 ευρώ (ανάλογα το κόστος σύνδεσης)! Έτσι, όσοι βρέθηκαν με τις υπουργικές αποφάσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη να παίρνουν όρους σύνδεσης, έγιναν μέσα σε μια στιγμή εκατομμυριούχοι!
    Και το τραγελαφικό ποιό είναι;;;
    Ότι και οι εκπρόσωποι της ΑΝΎΠΑΡΚΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ Α.Ε ξεκινούν δειλά-δειλά τις μπίζνες, έτσι για το γαμώτο της υπόθεσης, για ένα χαρτζιλίκι για τα γεράματα, για τα συσίτια....
    Πιο συγκεκριμένα, με υπογραφή του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου, ο ηγούμενός της Μονής Φλαμουρίου Συμεών Αναστασίου υπέγραψε μισθωτήριο συμβόλαιο τον Ιούνιο του 2020 παρέχοντάς 2.904 στρέμματα για την εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών.

    Το μισθωτήριο αναφέρει χαρακτηριστικά πως για τη Μονή Φλαμουρίου προβλέπεται «ως ετήσιο μίσθωμα για τα πρώτα τρία έτη της μίσθωσης το ποσό των 3.333 ευρώ ανά έτος και ετήσιο μίσθωμα 5.100 ευρώ ετησίως για κάθε ανεμογεννήτρια για τα λοιπά έτη της μίσθωσης».

    Αν και η δυνατότητα μίσθωσης περιοχών που η Εκκλησία δηλώνει ότι της ανήκουν απορρέει και από το άρθρο 21 του κανονισμού διαχείρισης και αξιοποίησης μοναστηριακής περιουσίας και εκτέλεσης έργων (απόφαση 1004/680/7.4.2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου) έχει τεθεί ήδη υπό αμφισβήτηση αν η περιοχή που μίσθωσε η Μονή είναι ολόκληρη υπό δική της ιδιοκτησία.
    Από το ''κρεματόριο'' της Πεντέλης, ο Μητσοτάκης εξήγγειλε μέτρα ''απάτη'' για την σωτηρία του δασικού πλούτου (ότι απόμεινε) της χώρας. Το περίφημο κυβερνητικό «σχέδιο των 10 σημείων» είναι απλώς ΚΟΡΟΙΔΊΑ.
    Ή αρλούμπα-εξαγγελία που μιλάει για αναδασώσεις των 58.340 στρεμμάτων, αφορά μόλις το 5% των καμμένων εκτάσεων της Αττικής των τελευταίων χρόνων. Ενώ το ειδικό πρόγραμμα «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» μετατρέπει ως συνήθως την κρατική – κυβερνητική ευθύνη πλήρους αποκατάστασης αναδάσωσης και βελτίωσης του καμμένου δάσους σε ατομική ευθύνη.
    Την πλήρη ευθύνη πλέον για τις πυρκαγιές-εμπρησμούς, θα την χρεώσει αποκλειστικά και μόνο στους ΝΑΤΙΒΙΣΤΈΣ Έλληνες.
    Όσο για αποζημιώσεις.........;;;;
    Εκεί αρχίζει ο γνωστός πόλεμος με την γραφειοκρατία.....!!!
    Eξάλλου, το ποιός επωφελείται απο την καταστροφή των δασών μας, φάνηκε με τον πιό προκλητικό τρόπο, στο Πάνειο όρος, πρίν μερικές μέρες.
    Είναι η αιώνια υπόσχεση των βενιζελικών πωλητικών.....σπουδές και πτυχεία για τους νέους.....για μια λαμπρή σταδιοδρομία, σαν γκαρσόν πολυτελών ξενοδοχείων ή σαν ντελίβερυ....!!!

    Αν και η δυνατότητα μίσθωσης περιοχών που η Εκκλησία δηλώνει ότι της ανήκουν απορρέει και από το άρθρο 21 του κανονισμού διαχείρισης και αξιοποίησης μοναστηριακής περιουσίας και εκτέλεσης έργων (απόφαση 1004/680/7.4.2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου) έχει τεθεί ήδη υπό αμφισβήτηση αν η περιοχή που μίσθωσε η Μονή είναι ολόκληρη υπό δική της ιδιοκτησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

BREAKING NEWS: Rudy Giuliani Issues Fiery Warning To Anyone 'Behind' Trump Assassination Attempts

  Τρομερός ο Rudy Giuliani. Παθιασμένος. Έχει καταλάβει πολύ καλά τι διακυβεύεται.