peri majestic the real

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Στους πέντε ανέμους! Κορκολης Κωσταντινα


Καλλιτέχνες: Κωνσταντίνα -  Στέφανος Κορκολής

Μουσική Στέφανος Κορκολής

Στίχοι: Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

Δίσκος: "Οι μέρες της φωτιάς"

Από το προσωπικό αρχείο του Στέφανου Κορκολή.

Δεν το γνώριζα! 

Νομίζω σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δεν γνωρίζει αυτή την δραματική ιστορία.. Είναι κάτι το συγκλονιστικό!

Πάμε λίγο πίσω..

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε πρώτο βαθμό αναβίωσαν χθες οι ανατριχιαστικές σκηνές που εκτυλίχθησαν το απόγευμα της 24ης Ιουνίου 2004 στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη όταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παραλάμβανε νεκρή τη γνωστή στιχουργό Ιφιγένεια Γιαννοπούλου. Η όμορφη Ιφιγένεια, που ξεψύχησε στον πολυσύχναστο πεζόδρομο μόλις στα σαράντα δύο της χρόνια, είχε επισκεφτεί νωρίτερα το ιατρείο γνωστής ενδοκρινολόγου που είχε διαγραφεί τότε από τα μητρώα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Η γιατρός ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια κάθεται στο εδώλιο κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας με το αιτιολογικό ότι δεν ήλεγξε ύποπτο σκεύασμα και τις παρενέργειές του, το παρείχε στην ασθενή και ένεκα αυτού η άτυχη γυναίκα κατέληξε από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσε η μητέρα της τραγικής στιχουργού, Ντόρα Γιαννοπούλου, ο αδερφός της Ιφιγένειας Γρηγόρης καθώς και γιατροί του ΕΚΑΒ αλλά και αυτόπτες μάρτυρες του φοβερού συμβάντος που είχε σοκάρει τον καλλιτεχνικό κόσμο και είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η μητέρα της εκλιπούσης επέμεινε στις αρχικές καταγγελίες ότι η κατηγορούμενη γιατρός είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το θάνατο της κόρης της που όπως ανέφερε δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας πλην της ρευματοειδούς αρθρίτιδας από την οποία υπέφερε, ασθένεια για την οποία παρακολουθούνταν από κορυφαίους γιατρούς. Μάλιστα κάποια στιγμή ξέσπασε: «Με πήρε τηλέφωνο την ώρα που έγινε το κακό ο τότε σύντροφός της Γιάννης και μου είπε ότι η Ιφιγένεια πέθανε από την ένεση που της έκανε η γιατρός». Ο αδερφός της αδικοχαμένης στιχουργού Γρηγόρης Γιαννόπουλος κατέθεσε ότι το σκεύασμα MDSO, που δεν κυκλοφορεί στην Ελλάδα καθώς δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρά μόνο στη Ρωσία, χορηγήθηκε σε ενέσιμη μορφή στην άτυχη αδερφή του από την ενδοκρινολόγο μέσα στο ιατρείο της εκείνο το φοβερό απόγευμα, με παράλληλη χρήση ατροπίνης που της έκανε για να τη συνεφέρει από το σοκ που έπαθε. «Το αποτέλεσμα ήταν η αδερφή μου να πάθει διάτρηση στομάχου, να διαλυθεί η καρδιά της και να καταλήξει λόγω εμφράγματος, όπως είχε αποφανθεί τότε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει το συγκεκριμένο σκεύασμα, γιατί δεν ήταν γνωστό στα εργαστήρια» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος. «Η αδερφή μου ήταν υγιής παρά τα όσα αντίθετα λέγονται. Είχε εμφανιστεί στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα τέσσερις μέρες νωρίτερα και έδειχνε πολύ καλά».

Η πλευρά της ενδοκρινολόγου γιατρού υποστηρίζει στο δικαστήριο επικαλούμενη μάρτυρες ότι το συγκεκριμένο ένοχο σκεύασμα είναι προϊόν επάλειψης, δεν εδόθη ποτέ στην ασθενή και η κατηγορούμενη δεν το γνώριζε. Μάλιστα επικαλείται μαρτυρία γιατρού του ΕΚΑΒ που κατέθεσε ότι «είδε το πρόσωπο της ασθενούς να είναι σκληρό, μάλλον έπασχε από σκληροδερμία που της είχε επιφέρει βλάβες στα εσωτερικά όργανα». Επίσης η υπεράσπιση της ενδοκρινολόγου κάνει λόγο για μαρτυρία γείτονα φαρμακοποιού της γιατρού, ο οποίος δηλώνει ότι η κατηγορούμενη δεν χορήγησε ατροπίνη αλλά αδρεναλίνη για την ανάνηψη της ασθενούς, που όμως δεν επανήλθε ποτέ, με αποτέλεσμα να πεθάνει αβοήθητη στο πεζοδρόμιο.....


/www.madata.gr

1 σχόλιο:

  1. πλάκα κάνεις? τρομερό! απο το πουθενα χαθηκε δηλ, εφυγε σαν ανεμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή