peri majestic the real

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Έως 30 Σεπτεμβρίου, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, επί της Εγνατίας οδού, θα εφαρμόζεται περιορισμός ταχύτητας (βραδυπορία) των οχημάτων. O λόγος; Ανεμογεννήτριες!!

 

Θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακά μέτρα προκειμένου να γίνουν διελεύσεις υπερβαρέων οχημάτων που θα μεταφέρουν ανεμογεννήτριες προς τη Βόρεια Ελλάδα....Μιλάμε για ένα απέραντο Αιολικό Πάρκο. Για μεγάλη μπίζνα στα πολύ κρυφά εν μέσω καλοκαιριού..

Ποιος ασχολείται; Όλοι τρέχουν στις παραλίες. Τρέχουν να προλάβουν την θάλασσα μήπως και φύγει. Να δώσουν το παρόν στα ξενοδοχεία των πολιτικών της μεταπολίτευσης.. Των συνδικαλιστών. Των Μητσοτάκηδων. Των Εβραίων...Nα παραδώσουν τα σπίτια τους μέσω airbnb. Να βγάλουν λεφτά, πολλά λεφτά...Τουρισμός για όλους με 1,3 εκατομμύρια αιτήσεις...με επιδόματα από τις θυσίες των μνημονίων...από τις άδικες αυτοκτονίες χιλιάδων ανθρώπων...από τους άνεργους που τους διαλύθηκε η ζωή...

Τι συμβαίνει τελικά; Ξέπλυμα μαύρου χρήματος....Πίσω από την απίστευτη φετινή ψύχωση για διακοπές με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα κορονοιού, με τρομακτική ακρίβεια υπάρχει το ξέπλυμα.. Ο Φουλχένσιο Μπατίστα θα είναι αρκετά υπερήφανος για την μοίρα της Ελλάδος...


Υπερηφάνεια παντού...

Μου έτυχε ένα περιστατικό σήμερα έξω από ένα επώνυμο σούπερ μάρκετ. Όπως έβγαινε μια ηλικιωμένη από το σούπερ μάρκετ φορώντας την μάσκα της ένας ηλιοκαμένος τύπος εκεί γύρω στα 50 άρχιζε να τις φωνάζει. Να την ειρωνεύεται. Φοράς μάσκα κυριά μου; Γιατί; Για να μας ξανακλείσουν μέσα; Δεν καταργήθηκε η μάσκα από τον πρωθυπουργό; Η γυναίκα δεν έδωσε σημασία. Λίγα μέτρα παρακάτω και αφού ο τύπος έφυγε και χώθηκε εντός του σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα, η ηλικιωμένη γυναίκα τραβούσε φυσερό (βοήθημα αναπνευστικού συστήματος) Είχε άσθμα!!! 

Τα συμπεράσματα ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Καμία πατρίδα για αυτούς που πραγματικά υποφέρουν. 

Γιορτή Δημοκρατίας....

1 σχόλιο:

  1. «Social housing»: Ξεκίνησαν να «μαζεύουν» τα άδεια σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Η κυβέρνηση μετά τις ψηφιακές ταυτότητες-πορτοφόλια αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή μία ρύθμιση η οποία θα αλλάξει για πάντα το τοπίο στην αγορά ακινήτων αλλά και πολλοί απορούν ήδη για το τι πραγματικά θα γίνει.

    Ειδικότερα, πρόκειται για το «social housing» (κοινωνική κατοικία), ένα πρόγραμμα που “τρέχουν” οι δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.

    Οι παραπάνω Δήμοι θα κληθούν να δώσουν 8 χιλιάδες ευρώ στους ιδιοκτήτες κάθε κλειστού ακινήτου προκειμένου να τα ανακαινίσουν, αναβαθμίζοντάς τα ενεργειακά, ούτως ώστε να γίνουν λειτουργικά και κατοικήσιμα.

    Αυτά τα κλειστά ακίνητα θα διατεθούν με μίσθωση 8-11 ετών σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (θα ενταχθούν άραγε και οι… «πρόσφυγες»;)

    Το μοντέλο που έχει ήδη εφαρμοστεί σε ευρωπαϊκές πόλεις με κορυφαίο το παράδειγμα της Βαρκελώνης, πρόκειται πιθανότατα ίσως πριν τον Σεπτέμβριο να τεθεί σε εφαρμογή στη Θεσσαλονίκη.

    Ήδη τις επόμενες εβδομάδες τα πρώτα 50 κλειστά ακίνητα του δήμου Θεσσαλονίκης θα ενταχθούν στο πρόγραμμα και ουσιαστικά θα προσφερθούν στο Δήμο (σ.σ. δηλαδή στο κράτος) με κόστος πολύ χαμηλότερο από εκείνο της εμπορικής τους αξίας.

    Μάλιστα έχει τεθεί επί τάπητος και η ιδέα να υπάρξουν φοροαπαλλαγές και άλλα συναφή κίνητρα προς τους ιδιοκτήτες, ιδίως στην περίπτωση που δεν θα εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον.

    Τα βήματα που θα ακολουθηθούν
    Η περιβόητη πλατφόρμα, στην οποία θα εντάσσονται τα κενά σπίτια και σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη, θα περιλαμβάνει μία φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες, τη λίστα με τα άδεια ακίνητα και φυσικά αναλυτικό χάρτη για το πού ακριβώς βρίσκονται.

    Έτσι αφού προχωρήσουν τα διαδικαστικά και ο ιδιοκτήτης εκδηλώσει και ενυπόγραφα το ενδιαφέρον του, θα γίνεται ένας επιτόπιος έλεγχος από το κράτος και θα εκτιμάται πόσα χρήματα θα πρέπει να απαιτηθούν για να αναβαθμιστεί-ανακαινιστεί το σπίτι.

    Στη συνέχεια θα υπογράφεται μία σχετική σύμβαση ανάμεσα στον εκάστοτε φορέα (διαφορετικός για κάθε πόλη) και τον ιδιοκτήτη, στην οποία θα αναφέρεται ρητώς ότι θα παραχωρεί το σπίτι του προς ενοικίαση με χαμηλό μίσθωμα για τα επόμενα 8-11 χρόνια.

    Από εκεί και πέρα θα αποφασίζει το κράτος ποιους θα βάλει στο κάθε σπίτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη

  ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ… …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη, που —εδώ κι έναν αιώνα— «τρώει» τα παιδιά ΟΛΩΝ των Ελλήνων !!!… …Το «βουβό» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ε...