peri majestic the real

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Μια νεκρή χώρα...η Ελλάδα..

 

 Παρακάτω η νέα διαδικασία άρσης απορρήτου πολιτικού προσώπου  με εντολή Μητσοτάκη μετά τις δήθεν κλάψες Ανδρουλάκη...

Όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου, αίτηση για άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας μπορεί να ζητήσει μόνο η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, «ΔΑΕΕΒ»). Η διαδικασία άρσης απορρήτου προβλέπει τα εξής: Αίτηση της ΕΥΠ ή της Αντιτρομοκρατικής, κρίση εσωτερικού εισαγγελέα στην οικεία υπηρεσία και απόφαση αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, τίθεται με το νομοσχέδιο ένα τριπλό φίλτρο εγγυήσεων για την άρση απορρήτου: α) τη διαδικασία επισπεύδει μόνο η ΕΥΠ, β) θα πρέπει να δώσει άδεια ο Πρόεδρος της Βουλής πριν την διπλή εισαγγελική κρίση και γ) το αίτημα για την άρση οφείλει να στηρίζεται σε συγκεκριμένα στοιχεία που καθιστούν άμεση και εξαιρετικά πιθανή τη διακινδύνευση της εθνικής ασφάλειας.

Με το νομοσχέδιο προτείνεται η ενημέρωση του προσώπου το οποίο υπέστη την άρση απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας υπό την προϋπόθεση ότι δεν διακυβεύεται ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε η άρση και μετά την πάροδο 3 ετών από την παύση της.


Μια αριστοτεχνική απόπειρα του καθεστωτικού τύπου ( φωτογραφία) να συνδέσει τη σύλληψη της Καϊλή με τις υποκλοπές στην Ελλάδα για να ξεπλύνει την κυβέρνηση και να μας πείσει πως καλά έκανε ο Μητσοτάκης και υπέκλεπτε τηλεφωνικές συνομιλίες υπουργών του και πολιτικών του αντιπάλων. Προφανώς και μπορεί οι υποκλοπές να συνέλαβαν στην σύλληψη της Καϊλή και καλώς χρησιμοποιήθηκαν για την εξιχνίαση πιθανών οικονομικών εγκλημάτων. Παρ' όλα αυτά, η ειδοποιός διαφορά του Βελγίου σε σχέση με την Ελλάδα είναι οτι οι εντολές για παρακολούθηση τηλεφώνων γίνεται απο τα ορμόδια όργανα και τους εισαγγελείς και όχι από τον πρωθυπουργό της χώρας όπως εδώ. Η διαδικασία άρσης απορρήτου πολιτικού προσώπου  με εντολή Μητσοτάκη μετά τις δήθεν κλάψες Ανδρουλάκη...θα είναι κάτι δύσκολο μελλοντικά. Ο νέος νόμος απορρήτου δένει  για πάντα τους εισαγγελείς αφού θα πρέπει να περιμένουν την άδεια του εκάστοτε προέδρου της Βουλής. Δηλαδή το κομματόσκυλο της συμμορίας..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου