peri majestic the real

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Resident Evil


Είναι το 1981 και στους κινηματογράφους παίζεται η ταινία, ΄΄ Ο Κώτσος έξω απο το ΝΑΤΟ΄΄. Ταινία με πικρό χιούμορ και προφητικές ατάκες. Κάνει εντύπωση μία σκηνή, πού ο Κώστας Βουτσάς πάει εκδρομή την οικογένειά του. Στήν διαδρομή περνάνε από δασικές εκτάσεις και εξηγεί ότι όλα αυτά τα δάση ΄΄ θα καούν για να γίνουν οικόπεδα και άν θέλετε παιδιά μου, μεγαλώνοντας να σπουδάσετε για να γίνετε γκαρσόνια στα ξενοδοχεία πού θα χτιστούν στα καμμένα΄΄.

Αυτό ήταν. Μέσα σε δύο ατάκες, ο σεναριογράφος Γιώργος Μυλωνάς και ο σκηνοθέτης Ντίμης Δαδήρας, περιγράφουν το ζοφερό παρελθόν και το ακόμα πιό δυσοίωνο μέλλον της Ελλάδας. Ήδη από την δεκαετία του ΄70 οι καταστροφικές πυρκαγιές καίνε τον τόπο, ενώ ο τότε υπουργός Ευάγγελος Αβέρωφ, εμφανιζόταν στις ασπρόμαυρες τηλεοράσεις μας και έκανε διαγγέλματα, του τύπου, ΄΄ Όποιοι και νά΄ναι αυτοί πού μάς βάζουν φωτιές, δέν θα τους φοβηθούμε΄΄ και άλλα τέτοια τσιτάτα.

Έρχεται ο Οκτώβριος του ΄81 και το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα πού ΄΄δίδαξε΄΄ τι είναι πόλωση και λοβιτούρα, ανεβαίνει στην εξουσία με ποσοστό 48,06% και 172 έδρες, σχηματίζοντας αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μέχρι τότε, η χώρα ζούσε ακόμα με εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα. Τώρα, ανέβηκε καινούργιος ΄΄μαέστρος΄΄ στην πίστα. Καινούργιος χαβαλεδιάρης, καινούργιος τσαμπουκάς, μάρλμπορο χαρακτήρας. Από το 1981 ανοίγει πλέον και επίσημα, η πύλη της κολάσεως γιά την χώρα και τους Έλληνες. Άν και είχε προηγηθεί το 1979 και η υπογραφή του ΄΄εθνάρχη΄΄ Κωνσταντίνου Καραμανλή για να μάς βάλει στην ΕΟΚ. Απόφαση πού είχε καθυστερήσει ήδη σχεδόν 18 χρόνια.


Από τότε μέχρι και στίς μέρες μας, όλοι αυτοί οι πολιτικοί ολετήρες, μετέτρεψαν την χώρα σε μιά απέραντη πίστα Resident Evil ,ενώ οι Έλληνες σε survivors τρόμου. Αρχίζει πλέον ο εφιάλτης γιά τους Έλληνες και ο παράδεισος της λοβιτούρας για τους ΠΩΛΗΤΙΚΟΎΣ. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Πολιτικό σκηνικό και κατεστημένο, ΄΄ιστορία μου, αμαρτία μου΄΄. Σκάνδαλο της κρατικής ΠΡΟΜΕΤ με τον λαθραίο καφέ και τις υπερτιμολογήσεις, όπως και η αγορά της ακατάλληλης για τους Έλληνες ξυλουργούς, Φινλανδικής ξυλείας αξίας 250 εκατομμυρίων δραχμών. Ξυλεία, πού σάπιζε αργότερα στο λιμάνι της Ελευσίνας. Επόμενη ΄΄σφαλιάρα΄΄, ΑΓΡΕΞ με σωρεία σκανδάλων και υπεξαιρέσεων, ενώ μετά ενεπλάκη και η ΠΥΡΚΑΛ, με την αγορά του άχρηστου ναυπηγείου πλαστικών σκαφών στο Λαύριο έναντι του ποσού των 370 εκατομμυρίων δραχμών, καθώς και ότι την ίδια περίοδο πωλούσε οβίδες στον ιρακινό στρατό στην τιμή των 112 δολαρίων την οβίδα ενώ στον ελληνικό στρατό 201 δολάρια την οβίδα.


Να πάμε στα ΄΄κυρίως πιάτα΄΄, ΔΕΗ και Δημήτρης Μαυράκης. Κομπίνα γιά όσκαρ! Κατηγορήθηκε ότι πήρε προμήθεια από ανάθεση έργου της ΔΕΗ ύψους 500 εκατομμυρίων δραχμών. Ιστορική θα μείνει η «επίπληξη» του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου , ο οποίος είπε: « Είπαμε να κάνουμε δώρα στους εαυτούς , αλλά όχι και 500 εκατομμύρια». Μετά, το έν λόγω ΄΄μπουμπούκι΄΄ πρωταγωνίστησε και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Αλβανία, φεσώνοντας την ΔΕΗ με 120 εκατομμύρια. Ό Μαυράκης και στις δύο περιπτώσεις, απαλλάχτηκε με βούλευμα.

Να πάμε μετά, στον ΄΄κολλητό΄΄ του Ανδρέα Παπανδρέου, τον εξπέρ των παρακολουθήσεων, τον Θεοφάνη Τόμπρα, τον master bluster της Siemens, Intracom και του ΟΤΕ. Να πάρεις την κορωνίδα των σκανδάλων, το βρώμικο ’89, με Κοσκωτά, ΠΑΣΟΚ, τράπεζα Κρήτης και τα 13 δις. δραχμές των ΔΕΚΟ. Ή σαπίλα πού αναδύει το ΠΑΣΟΚ, ζέχνει μέχρι και στην Ευρώπη. Από την πολύ κομπίνα, το ρουσφέτι και την λαμογιά, τα ποσά πού κινούνται, ΄΄κάτω άπ΄το τραπέζι΄΄, είναι κολοσσιαία. Οί υπουργοί πάνε τις γκόμενές τους για χαλαρωτικά διήμερα, στον Αστέρα Βουλιαγμένης, μετονομάζοντας το ξενοδοχείο, ώς ξενοδοχείο ΠΑΣΟΚ. Πάμε μετά στο Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι, το οποίο βαφτίστηκε ΄΄Ελληνικό΄΄, το δεύτερο κρόυσμα υποκλοπών του Μαυρίκη, με άρωμα Ν.Δ. αυτή την φορά . ΚΟΛΛΗΤΙΚΗ Η ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ της μασαμπούκας!

ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ.....

Το σάπιο πολιτικό ( ή ΠΩΛΗΤΙΚΌ) σκηνικό, χορεύει στούς ρυθμούς του τραγουδιού ΄΄Diamonds are forever΄΄ της Shirley Bassey, ενώ οι Έλληνες, μαθαίνουν να αποστηθίζουν την γνώριμη ατάκα όλων των πολιτικών, ΄΄ βρήκαμε άδεια ταμεία΄΄ και δώστου τα φορομπηχτικά μέτρα. Ό Έλληνας πλέον πληρώνει τα γ@μησιάτικα των καθαρμάτων που ψήφιζε από τότε, έως σήμερα. Τί να λέμε τώρα, αγορά του αιώνα το 1985 και η υστερία μιας ασύμμετρης απειλής που νομιμοποιούσε την κατασπατάληση των κρατικών πόρων. Μιλάμε γιά ΤΟ ΦΑΓΟΠΌΤΙ. Ρεμούλα χωρίς έλεος. Η «αγορά του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε το 1985, η συμφωνία για προμήθεια 40 γαλλικών αεροσκαφών Mirage 2000 και 40 αμερικάνικων F-16, ήταν μόνο η αρχή για το μεγάλο φαγοπότι. Το κόστος της προμήθειας των νέων αεροσκαφών που παραδόθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και τεχνικά προβλήματα υπολογίζεται γύρω στα 2,5 δις δολάρια, ωστόσο το ακριβές ποσό παραμένει αδιευκρίνιστο μέχρι και σήμερα. Για να καταλάβει κανείς την υπερκοστολόγηση της αγοράς, αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο η Τουρκία είχε συμφωνήσει για την αγορά 160 αεροσκαφών F-16 έναντι του ποσόυ των 4,2 δις δολαρίων. Σημαντική παράπλευρη απώλεια ήταν η μη επίτευξη ικανοποιητικής συμφωνίας που θα δημιουργούσε μια εύρωστη μονάδα συμπαραγωγής μεταξύ των προμηθευτριών χωρών και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, που τελικά οδήγησε και στον παραγωγικό μαρασμό της.


Να πάμε στο 1996 του Σημίτη με Ίμια και εκχώρηση ΄΄κάτω απο το τραπέζι΄΄ εθνικού χώρου, το 1999 με την γιγαντιαία αναδιανομή πλούτου και συναίνεση μάλιστα αυτών που τον έχασαν. Είναι το Έβερεστ της κομπίνας δηλ. το χρηματιστήριο, όταν μερίδα Ελλήνων και χάσανε απίστευτα ποσά και λοιδωρήθηκαν απο τους πολιτικούς, με φράσεις του τύπου ΄΄παίξανε και χάσανε, άς πρόσεχαν΄΄. Το μίσος των πολιτικών του Σημίτη είναι τέτοιο, που ποινικοποιούν ακόμα και το περπάτημα στο απέναντι πεζοδρόμιο, όταν το φανάρι είναι κόκκινο για τους πεζούς. Ποιός ξεχνάει τα κυνηγητά των αστυνομικών στους πολίτες, όταν αυτοί περνάνε απέναντι τον δρόμο και μάλιστα on camera. Μέτρο πού γρήγορα αποσύρθηκε από την κατακραυγή. Να πούμε για 1996, με υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, τον Λαλιώτη; Ή περιβόητη υπόθεση κτηματολογίου. Να θυμηθούμε την εκκαθάριση της ΕΤΒΑ Finance, τι να θυμηθούμε άλλο. Μιλάμε ότι η χώρα θυμίζει σενάριο ταινίας survival horror.

Να πούμε για Ν.Δ; Άλλες λέρες αυτές. 2004 και χρηματισμός στο υπουργείο τουρισμού. Πτώση ελικοπτέρου Σινούκ, τα αναδρομικά του ΛΑΦΚΑ, τις προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και ειδικά την περίπτωση 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την οικονομική απογραφή πού έφερε την επιτήρηση της χώρας μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2004, τα γλυκά των 5.000 ευρώ του Γιακουμάτου, καρτέλ γάλακτος και ΜΕΒΓΑΛ, Αδάμ Ρεγκούζας και κρατική διαφήμιση σε υπόδικο, παραδικαστικό κύκλωμα και υπόθεση Βατοπεδίου, σκάνδαλο υποκλοπών το 2006, πυρκαγιές στην Χαλκιδική, υπόθεση Ζαρντινιέρα, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ευγένιος Παπαδόπουλος σε υποθέσεις με off shore στην Μύκονο, πυρκαγιές σε Πάρνηθα, Πελοπόννησο και Εύβοια, υπόθεση Αλογοσκούφη, το αναψυκτήριο του Μαγγίνα, την πτώση αλά ΄΄στούκας΄΄ του Ζαχόπουλου, Κινέζοι και ΟΛΠ, την εξαγορά του ΟΤΕ από τη Deutsche Telekom,σκάνδαλο Siemens, ταξίδι Λιάπη με έξοδα της Siemens, για αξιωματικό της ΕΛΑΣ που εμπλέκεται σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700.000 για το C4I, σκάνδαλο ΟΣΕ, το ΄΄πακέτο΄΄ των 28 δις. στις τράπεζες.......τι άλλο να πρωτοθυμηθούμε, πόσο περισσότερο να βρίσουμε. Όλα αυτά μας οδήγησαν τελικά και στο Μνημόνιο. Στον ΕΠΊΣΗΜΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ και στην αποθέωση των ξένων funds.Πλέον οι ΄΄ Έλληνες’’ πολιτικοί, γίναν ΠΩΛΗΤΙΚΟΊ και με την βούλα. Χαιδεμένοι υποτακτικοί των Βαυαρών . Οί βλάκες Ρέντφιλντ, ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΒΑΜΠΙΡ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......

Ειδικά οι σημερινοί κυβερνώντες, έχουν σπάσει τακοντέρ. Κυβέρνηση Skid Row, με πολίτες μονίμως θύματα. Μιλάμε για κυβέρνηση, χειρότεροι και από την Mara Salvatrucha (MS-13). Ομάδα από serial killers. Ευέλικτοι και αδίστακτοι στο ξεπούλημα της χώρας και στις ΝΌΜΙΜΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΊΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ, ενώ υποτονικοί στο να κάνουν το οποιοδήποτε καλό. Μιλάμε ότι η χώρα δείχνει να έχει καταληφθεί απο τον ΄΄ Λεγεών ΄΄ της Καινής Διαθήκης.


Παντελής έλλειψη πνευματικών ανθρώπων, έλλειψη ΠΑΙΔΕΊΑΣ, έλλειψη καλοσύνης και αγαθότητος, χώρα και λαός βουτηγμένοι στην ανηθικότητα, την λαμογιά και το ρουφιανιλίκι, την σήψη, την χυδαιότητα. Νά΄ναι καλά και ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο διδάκτωρ της νέας εποχής και της νέας ηθικής της Δύσης. Παρακμή παντού. Οί νέοι πλέον σκέφτονται τα ριάλιτυ για να πάνε μπροστά, ενώ οι μεγαλύτεροι, απλά περιμένουν τον αναπόφευκτο θάνατό τους, γιατί για αξιοπρεπείς συντάξεις, ούτε λόγος.

Τί επίλογο να βάλεις, παρά ένα τραγούδι της ταινίας, της Άννας Βυτινάρου ΄΄ Έκλεψες το γέλιο της χαράς μου ΄΄

Και ένα παλιό διαφημιστικό, για το ΜΙΝΙΌΝ των παιδικών μας χρόνων. https://www.youtube.com/watch?v=2zFRjjXLei8 Μινιόν, Κατράντζος, Λαμπρόπουλος, Κλαουδάτος, κλπ. κλπ. κλπ...... Άλλα εγκλήματα κι’αυτά!!! 

MANKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη

  ΒΕΝΙΖΕΛΙΣΜΟΣ… …ο «Μινώταυρος» από την Κρήτη, που —εδώ κι έναν αιώνα— «τρώει» τα παιδιά ΟΛΩΝ των Ελλήνων !!!… …Το «βουβό» ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ε...