peri majestic the real

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Η Μποτσουάνα αντιπροσωπεύει πάνω από τα δύο τρίτα της παραγωγής της De Beers. Η χώρα κατέχει το 15 τοις εκατό της εταιρείας εξόρυξης και κατέχει το 50 τοις εκατό της Debswana.

 


Η σχέση μεταξύ της De Beers και της κυβέρνησης της Μποτσουάνα θεωρείται συχνά από τη διεθνή κοινότητα ως το «χρυσό πρότυπο» των σχέσεων των αναπτυσσόμενων χωρών με τις εταιρείες εξόρυξης...


Σχεδόν κάθε πτυχή του εμπορίου διαμαντιών είναι μυστική, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών λογαριασμών, των τιμών, των συμβάσεων κυβέρνησης-εταιρειών, εκτιμήσεων πόρων καθώς και της ακριβούς εταιρικής δομής. Το απόρρητο των λογαριασμών Debswana ( κρατική εταιρεία της Μποτσουάνα)  συνεχίζεται ακόμη και μετά την Οδηγία της ΕΕ για τη Διαφάνεια. Σήμερα, τα διαμάντια αποτελούν περισσότερο από το 60% των εξαγωγών της Μποτσουάνα και σχεδόν το 25% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της. 

Το Ισραήλ παραμένει ο κορυφαίος εξαγωγέας διαμαντιών στον κόσμο με προέλευση Νότιας Αφρικής!

Οι δραστηριότητες της De Beers αντιπροσωπεύουν το 94 τοις εκατό της παραγωγής διαμαντιών της Νότιας Αφρικής. 

Περαιτέρω εδραιωμένη στην ιστορία της εξόρυξης διαμαντιών της Νότιας Αφρικής και ειδικότερα στην Μποτσουάνα, εκτός από την De Beers, είναι η επικράτηση του εβραϊκού ελέγχου και εξαγωγής διαμαντιών σε πόλεις-κλειδιά σε όλο τον κόσμο, όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Ισραήλ και η Αμβέρσα. Οι έμποροι διαμαντιών σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως θρησκείας, ονομάζονται με τον εβραϊκό όρο «Yahalom Manin» («Yahalom» σημαίνει διαμάντι στα εβραϊκά).

Μια τρομακτική αλήθεια και τάση αναδύεται σχετικά με το εμπόριο διαμαντιών: σχεδόν όλες οι πέτρες προέρχονται από τη Νότια Αφρική, εξορύσσονται από την De Beers και στη συνέχεια ελέγχονται και πωλούνται από Εβραίους.

peri majestic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου