peri majestic the real

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Πρόοδο στη διαδικασία… συμφιλίωσης μεταξύ Τελ Αβίβ και Άγκυρας, βλέπει ο ισραηλινός Τύπος, με αφορμή την επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Ισραήλ.

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Ισραήλ προβλήθηκε από το σύνολο του ισραηλινού Τύπου. Όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ, κατά τη συνάντησή τους, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, Λαπίντ και Τσαβούσογλου, συζήτησαν το ενδεχόμενο ανταλλαγής πρέσβεων καθώς και το ζήτημα της Χαμάς και της στήριξης που της δίδει η Τουρκία.

Με ιδιαίτερη έμφαση, τα ΜΜΕ υπογραμμίζουν πως το Ισραήλ θέτει ως αναγκαίο όρο για την πλήρη αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ – Τουρκίας τον περιορισμό της «τρομοκρατικής» δραστηριότητας της «Χαμάς» από τουρκικό έδαφος.

 «Συμφωνήσαμε την επανεκκίνηση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής και ξεκινάμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της σύναψης μιας νέας συμφωνίας στον τομέα της Πολιτικής Αεροπορίας», είπε ο Γιαΐρ Λαπίντ.

Το Israel National News αναφέρει πως ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στις σχέσεις με την Τουρκία. Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια, ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών υποδέχεται στο Ισραήλ Τούρκο ομόλογό του. Ο Τούρκος υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του ισραηλινού ομολόγου του για άνοιγμα της τουρκικής αγοράς στις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες.

Το Channel 12 έγραψε πως ένα κεφάλαιο κλείνει, κι ένα άλλο ανοίγει. Το Mida.org.il έγραψε: Πώς γυρίζει ο τροχός! Η Τουρκία ξανά χρήσιμη για το Ισραήλ. Αλλά και ο Ερντογάν, μετά από δύο δεκαετίες ψυχρών σχέσεων, χρειάζεται το Ισραήλ προκειμένου να τον σώσει από την τουρκική οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον ερευνητή στο ίδρυμα Moshe Dayan του Πανεπιστημίου Τελ Αβίβ, Ofra Banjo.

Η εφημερίδα, Jerusalem Post, επίσης, κάνει λόγο για φλερτ (!) Τουρκίας με Ισραήλ και αναφέρει ότι κάτι τέτοιο μπορεί και να οδηγήσει στην εκδίωξη της Χαμάς από την Τουρκία. Καθώς η Άγκυρα βελτιώνει τις σχέσεις της με φιλοδυτικά αραβικά κράτη, ενδέχεται και η Χαμάς να εκδιωχθεί από την Τουρκία ως… παράπλευρη απώλεια, σημειώνει η εφημερίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη

  ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ… …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη, που —εδώ κι έναν αιώνα— «τρώει» τα παιδιά ΟΛΩΝ των Ελλήνων !!!… …Το «βουβό» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ε...