peri majestic the real

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Delta

Tα προθεσμιακά κεφάλαια βρίσκονται στο κόκκινο πρωί της Τετάρτης, καθώς οι προειδοποιήσεις του Anthony Fauci σχετικά με την υποτιθέμενη «τρομερή απειλή» που θέτει η παραλλαγή του Delta συνεχίζουν να ενισχύονται δραματικά από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Tyler Durden's Photo

by Tyler Durden*

Χθες, ερευνήσαμε το ζήτημα της παραλλαγής Delta, καθώς οι καθημερινές περιπτώσεις COVID που αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ σημείωσαν υψηλότερα επίπεδα αφού είχαν αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας. Τα δεδομένα πυροδότησαν έναν άλλο γύρο προειδοποιήσεων για το σχετικά μεγάλο αριθμό Αμερικανών που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο.


Την Τετάρτη, το Bloomberg δημοσίευσε τις τελευταίες σε μια σειρά ιστοριών, επαναδιατυπώνοντας ουσιαστικά τα ίδια πράγματα: το ποσοστό εμβολιασμού σε μια χούφτα πολιτείες στο βαθύ κόκκινο έχει καθυστερήσει σημαντικά το ποσοστό στην υπόλοιπη χώρα. Η εισαγωγή στην ιστορία της Τετάρτης ήταν το γεγονός ότι το χάσμα μεταξύ των πιο εμβολιασμένων και των λιγότερο εμβολιασμένων πολιτειών συνεχίζει να διευρύνεται. Αν και ακόμη και το Bloomberg παραδέχεται ότι “σε εθνικό επίπεδο, τα νέα φαίνονται καλά, η εκστρατεία εμβολιασμού της χώρας είναι από τις πιο επιτυχημένες στον κόσμο …”

Ένας ακαδημαϊκός που αναφέρεται στην ιστορία του Bloomberg, ο Timothy Callaghan, ο οποίος μελετά την αγροτική υγεία στο Texas A&M, προειδοποίησε ότι «θα έχουμε νομούς όπου ο εμβολιασμός είναι σπάνιος και πουθενά κοντά στην ανοσία της αγέλης και άλλοι όπου είναι υψηλός, προς μια διχασμένη χώρα με εμβολιασμένους και μη”

Προειδοποίησαν επίσης ότι μια ανάλυση της περασμένης εβδομάδας των περιπτώσεων COVID σε 700 κομητείες διαπίστωσε ότι η νέα παραλλαγή δέλτα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία (η οποία, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι “πολύ πιο μεταδοτική”) έχει βρεθεί συχνότερα σε λιγότερο εμβολιασμένες κομητείες των ΗΠΑ.

Αλλά είναι η παραλλαγή Delta πραγματικά “πολύ πιο μεταδοτική” από τις προηγούμενες παραλλαγές του SARS-CoV-2;

Σε ένα πρόσφατο κομμάτι που δημοσίευσε το Blaze, ο συγγραφέας Daniel Horowitz εξηγεί ότι τα υπάρχοντα δεδομένα δείχνουν ότι η Delta δεν είναι πιο θανατηφόρα ή πιο μολυσματική από άλλα στελέχη.

Ο Horowitz περιέγραψε τις προειδοποιήσεις από επιδημιολόγους και γραφειοκράτες δημόσιας υγείας, όπως ο Fauci ως «πορνό πανικού ντυμένο ως επιστήμη».

Ο υπαινιγμός αυτών των τίτλων είναι ότι κάπως αυτή η παραλλαγή είναι πραγματικά πιο μεταδοτική και θανατηφόρα (και καθώς οι προηγούμενες παραλλαγές απεικονίστηκαν ψευδώς ως θανατηφόρες), αποφεύγουν τη φυσική ανοσία και πιθανώς το εμβόλιο – και ως εκ τούτου, παραδόξως, πρέπει να εμβολιαστείτε και να συνεχίσετε να κάνετε όλα τα πράγματα που απέτυχαν να λειτουργήσουν για τις άλλες παραλλαγές!

Αφού σε κάθε πόλη και χώρα άρχισαν να αποδίδουν τη δική της «παραλλαγή», νομίζω ότι οι έμποροι πανικού συνειδητοποίησαν ότι οι μάζες καταλάβαιναν την απάτη της παραλλαγής, οπότε αποφάσισαν να τις μετονομάσουν σε Άλφα (Βρετανική), Βήτα (Νοτιοαφρικανική), Γάμα ( Βραζιλίας) και Delta (Ινδική), οι οποίες μοιάζουν περισσότερο με μια ιεραρχία προόδου και σοβαρότητας, αντί πολύ απλά να πουν ότι κάθε περιοχή χτυπιέται από τον ιό όταν είναι η εποχή της έως ότου αυτή φτάσει στην ασυλία των κοπαδιών.
Ωστόσο, εάν οι άνθρωποι δουν πραγματικά τα δεδομένα, θα συνειδητοποιήσουν ότι η παραλλαγή Delta είναι στην πραγματικότητα λιγότερο θανατηφόρα. Αυτοί οι τίτλοι μπορούν να κερδίσουν δυναμική μόνο λόγω της παράλογης αντίληψης του κοινού ότι με κάποιο τρόπο η Ινδία χτυπήθηκε χειρότερα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην πραγματικότητα, η Ινδία έχει το ένα έβδομο σε θανάτους κατά κεφαλήν των ΗΠΑ.

Απλώς η Ινδία χτυπήθηκε από το μεγάλο χειμερινό κύμα αργότερα, όταν οι Δυτικές χώρες είχαν τελειώσει σε μεγάλο βαθμό με τον ιό, δίνοντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι η Ινδία υπέφερε κάπως χειρότερα.

Τώρα, οι Ναζί  της δημόσιας υγείας μεταφέρουν το πρώτο τους μεγάλο ψέμα για το τι συνέβη στην Ινδία πίσω στον Δυτικό κόσμο.

Ευτυχώς, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε αυτά τα πρωτοσέλιδα ως ψέμα, για όσους θέλουν να δώσουν προσοχή. Στις 18 Ιουνίου, η Public Health England (Δημόσια Υγεία Αγγλία) δημοσίευσε την 16η έκθεσή της για τις παραλλαγές του “SARS-CoV-2 που εμπνέουν ανησυχία και παραλλαγές υπό έρευνα στην Αγγλία”, αυτή τη φορά ομαδοποιώντας τις παραλλαγές με ελληνικά γράμματα.


Όπως μπορείτε να δείτε, η παραλλαγή Delta έχει ποσοστό θνησιμότητας περιπτώσεων 0,1% (Case Fatality Rate) από 31.132 λοιμώξεις αλληλουχίας Delta που επιβεβαιώθηκαν από ερευνητές.

Αυτό είναι το ίδιο ποσοστό με τη γρίπη και είναι πολύ χαμηλότερο από το CFR για το προγονικό στέλεχος ή οποιαδήποτε από τις άλλες παραλλαγές. Και όπως γνωρίζουμε, το CFR είναι πάντα υψηλότερο από το ποσοστό θνησιμότητας της λοίμωξης (InfectionFatalityRate), επειδή πολλές από τις πιο ήπιες και ασυμπτωματικές λοιμώξεις δεν καταγράφονται , ενώ οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις τείνουν να έχουν μία προκατάληψη έναντι εκείνων που είναι προφανώς συμπτωματικοί.

Με άλλα λόγια, το Delta είναι κυριολεκτικά η γρίπη με CFR όμοιο με το δικό της. Αυτό ακριβώς έκανε κάθε πανδημία του αναπνευστικού καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας : μεταμορφώθηκε σε πιο μεταδοτική και λιγότερο μολυσματική μορφή που παραγκωνίζει τις άλλες μεταλλάξεις από τότε που κολλάτε αυτή. Κανένα από τα lockdown, μάσκες ή πειραματικά εμβόλια δεν το έκανε αυτό. Στο βαθμό που αυτό είναι πιο μεταδοτικό, θα είναι λιγότερο θανατηφόρο, όπως συμβαίνει με το κοινό κρυολόγημα.

Στο βαθμό που υπάρχουν περιοχές κάτω από το όριο ανοσίας της αγέλης (για παράδειγμα, στη Σκωτία και στα βορειοδυτικά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου) πιθανότατα θα κολλήσουν την παραλλαγή Delta (έως ότου αυτή αντικατασταθεί από κάτι άλλο), αλλά οι θάνατοι θα συνεχίσουν να μειώνονται.

Σύμφωνα με τα παραπάνω , η παραλλαγή Delta αντιπροσώπευε περισσότερο από το 75% όλων των περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από τα μέσα Μαΐου. Αν ήταν πραγματικά τόσο θανατηφόρο, θα έπρεπε να είχε σκορπίσει τον όλεθρο τις τελευταίες εβδομάδες.

Μπορείτε να δείτε σχεδόν μια τέλεια αντίστροφη σχέση μεταξύ των ποσοστών νοσηλείας κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μαΐου, καθώς η παραλλαγή Delta έγινε το κυρίαρχο στέλεχος του ιού στην Αγγλία.

Ορισμένες περιοχές μπορεί να βλέπουν μια μικρή ταλάντωση από καιρό σε καιρό καθώς ολοκληρώνεται η ανοσία της αγέλης, ανεξάρτητα από το ποια παραλλαγή κυκλοφορεί. Ωστόσο, το ποσοστό θανάτου είναι πολύ χαμηλότερο από αυτό της εποχικής γρίπης και δεν είναι πλέον επιδημία.
Όσον αφορά τα εμβόλια, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κατά κάποιο τρόπο παρέχουν καλύτερη προστασία από οποιαδήποτε προηγούμενη μόλυνση από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του ιού, ούτε δικαιολογεί η παραλλαγή Delta περαιτέρω χρήση αυτών των πειραματικών εμβολίων.

Αν μη τι άλλο, τα δεδομένα του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι, στο βαθμό που υπήρχαν θάνατοι λόγω της παραλλαγής Delta, υπήρχαν περισσότεροι θάνατοι μεταξύ εκείνων που είχαν ήδη εμβολιαστεί σε σχέση με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κατά την κατάσταση εμβολιασμού.
Και πάλι, οι αριθμοί είναι χαμηλοί σε γενικές γραμμές και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραλλαγή Delta είναι τίποτα άλλο παρά λιγότερο θανατηφόρα για οποιοδήποτε. Αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κατά κάποιο τρόπο το εμβόλιο είναι μεγαλύτερη επιτακτική ανάγκη λόγω αυτής της παραλλαγής.

Η ίδια η Ινδία φαίνεται να έχει επιτύχει την ανοσία της αγέλης – με τον ΠΟΥ να εκτιμά τα ποσοστά μόλυνσης μεταξύ 60% και 75% στα περισσότερα μέρη – με το ένα έβδομο του ποσοστού θανάτων της Αγγλίας, αλλά με το ένα τέταρτο του ποσοστού των ατόμων που έχουν λάβει μία δόση το εμβόλιο.

Επομένως, τα καλά νέα είναι ότι τώρα που οι περισσότερες χώρες έχουν φτάσει σε μεγάλο βαθμό στην ανοσία της αγέλης, υπάρχει μηδενική απειλή ότι τα νοσοκομεία θα καταληφθούν από οποιαδήποτε εποχιακή αύξηση σε διάφορους τομείς, ανεξάρτητα από την παραλλαγή.

Τα κακά νέα είναι ότι μετά το Delta, υπάρχουν Epsilon και 19 άλλα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία θα επιτρέψουν τη συνέχιση του φαύλου κύκλου παραπληροφόρησης, φόβου, πανικού και ελέγχου.

Και θυμηθείτε, καθώς υπάρχει ήδη ένα «Delta +», οι επιλογές είναι ατελείωτες έως ότου η κοινωνία μας επιτύχει επιτέλους την ανοσία στο πορνό πανικού ( πανικο-λαγνεία) για την COVID.

Τούτου λεχθέντος, οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα που πέφτει θύμα της υστερίας της παραλλαγής Delta.

Ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη το πρωί ισχυρίστηκαν ότι ηγέτες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας Angela Merkel και της Γαλλίας Emmanuel Macron, σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν μια κλήση για να συζητήσουν περισσότερους πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Φαίνεται ολοένα και περισσότερο ότι οποιοσδήποτε με διεθνή ταξιδιωτικά σχέδια θα τα δει να τινάζονται στον αέρα λόγω της παράνοιας του Delta. Αλλά υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει να άρει τους τελευταίους εναπομείναντες περιορισμούς στην Αγγλία στις 19 Ιουλίου, όταν η πρόσφατη παράταση πρόκειται να λήξει.

Όμως δεν έχουν ξεγελαστεί όλοι. Όπως είπαμε χθες, ο γερουσιαστής Rand Paul υπήρξε ένας από τους πιο θερμούς κριτικούς της παραλλαγής «Delta». Σε ένα tweet που εστάλη χθες το πρωί, προέτρεψε το κοινό να μην αφήσει τους τρομολάγνους να κερδίσουν.


Αν και κρίνουμε από τη θάλασσα του κόκκινου στην Wall Street την Τετάρτη το πρωί, φαίνεται ότι οι περισσότεροι δεν έχουν ακούσει τη συμβουλή του.
Και μην ξεχνάτε –όπως επεσήμανε ο Horowitz– εάν αυτό το κύμα

 τρομολάγνου τσακίζει, υπάρχουν ακόμα πολλά άλλα γράμματα στο ελληνικό αλφάβητο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν παράνοια.

 

 

 

 

 

 

>ZeroHedge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν μας θέλουν. Δεν μας χωνεύουν...Οι μάσκες έπεσαν ολοκληρωτικά το 2010 με το ΔΝΤ. Κρυφός στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει μικρά αυτόνομα κομμάτια. Να αποχριστιανοποιηθεί. Για αυτό εξάλλου ξεπουλιέται. Ρημάζει. Πεθαίνει.

  Στόχος τους είναι να χαθούμε για πάντα... . Να φύγουμε νύχτα από την Ελλάδα... να γίνουμε μια ανάμνηση..Όπως ανάμνηση γίνεται και η Γάζα...