peri majestic the real

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Πυρκαγιές …και follow the money! Πυρκαγιές και Άρειος Πάγος! ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Στην «ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ» αναζητούμε τα κέρδη των εμπρηστών!
 Μία μέρα μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ανακλήθηκε απόφαση για αναδάσωση  περιοχής στο Ρέθυμνο - ErgasiaNET
«Follow the money» λένε οι Αμερικανοί, όταν θέλουν να εντοπίσουν την αιτία ενός προβλήματος και τις περισσότερες φορές δικαιώνονται. Αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε κι εμείς, για να ξεδιαλύνουμε το «μυστήριο» των βολικών πυρκαγιών και να καταλάβουμε τι συμβαίνει …Για να ξεφύγουμε από τη «χαλαρότητα» της «συνωμοσιολογίας» με κίνδυνο να μας χαρακτηρίσει ο ελέω Μπίλντερμπεργκ Πρωθυπουργός «κρυπτοαντιεμβολιαστές» και «ψεκασμένους»!
 
Θα ψάξουμε λοιπόν την αλήθεια με τον «αμερικανικό» τρόπο και άρα μέσα από την «οδό» των χρημάτων που αφορά την υπόθεση. Ας μας πουν κάποιοι πραγματογνώμονες μηχανικοί το πόσο κοστίζει να εγκατασταθεί ένα αιολικό «πάρκο» σε μια κορυφογραμμή, χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια πυρκαγιά …Να μας πουν πόσο κοστίζει ένα τέτοιο εγχείρημα, όταν απλά έχουν πάρει άδεια οι «επενδυτές», για να ξεκινήσουν να υλοποιούν τα σχέδιά τους. Ακόμα δηλαδή κι αν θεωρήσουμε ότι κανένας από τους κατοίκους δεν θ’ αντισταθεί, ώστε να τους προκαλέσει έξοδα καθυστερήσεων, ας μας πουν πόσο θα τους κοστίσει αυτή η «επένδυση» …Πόσο θα τους κοστίσει να μεταφέρουν με βαριά φορτηγά ογκώδη εξοπλισμό σε μέρη όπου δεν υπάρχει πρόσβαση …Πόσο θα τους κοστίσει όλη αυτή η τεράστια προεργασία, για να μπορέσουν να μεταφέρουν τη «σαβούρα» τους στην κορυφή τού βουνού … Πόσο θα κοστίσει αυτό ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ —γιατί οι ίδιοι οι «επενδυτές» είναι που θα το πληρώσουν σε αυτήν την περίπτωση— και βάση του οποίου θα υπολογίσουν και τη βιωσιμότητα της επένδυσης. Άποψή μας είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο για να είναι αυτήν η «επένδυση» κερδοφόρα …Δεν υπάρχει καμία περίπτωση απόσβεσής της με τα κέρδη από τα «φουρφούρια» τού βουνού!!!
 
Άρα; …Άρα θα πρέπει να βρουν το κορόιδο που θα πληρώσει τα έξοδα, για να μπορέσουν αυτοί να έχουν έσοδα …Να βρουν το κορόιδο που θα πληρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτό το κόστος! Η μόνη λύση που έχουν είναι η πυρκαγιά! Η λύση είναι να γίνουν «κάρβουνο» τα πάντα! Αυτό είναι το ζητούμενο, για να μπορέσουν οι «επενδυτές» να τρυπώσουν στη διαδικασία τής «αναδάσωσης» …Να μπορέσουν να μετακινήσουν τα έξοδα —που σε άλλη περίπτωση θα ήταν δικά τους— στις «πλάτες» τής κοινωνίας …Να εκμεταλλευτούν κρατικά μέσα, κρατικούς υπαλλήλους, κρατικές υποδομές και δημόσιο χρήμα, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία τής επένδυσής τους …Την «αναδάσωση» και τα κονδύλιά της είναι αυτά που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν …Η «αναδάσωση» είναι αυτή που κάνει «βιώσιμη» την επένδυσή τους …Η «αναδάσωση» είναι αυτή που θα τους δώσει δωρεάν τους δρόμους πρόσβασης στις βουνοκορφές …Η «αναδάσωση» είναι αυτή που επιτρέπει τον ιδανικό γι’ αυτούς σχεδιασμό των δασικών δρόμων —λόγω των καμένων εκτάσεων— …Η «αναδάσωση» είναι αυτή που θα μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των δικών τους εξόδων στους πολίτες …Οι πολίτες θα τα πληρώσουν όλα και αυτοί απλά θα μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες στα μέρη που έχουν επιλεγεί!
 
Εάν δηλαδή οι πολίτες έχουν την «έμπνευση» να ζητήσουν να μην «αναδασωθούν» τα καμένα και να μην μπουν καθόλου μηχανήματα μέσα σ’ αυτές τις εκτάσεις, οι πρώτοι που θα διαμαρτυρηθούν θα είναι οι «επενδυτές»! Αυτό σημαίνει πως όπου υπάρχει πρόβλεψη για αιολικά «πάρκα», θα βάλουν φωτιά, είτε οι κάτοικοι αντιστέκονται είτε όχι …Τόσο απλά!
 
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

 Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, αφίσα, εφημερίδα, περιοδικό και κείμενο

2 σχόλια:

  1. https://www.facebook.com/photo/?fbid=837429431238037&set=a.803540227960291

    "Στίς αναδασώσεις βρίσκεται το μυστικό τών πυρκαγιών.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιά ακόμα μιά φορά Ο ΗΛΙΘΙΟΣ αμφισβήτησε τόν δόλο ,γιά τίς ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.
    Ξανά "ακούσαμε" πώς ειμαστε συνομωσιολόγοι,και μπορούν δίχως τίς πυρκαγιές να μπούν οι Ανεμογεννήτριες..
    ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή