peri majestic the real

Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Ούτε τα προσχήματα...

  

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο που Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πανηγυρίζει σε μπαράκια ύστερα από μια ψηφοφορία με τον υπουργό Επικρατείας (Σκέρτσος), τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού (Πατέλης), την υφυπουργό Παιδείας (Μακρή) και την αδερφή του πρωθυπουργού (Ντ. Μπακογιάννη)! Στο τραπέζι, δηλαδή, δεν ήταν, έστω για τα μάτια του κόσμου, καν μέλη απ’ όλα τα κόμματα που στήριξαν αυτό το νομοσχέδιο. Ήταν όλοι άνθρωποι του Μητσοτάκη.

Και για τους μεν και για τους δε ισχύει αυτό που έχει πει ο παλιός αμερικανός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν: «Αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσ’ του εξουσία»

3 σχόλια:

  1. ..Αφουγκράσου....ΕΡΧΕΤΑΙ!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντελως αγαναΧτισμνος Πολιτης18 Φεβρουαρίου 2024 στις 6:09 μ.μ.

    Τον προεδρογκομενο δειτε πως κοζαρει την αδερφαρα.
    Θα ελεγα οτι τον "κοβει" με μια σχεδον σιχασια στο βλεμμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως ας είμαστε ειλικρινείς, ας μην βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα μείνουν κρυμμένα ή στην έσχατη περίπτωση θα τα ελαχιστοποιήσουμε με το καθημερινό μας ποδοπάτημα. Για όλα όσα ζούμε δεν φταίει μόνο το πολιτικό προσωπικό, δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί για το μαύρο μας το χάλι, εδώ κάθε μήνα οι τιμές στα προιόντα επιβίωσης και όχι διαβίωσης έχουν πάρει την ανιούσα και τα μμε βομβαρδίζουν συνεχώς και αδιαλείπτως με ειδήσεις αποπροσανατολισμού, χειραγωγούν τον πολίτη με ειδήσεις που αυξάνουν τον φόβο και την ανασφάλεια προ κειμένου να παραμείνει σιωπηλός ωτακουστής αναπαυτικά καθήμενος στον καναπέ του καταπίνοντας αμάσητα και αφιλτράριστα ό,τι το σύστημα εξουσίας του προσφέρει , με στόχο στις εκλογές να σηκωθεί , να περάσει από την ενορία του γαληνέψει τον θυμό και την εύλογη οργή του και στην συνέχεια να περάσει από το εκλογικό τμήμα για την νομιμοποίηση , στην συνέχεια στο ίδιο έργο θεατής.Επομένως φταίμε οι περισσότεροι δλδ δεν είναι οι του 41 % . αλλά και όσοι αποτελούν ποσοστά κομμάτων που προχτές ψήφισαν υποτίθεται προοδευτικά έναν νόμο άκρως συντηρητικό,που στην τελική ανενδοίαστα δίνουν άφεση αμαρτιών,.Βάζουμε λοιπόν και εμείς το λιθαράκι μας στην οικοδόμηση ενός ψευδούς και υποκριτικού, τάχα δημοκρατικού, πολιτικού συστήματος .Εχω την αίσθηση ότι μάλλον το ανάθεμα θα πρέπει να πέσει στον πολίτη που δεν είναι άμοιρος ευθυνών, παρά στο πολιτικό προσωπικό. προφανώς όχι όλο να μην είμαστε ισοπεδωτικοί, που απλά αποτελούν την καθ εικόνα και ομοίωση του καθένα μας, αποτελούν τα πρόσωπο που κάθε πρωϊ βλέπουμε στον καθρέπτη μας, τελικά όντως είμαστε οι επιλογές μας. Να μην κλαψουρίζουμε διαπιστώνοντας, αλλά να ψάξουμε και τις αιτίες της κατρακύλας και γιατί όχι ίσως τότε να αντιληφθούμε και τις εναλλακτικές αλλαγής, που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν και θα υπάρξουν.Δεν μπορεί κάποτε θα καταλάβουμε ότι ο νεποτισμός της εξουσίας , με τα απεχθή χαρακτηριστικά της αλαζονείας,της ανηθικότητας, της ψευτιάς,της θρασύτητας, της παγερής υποκρισίας, του κυνισμού , θα μας κάνουν να σηκωθούμε για τα αυτονόητα, στην παρούσα φάση βέβαια απλά διαπιστώνουμε καθήμενοι στον καναπέ, όταν ρωτάμε τον διπλανό μας αν είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων , μας απαντά ΟΧΙ ρωτάμε αν είναι υπέρ των διεκδικήσεων των αγροτών , απαντά ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ, αν είναι υπέρ των φοιτητικών κινητοποιήσεων απαντά ΑΠΟΛΥΤΩΣ, και όταν ψελλίζουμε ναι αλλά τους βρίζεις όλους όταν βγαίνουν στους δρόμους, δεχόμαστε την αφοπλιστική απάντηση του συμβιβασμένου κυρ Παντελή " κοίτα για μένα η διαμαρτυρία είναι περισσότερο μια διανοητική κατάσταση του ανθρώπου " οπότε Περι και λοιποί συγγενείς πιάστ¨΄ το αυγό και κούρεψτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη

  ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ… …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη, που —εδώ κι έναν αιώνα— «τρώει» τα παιδιά ΟΛΩΝ των Ελλήνων !!!… …Το «βουβό» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ε...