peri majestic the real

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Δώσε βάση...Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί «ατσίδες» στην Ελλάδα. Είναι αυτοί που χωρίς να βάλουν καθόλου δικά τους χρήματα, με υπέρογκα δάνεια (και αγύριστα φυσικά) τα οποία έπαιρναν από τις Τράπεζες με τις υψηλές κυβερνητικές τους γνωριμίες, έγιναν μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ. Η τραγική διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στην άμοιρη Ελλάδα, μοιάζει με παιδικό παιχνίδι μπροστά στις πράξεις των παραπάνω κυρίων σε συνεργασία με τους τραπεζίτες. Όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι πλήρωσαν και πληρώνουν καθημερινά, ουσιαστικά τα δικά τους χρέη.

 


 Τι διαβάζουμε από τον τύπο; Την είσοδό της στη δυναμική και αναπτυσσόμενη αγορά των ΑΠΕ πραγματοποίησε η Intrakat, με τη συγχώνευση με απορρόφηση της Γαία Άνεμος, και σχεδιάζει επενδύσεις 1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξή της τα επόμενα χρόνια.


Με μια κίνηση "ματ" η κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου Κόκκαλη απέκτησε άμεσα ισχυρή παρουσία στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι μπαίνουμε σε μια φάση συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΠΕ.

Η Γαία Άνεμος, θυγατρική του ομίλου Nostira, θα αποτελέσει τη βάση της Διεύθυνσης Ανανεώσιμων Πηγών της Intrakat που πρόκειται να αναπτύξει ισχύ 1,1 GW τα επόμενα χρόνια επενδύοντας 1 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Γαία Ανεμος ΑΕ διαθέτει ήδη άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής δυναμικότητας περίπου 1,1GW, ενώ η ομάδα της -που πλέον θα αποτελεί τμήμα της Intrakat- σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της σε όλο το φάσμα των ΑΠΕ.

Ειδικότερα, διατηρεί συμμετοχές σε εταιρείες που έχουν λάβει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 823,55MW και από φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 208MW.

Συνέργειες δύο κλάδων

Με τη συγχώνευση με τη Γαία Ανεμος, η Intrakat εξασφαλίζει σημαντικές συνέργειες, όχι μόνο γιατί αποκτά πρόσβαση σε έργα συνολικής ισχύος 1,1 GW, αλλά και γιατί αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, την κατασκευαστική εμπειρία και την οργανωτική δομή της Intrakat θα μπορεί να εξασφαλίζει χαμηλότερα κόστη κατασκευής, ενώ θα αυξάνει και το κατασκευαστικό της αντικείμενο.

Επιπρόσθετα, μέσω της προτεινόμενης συγχώνευσης, επιδιώκεται η μετάβαση της Ιntrakat σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα μεγιστοποιεί την αξία των μετόχων μέσα από την ενίσχυση των επαναλαμβανόμενων εσόδων και του EBITDA, τη δημιουργία σταθερών ταμειακών ροών, τη διαφοροποίηση της δραστηριότητας και την επίτευξη στρατηγικών συνεργειών....

https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/energeia/15832_intrakat-ependyseis-1-dis-eyro-stis-ape-me-ohima-ti-gaia-anemos

Αγαπούλες μου τι κάνετε; Όλα καλά; Αυξήθηκαν οι αντικειμενικές; Τρέξτε...

Τι έχουμε εδώ; Η Γαία Άνεμος, θυγατρική του ομίλου Nostira;; Τι; Πως; Nostira; Την ξέρει κανείς αυτή την εταιρία; Μήπως είναι αέρας κοπανιστός; Μήπως δημιουργήθηκε απλά για μπίσνα; Κάνε ένα κλικ παρακάτω...

https://www.protothema.gr/greece/article/1060987/oi-atsides-tis-libra/AMP/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου